دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۰۳۳۴
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۷
مدیر نظارت بر امور حیات وحش مازندران:
مدیر اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران با اعلام اینکه جمعیت گوزن قرمز یا مرال استان به حدود ۸۰۰ رأس رسیده، به آسیب‌هایی که در انتظار مرال‌ها و شوکا‌های تازه‌متولدشده است، اشاره کرد و از بهره‌برداران طبیعت خواست تا این حیوانات کوچک را از زیستگاه‌هایشان جدا نکنند.
به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، از خردادماه و آغاز زمان زایمان گوزن قرمز یا مرال، یک شوک فعالیتی در زیستگاه این حیوان به‌ویژه در اواسط خردادماه ایجاد می‌شود، اکنون که از نیمه تیرماه هم گذشته‌ایم، اما بعضاً خبر‌هایی از آسیب به جمعیت مرال‌ها ناشی از حضور دام به مناطق میان‌بند و بالادست، توسط سگ گله و یا دامدار شنیده می‌شود.

مدیر اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره‌کل محیط زیست مازندران این موضوع را روشن می‌کند و می‌گوید: مرال‌های تازه متولد شده طبیعتاً نمی‌توانند در برابر دشمنان طبیعی جست و خیز کنند، بنابراین توسط مرال مادر در دل علف‌ها و بوته‌های بلند مخفی می‌شوند تا سر پا شوند. در این مدت مرال مادر روزی ۲ تا ۳ بار به او سر می‌زند و شیر می‌دهد.

کورس ربیعی ادامه داد: در ایام زایش مرال‌ها، سگ‌های گله راحت‌تر بوی جفت و جنین را می‌گیرند، به همین دلیل سالانه تعدادی از مرال‌ها توسط سگ‌های گله آسیب می‌بینند که امسال ۲ مورد مرال و یک مورد شوکا گزارش شده است. "سگ‌های گله فکر می‌کنند که این حیوانات از مادر خود جدا شده‌اند، گاه به آن‌ها ضربه می‌زنند و گاه با پارس‌کردن، صاحب خود را آگاه می‌کنند، چوپانان یا شکارچیان نیز گاه از روی دلسوزی و گاه برای مقاصدی، مرال را از زیستگاه خود جدا کرده و نگهداری می‌کنند؛ بنابراین برخی‌ها موضوع را به محیط زیست اطلاع می‌دهند و برخی اجتناب می‌کنند".

وی بیان کرد: اقدام درست این است که بگذارند تا مادر به سراغ گوساله بیاید و از دست زدن و ایجاد استرس برای حیوان جلوگیری کنند. مدیر اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به اینکه اطلاعیه‌ای در همین زمینه صادر شده است، افزود: برابر این اطلاعیه، چنانچه افرادی خواسته یا ناخواسته در حیات وحش با گوساله و نوزادان تنها مانده‌ی جانوران مواجه شدند، اولاً بدانند که این حیوانات رهاشده و جداشده از مادر نیستند، دوم اینکه چنانچه نوزادان را از زیستگاه‌شان خارج کردند تا از آن‌ها مراقبت کنند حتماً به محیط زیست اطلاع دهند، در غیر اینصورت مشمول جریمه می‌شوند.

وی تأکید کرد: خوداظهاری سبب می‌شود که هم از جریمه مستثنی شوند و هم حیوان به طبیعت بازمی‌گردد و بقای بیشتری خواهد داشت.

افزایش جمعیت مرال‌های مازندران به حدود ۸۰۰ رأس

کورس ربیعی در بخش دیگری از گفتگو با اشاره به اینکه مرال و شوکا دو نوع گوزن در جنگل شمال هستند، به طور ویژه در خصوص مرال که یکی از بزرگترین پستانداران علف‌خوار جنگل‌های شمال و نماد تنوع حیوانی در جنگل‌های هیرکانی‌ست، اظهار می‌دارد که مردم باید قدر این گونه‌های حمایت‌شده را بدانند، زیرا قدمت حضور آن‌ها در منطقه‌ی مازندران به قدمت جنگل‌های هیرکانی‌ست.

این کارشناس محیط زیست با اعلام اینکه سال گذشته میانگین تعداد مرال‌ها حدود ۷۰۰ رأس بوده است، افزود: پراکنش آن‌ها در بخش جنگلی منطقه البرز مرکزی - نوشهر و چالوس، بخش وسیعی از دودانگه و چهاردانگه - جنوب ساری و همچنین شرق مازندران - هزارجریب بهشهر و نکاست.

ربیعی اظهار داشت: مرال‌ها تک‌قلو زا هستند و انتظار داریم امسال ۱۰۰ رأس گوساله‌ی جدید به جمعیت مرال‌ها اضافه شود که ممکن است برخی از آن‌ها بر اثر حوادث طبیعی و یا انسان‌ساز از بین بروند. وی درباره جمعیت شوکا‌ها که نوع دیگری از گوزن‌ها هستند، تصریح کرد: سرشماری مشخصی در تعداد شوکا‌ها وجود ندارد، پراکنش آن‌ها در سراسر جنگل‌های هیرکانی‌ست، و باتوجه به اینکه دوقلوزایی دارند، جمعیت‌شان به جمعیت مرال‌ها نزدیک است.

مدیر اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره‌کل محیط زیست مازندران اشاره‌ای هم به اعلام منطقه شکار ممنوع به مدت ۵ سال در جنگل‌های شمال داشت و یادآور شد که ایجاد زیستگاه امن و برقراری امنیت برای حیات وحش در اولویت نخست قرار دارد و پس از آن نیز پایش و حفاظت، صورت می‌گیرد. ربیعی در پایان گفت: براساس مصوبه شماره ۴۴۲ شورای‌عالی حفاظت محیط زیست، جریمه‌ی شکار و آسیب به هر رأس مرال و شوکا، ۵۲۵ میلیون ریال است.

انتهای پیام/۱۰۰۱
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار