دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۲۹۱
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۴
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
کرونا تمام نشد/ ضرورت استفاده از ماسک در مراکز شلوغ
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه کرونا تمام نشده است، از همگان خواست تا بهداشت فردی را رعایت کنند؛ چه اینکه بر اثر عادی‌انگاری، احتمال دارد سوش‌های جدید کرونا بیاید یا سوش‌های دیگر امیکرون گسترس پیدا کند.

آوای خزر - آزاده بابانژاد:  : پوشش بالای 95 درصدی واکسیناسیون دز یک و دو در مازندران و پوشش 60 درصدی دز سوم در افراد 18 سال به بالا در استان نویدبخش بهبود مناسب شرایط کرونایی در مازندران است.

از سوی دیگر، با توجه به موج بازگشت زائران از عتبات عالیات و گزارشی مبنی بر تست مثبت 30 درصد از آنها، نگرانی‌هایی را درباره موج جدیدی از کرونا در استان ایجاد کرده است.

در این زمینه، دکتر فرهاد غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به خبرنگار ما گفته است: "این نگرانی وجود دارد که اگر دستورالعمل‌ها به ویژه در مراکز تجمع و فضاهای سربسته رعایت نشود، احتمال این هست که موج جدیدی از بیماری کرونا را داشته باشیم".

او با اشاره به نمونه‌هایی از وجود این بیماری در 30 درصد از زائران عتبات عالیات که به مازندران بازگشتند، این اتفاق را زنگ خطری برای ایجاد یک موج جدید بیماری، دانست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، "اینکه سوش‌های جدید کرونا بیاید یا سوش‌های دیگر امیکرون گسترس پیدا کند و شرایطی فراهم آورد که به اپیدمی برسد"، را محتمل دانست و بر رعایت بهداشت فردی تاکید کرد.

دکتر غلامی در بخش دیگری از گفتگو با بیان اینکه در این فصل از سال با بیماری‌های گوارشی مواجهیم که به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی و یا ناشی از آلودگی آب یا غذا ایجاد می‌شود و به صورت اسهال و استفراغ به‌ویژه در کودکان خود را نشان می‌دهد، عنوان کرد که البته ممکن است این شرایط ناشی از ابتلا به امیکرون هم باشد، اما می‌توان با ارزیابی و دریافت شرح حال، این تفاوت را برای بیمار قائل بود.

او در هر صورت بر رعایت بهداشت فردی و استفاده از آب آشامیدنی سالم تاکید کرد و گفت: مشکلی که وجود دارد این است که در برخی روستاها و مناطق ممکن است سطح کلر آب مناسب نباشد و زمینه‌ساز بیماری باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران البته این را هم گفت که هر روز کلرسنجی آب انجام می‌شود و اگر از میزان استاندارد کمتر باشد، موضوع را به آب و فاضلاب یا مناطقی که تحت نظر شورای محل است، اطلاع می دهیم.

دکتر غلامی در پایان گفتگو بار دیگر هشدار داد که کرونا تمام نشده است، مردم همچنان بهداشت فردی را رعایت کنند، و در جاهایی که تجمع و شلوغ هست ماسک بزنند.

انتهای پیام/1001/آزاده بابانژاد

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار