دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۷۳۹۶
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۳
موز از جمله میوه‌های پر مصرف و پرطرفدار است که در مناطق نیمه گرمسیری رشد می‌کند و قابلیت پرورش در منزل را نیز دارد.

به گزارش آوای خزر، موز از جمله میوه‌های پر مصرف و پرطرفدار است که در مناطق نیمه گرمسیری رشد می‌کند و قابلیت پرورش در منزل را نیز دارد. کاشت موز کار پیچیده‌ای نیست و فقط کافی است تا مراقبت و نگهداری بیشتر آن را در یک گلدان بکارید و بعد با خارج کردن آن میوه درخت آن را به ثمر برسانید.

 

کاشت موز در منزل و اصول پرورش آن


برای کاشت موز در گلدان روش مناسب این است که با ریشه زدن بوته‌ درخت موز آن را از داخل گلدان خارج کرده و در فضای مناسبی از باغچه آن را بکارید و پرورش دهید. برای نگهداری و پرورش این درخت باید به میزان کود مناسب و آبیاری به موقع این درخت توجه کنید در ادامه این نوشتار بیشتر در زمینه کاشتن این درخت و نحوه مراقب درست از آن توضیح خواهیم داد که توجه به این نکات و مطالب به شما کمک می‌کند تا میوه بهتری را کشت کنید.

روش کاشت موز در خانه
ابتدا برای انتخاب خاک مناسب درخت موز باید از خاک‌های اسیدی استفاده کنیم که زهکشی داشته باشند بنابراین ترکیب خاک مناسب برای کاشتن این میوه می‌تواند ترکیبی از ورمی کولیت و پیت ماس باشد که ابن خاک در بیشتر مراکز و فروشگاه‌های محصولات کشاورزی وجود دارد. توجه داشته باشید که خاک گلدان و باغچه نمی‌تواند ترکیبات مناسبی برای بستر کاشت و پرورش موز باشد. همچنین PH مناسب برای خاک این درخت باید ۵.۶ تا ۶.۵ باشد.

۱- خرید درخت کوچک موز:
برای تهیه یک درخت مناسب برای کاشتن موز باید درختی که کوچک‌تر است را انتخاب کنید تا در گلدان به راحتی جا شود و رشد کند ارتفاع درخت موز در شرایطی که رشد کند به ۴ متر نیز می‌رسد.

۲- استفاده از گلدان مناسب:
گلدان مناسب برای کاشتن درخت موز باید دارای ۱۵ سانتی متر عمق باشد و برای زهکشی مناسب باید حفره‌ای در انتهای گلدان وجود داشته باشد و با بزرگ‌تر شدن درخت موز باید گلدان‌ها را تغییر دهید تا فضای کافی و مناسب برای رشد آن وجود داشته باشد توجه داشته باشید که هر دو سال با بزرگ‌تر شدن درخت موز باید ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر گلدان آن بزرگتر شود.
اگر برای کاشتن درخت موز از پیازچه می‌خواهید استفاده کنید می‌توانید با تهیه پیازچه موز از مراکز کشاورزی آن را در گلدان مناسب با حفر سوراخی ۷.۵ سانتی متری بکارید و ۲۰ درصد از پیازچه باید از خاک بیرون باشد.

 

کاشت موز در منزل و اصول پرورش آن


۳- آبیاری:
با کاشتن درختچه یا پیازچه موز باید آن را مرتب آب دهید و بعد از کاشتن خاک گلدان باید به طور کامل خیس شود و با قرار دادن گلدان در معرض نور خورشید و هوای آزاد به رشد بهتر آن کمک می‌کنید. بعد از انجام آبیاری اولیه باید با استفاده از آبپاش خاک را مرطوب نگه دارید و با سوراخ کردن ته گلدان مانع از تجمع آب در آن شوید.
بازده زمانی مناسب برای آبیاری این درخت به طور روزانه است و به میزانی است که متوجه رطوبت موجود در قسمت‌های زیری خاک نیز بشوید که این کار را با استفاده از یک تکه چوب یا انگشت خود می‌توانید انجام دهید.

۴- کوددهی:
درخت موز بعد از کاشتن نیاز به مراقبت و نگهداری دارد و بهتر است که هر ماه یک بار به این درخت کود بدهید کود مناسب باید سرشار از پتاسیم، نیتروژن و منیزیم باشد و نور خورشید باید به صورت غیر مستقیم به آن بتابد.

۵- هرس کردن:
از مراحلی که در کاشت موز باید به آن توجه کنید تا محصول بهتری داشته باشید هرس کردن است که با حذف گیاهان اضافی که مانع رشد درخت می‌شوند به رشد آن بیشتر کمک کنید. در هوای سرد نیز باید گلدان از قرار گرفتن در سرما دور کنید.

۶- انتقال درخت:
با بزرگتر شدن درخت موز فضای برای رشد مناسب درخت کم می‌شود و باید گلدان بزرگتری را برای انتقال درخت موز انتخاب کنید این کار موجب می‌شود تا درخت رشد بهتری داشته باشد.

 

کاشت موز در منزل و اصول پرورش آن


۷-خاک مناسب:
درخت موز یک از انواع درختانی است که نمی‌تواند در هر نوع خاکی رشد کند به ویژه اگر خاک آهکی و قلیایی باشد از این رو، بهترین خاک به منظور کاشتن درخت موز خاک اسیدی با حاصلخیزی بالا است که البته وجود مقدار کمی خاک برگ برای کاشتن موز بسیار مفید است بنابراین، بهترین خاک برای رشد درخت موز خاکی با قدرت زهکشی بالا مانند: خاک رسی، شنی و لومی می‌باشد.

۸-نور مورد نیاز:
درخت موز برای رشد خود به نور غیر مستقیم نیاز دارد از این رو می‌توانید با گذاشتن گلدان پشت پنجره‌های جنوبی نور لازم را به درخت موز برسانید.

۹. دمای مورد نیاز درخت موز:
همانطور که می‌دانید درخت موز از انواع درختان منطقه گرمسیری است بنابراین دمای کمتر از ۱۵ درجه سانتی گراد باعث آسیب رساندن به آن خواهد شد بنابراین بهترین دما جهت نگهداری درخت موز دمایی بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی خواهد بود.

 

کاشت موز در منزل و اصول پرورش آن


۱۰-رطوبت:
رطوبت از دیگر شرایط رشد درخت موز می‌باشد از این رو برای تامین رطوبت آن، در کف زیر گلدانی مقداری سنگ ریزه گذاشته تا سطح گلدان بالا آید سپس زیر گلدانی را از آب پر کرده به اندازه‌ای که با کف گلدان در تماس نباشد، با تبخیر آب زیر گلدان رطوبت مورد نیاز گیاه نیز تامین می‌شود.

۱۱-آفات و بیماری‌ها:
شپشک از شایع‌ترین آفات درخت موز می‌باشد و از مهم‌ترین بیماری‌های آن قارچ فوزاریوم و پوسیدگی باکتریایی است.

انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها