دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۰۱۲۷
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۵
درباره هشدارهای جدی مسوولان درمانی کشور و شیوه شیوع ویروس جدید را بخوانید
وزیر بهداشت و درمان و دیگر مسوولان درمانی کشور روز گذشته شدیدترین هشدارها درباره شیوع کرونای انگلیسی در کشور را اعلام ‌کردند. دکتر سعید نمکی در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا که در قزوین برگزار شد، اعلام کرد: این ویروس بسیار چموش و سرکش است.

به گزارش آوای خزر،  به نقل از روزنامه صبح نو ،این ویروس توانست قدرتمندترین‌های اروپا را به زانو درآورد و آهنگ گرفتاری ویروس بلند است‌. ما جمعه صبح جلسه اورژانسی گذاشتیم و اقدامات خوبی در استان قزوین و البرز انجام شد؛ اما عزیزان اگر دیر بجنبیم و درنگ کنیم، هرچه بافته‌ایم پنبه خواهد شد.در روزهایی که بسیاری از هموطنان با توجه به آمارهای روزانه از یک طرف و نیز اخبار مربوط به واردات و تولید واکسن ایرانی، فکر می‌کنند دیگر کار کرونا تمام شده است، وزیر بهداشت هشدارهای جدی به کادر درمانی و مردم داد.

دکتر سعید نمکی تاکید کرد: هر چقدر رعایت پروتکل کم شود هجمه بیماری افزایش می‌یابد. از دست‌اندرکاران مدیریت می‌خواهم در رعایت پروتکل‌ها به شدت سختگیر باشند. در اپیدمی‌ها باید سعی کنیم مردم جان خود را از دست ندهند. اگر گرسنگی بکشند قابل جبران است اما مرگ را نمی‌توان کاری کرد. وی که در جمع مسوولان ستاد استانی مقابله با کرونا در قزوین صحبت می‌کرد، اظهار کرد: اعلام خطر می‌کنم که با این ویروس نباید سهل‌انگاری کرد و باید حواس‌مان جمع باشد.

امروز اعتقاد ندارم کیس‌های ویروس جهش‌یافته بیشتر است و در استان البرز، زنجان و تهران باید مراقب بود. امروز پیشنهاد من این است جلسات مشترک میان استان قزوین، البرز، زنجان و تهران برگزار شود. کل این منطقه را باید در نظارت مستمر ببریم و لحظه‌ای درنگ نکنیم. گیلان و مازندران هم در اولویت بعدی است. اولین اقدام اطلاع‌رسانی گسترده به مردم و دوم افزایش تعداد تست‌های روزانه است.

موارد مرتبط با کسانی که به این ویروس مبتلا هستند را همگی مثبت موتاسیون‌یافته تلقی کنید. تخت‌های بیمارستانی باید آماده‌‌تر شوند.

زمان مقابله کم است

وزیر بهداشت و درمان در ادامه به نکته مهم دیگری نیز اشاره و تاکید کرد: راهی که طی دو‌هفته با ویروس قبلی می‌رفتیم با این ویروس جهش‌یافته، ۷۲ساعته می‌رویم، یعنی اگر از زمان افزایش تعداد بیمار سرپایی تا افزایش تعداد بستری دو هفته وقت داشتیم، در این ویروس ۷۲ ساعت وقت داریم.

باید کانون‌ها را زودتر شناسایی کنید، مراکز سرپایی باید فعال‌تر شوند و ما تست هرچه بخواهید برایتان می‌فرستیم. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم در جلسه ستاد مبارزه با کرونای استان تهران اعلام خبر کرد و با ابراز نگرانی از سیر نزولی رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نسبت به انتشار سریع‌تر و مرگ‌ومیر بیشتر ویروس جهش‌یافته کرونا هشدار داد.

دکتر علیرضا زالی افزود: در خصوص ویروس جهش‌یافته که با عنوان ویروس انگلیسی از آن نام برده می‌شود پیش‌بینی ما این است که مدتی است این ویروس در حال چرخش است و پایین آمدن سن ابتلا نیز به همراه افزایش علائم ابتلا به وقوع پیوسته است. از ویژگی‌های ویروس جدید می‌توان به قدرت بالای انتقال و افزایش میزان مرگ‌ومیر آن اشاره کرد.

چرخش خطرناک ویروس در پایتخت

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر لزوم برنامه‌های دقیق برای بیماریابی و رهگیری گفت: تست‌های PCR و تست‌های سریع در روزهای اخیر درصد بیشتری مثبت می‌شوند که این نشان از چرخش بیماری در تهران است، لذا نیازمند رعایت بیشتر شیوه‌نامه‌‌‌های بهداشتی هستیم؛ البته اینکه اعلام کنیم امروز در آستانه خیز جدیدی از بیماری هستیم نیازمند تحلیل آمارهای روزهای گذشته است اما آنچه در استان خوزستان شاهد هستیم ممکن است در سایر استان‌ها نیز شاهد باشیم و این زنگ خطر بالقوه‌ای است.

وی ادامه داد: طرح شهید سلیمانی نباید کمرنگ شود. حمله به چرخه ویروس به همراه ردیابی و خنثی‌‌‌سازی چرخه ویروس و قرنطینه باید در این طرح با جدیت پیگیری شود. چرخش خطرناک ویروس در پایتختفرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران همچنین تاکید کرد: تهران سطح بالایی از ترددهای درون‌شهری، برون‌شهری و برون‌مرزی را دارد که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

در هفته گذشته 30 درصد خودروهای سطح کشور که تردد بین‌شهری داشتند با پلاک تهران بوده است؛ لذا مساله چرخش ویروس در تهران بالقوه موضوع بسیار خطرناکی است. دکتر علیرضا زالی یادآور شد: باید بدانیم ویروس جهش‌یافته مهاجم‌تر است، سرایت‌پذیری و کشندگی بیشتری دارد و بی‌رحم‌تر هم هست. باید مراقبت منزل به منزل در طرح شهید سلیمانی با پیوست آزمایشات همراه باشد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت جدی مد نظر قرار گیرد چراکه کمرنگ شدن آن آسیب‌های جدی به همراه دارد.

پیشنهادات ستاد استان تهران در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور رییس‌جمهور مطرح شد؛ پیشنهاداتی که خلاصه نظرات اعضای ستاد کرونای استان تهران بوده است. وی پس از پایان جلسه و در جمع خبرنگاران نیز اظهار کرد: مراجعان سرپایی در قالب علائم سرپایی رشد چشمگیری نسبت به هفته قبل داشته و در مدت 24 ساعت گذشته 7500 نفر به مراکز درمانی با علائم کرونا مراجعه ‌کردند؛ البته ممکن است مراجعان سرپایی ما بیشتر باشند چراکه بسیاری به مطب پزشکان مراجعه می‌‌کنند.

در مجموع 23 درصد رشد در بخش مراجعان سرپایی داشته‌ایم. وی ادامه داد: اتفاق استان خوزستان می‌ تواند سرآغازی برای سایر استان‌ها و تهران باشد. در اکثر استان‌ها از الگوی نسبتا همگنی در فراگیری برخوردار هستیم و فقط زمان آن متفاوت است.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها