دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۶۰۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۳
وقتی بانوان پای دود می‌نشینند
قلیان؛ توهمِ پرستیژ
 هرروزه جوانان بسیاری با توهم پرستیژ به قلیان روی می‌آورند، ناآگاه از اینکه چه آینده لغزنده و گره داری در انتظارشان است و مساله مهمی که این روز‌ها بیشتر شاهد آن هستیم، رواج مصرف قلیان در میان بانوان بوده که در این راستا باید اقدامات بنیادی اندیشیده شود.
آوای خزر- حسین احمدی: وجود نقاط گردشگری و جاذبه هایی، چون جنگل، دریا و کوهستان و مسافر پذیربودن استان مازندران موجب راه اندازی چایخانه‌های متعدد در این خطه شده است.

چایخانه‌هایی که دستاوردی جز دود و بیماری برای مردمان این سرزمین نداشته و هرروزه بسیاری از جوانان را به سوی خود می‌کشاند.

طی سال‌های اخیر شاهد برخورد‌های موقتی با قلیان سرا‌ها بوده ایم، اما این مُسکن‌های مقطعی متاسفانه دردی از این بیماری مهلک درمان نکرده اند.

هرروزه جوانان بسیاری با توهم پرستیژ به قلیان روی می‌آورند، ناآگاه از اینکه چه آینده لغزنده و گره داری در انتظارشان است و مساله مهمی که این روز‌ها بیشتر شاهد آن هستیم، رواج مصرف قلیان در میان بانوان بوده که در این راستا باید اقدامات بنیادی اندیشیده شود.

* تفریح سیاه

در این رابطه دکتر محسن اعرابی کارشناس بهداشت به ما می‌گوید: در حال حاضر مصرف قلیان بسیار شایع بوده و به تفریح ثابتی تبدیل شده و تهدید جدی برای سلامت جامعه است.

وی با بیان اینکه مصرف قلیان در میان بانوان بسیار نگران کننده بوده و باید تمهیداتی در این باره اندیشیده شود، می‌افزاید: متاسفانه شاهد افزایش مصرف قلیان در میان جوانان هستیم و برخی نیز به عنوان مشتریان ثابت در قهوه خانه‌ها و سفره خانه‌های سنتی حضور دارند.

دکتر اعرابی با اشاره به اینکه از هر ۴ نوجوانی که دخانیات را تجربه می‌کنند، ۳ نفر حتما مصرف کننده قلیان می‌شوند، ادامه می‌دهد: براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، طی ۴۰ سال آینده کشور‌های مصر، پاکستان و ایران کانون توسعه دخانیات قلمداد خواهند شد.

این کارشناس سلامت درباره آخرین وضعیت قلیان در کشور می‌گوید: طبق بررسی‌های انجام شده و گزارش‌های مرکز سلامت محیط و کار، متوسط مصرف روزانه قلیان ۴/۲ درصد بوده که این آمار در مردان ۹/۲ درصد و در زنان ۲ درصد گزارش شده است.  

دکتر اعرابی با بیان اینکه درگذشته نیز به ازای هر ۹ مرد یک زن سیگاری وجود داشت، اما در حال حاضر به ازای هر ۶ مرد یک زن دخانیات مصرف می‌کند، یادآور می‌شود: در بررسی انجام شده در سال  ۹۰، متوسط مصرف قلیان ۵/۳ درصد اعلام شد که این آمار در بین مردان ۷/۴ درصد و در زنان ۳/۲ درصد بوده است.  

وی با اعلام اینکه در هر ۵ ثانیه یک نفر در دنیا بر اثر مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهد، می‌گوید: از زمانی که مصرف دخانیات در کشور‌ها کاهش یافت، محصولات دخانی فریبنده هدفشان را به سمت جمعیت جوان تغییر داده اند.

این کارشناس بهداشت با بیان اینکه سالانه در دنیا ۶ میلیون نفر بر اثر مصرف دخانیات جان خویش را از دست می‌دهند، تصریح می‌کند: نکته قابل تامل اینکه از این تعداد، ۶۰۰ هزار نفر سیگاری نبوده و دود سیگار را تحمل می‌کنند.  

دکتر اعرابی با اشاره به اینکه قلیان، شایع‌ترین محصول دخانی در بین نوجوانان ایرانی محسوب می‌شود، خاطرنشان می‌کند: طبق آمار‌ها ۹۰ درصد کسانی که مصرف کننده دخانیات هستند، از سن زیر ۱۸ سالگی و ۹۹ درصد کمتر از ۲۶ سالگی شروع به مصرف کرده اند.

وی در پایان خواستار برخورد جدی با متخلفین عرضه کننده مواد دخانی به ویژه قلیان براساس قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات و آئین نامه اجرایی آن شد.

*یک بام و دو هوای قوانین

در این راستا ذکر این نکته ضروری است که مصرف دخانیات خصوصا قلیان در میان جوانان به طرز عجیبی رو به افزایش است، هوشیاری بیشتر خانواده‌ها را می‌طلبد تا با استفاده از مشاوره کارشناسان امر، بصورت صحیح با این پدیده شوم مقابله کنند.

توجه جدی خانواده‌ها به این مساله، برخورد‌های گرم و دوستانه با فرزندان، روشنگری در رابطه با ضرر و زیان‌های مصرف دخانیات و ایجاد تفریحات سالم برای آنان می‌تواند راهکار‌های مناسبی برای گریز از این مهلکه باشد.

ضمنا جامعه نیز نقش مهمی در پیشگیری و گسترش این اپیدیمی سیاه دارد چراکه متولیان سلامت و بهداشت باید با برخورد جدی با مراکز عرضه این محصولات، جلوی روند نگران کننده مصرف قلیان را بگیرند هرچند می‌دانیم یک بام و دو هوای قوانین، سنگ جلوی پای متولیان سلامت است.

 انتهای پیام/۱۰۰۰
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار