دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۹۵۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
پوست هم درست مانند هر اندام دیگری، می تواند نشانه های متمایزی بدهد که باید بتوانید آنها را درست بفهمید. خال ها از رایج ترین علائم هستند. توجه به ویژگی‌های خال‌ها و سایر نشانه‌های بیماری‌های بدن می‌تواند به شما کمک کند که بدانید علت به وجود آمدن خال چیست و هنگام بروز لکه یا خال چه کاری باید انجام دهید.

آوای خزر/ وسیع ترین عضو بدن ما پوست است. پوست هم درست مانند هر اندام دیگری، می تواند نشانه های متمایزی بدهد که باید بتوانید آنها را درست بفهمید. خال ها از رایج ترین علائم هستند. توجه به ویژگی‌های خال‌ها و سایر نشانه‌های بیماری‌های بدن می‌تواند به شما کمک کند که بدانید علت به وجود آمدن خال چیست و هنگام بروز لکه یا خال چه کاری باید انجام دهید.

در این مطلب با چند دستورالعمل آشنا خواهید شد که به شما در تفسیر علائم پوستی کمک کند. اما برای اطمینان باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

علت به وجود آمدن خال چیست و چرا شناسایی انواع آن اهمیت دارد؟

خال چیست و چرا ظاهر می شود؟

خال ها توده های پوستی هستند که می توانند از نظر رنگ متفاوت باشند؛ از رنگ طبیعی پوست شما گرفته تا سایه های متفاوت آن. این زوائد پوستی می توانند در هر نقطه از پوست چه به صورت جداگانه یا گروهی ظاهر شوند.

علت به وجود آمدن خال این است که سلول های تولید کننده رنگدانه پوست به نام ملانوسیت، به جای پراکنده شدن در سطح، به صورت خوشه ای رشد می کنند. به همن دلیل، خال تشکیل می شود. اکثر آنها در قسمت هایی از بدن ما ظاهر می شوند که بیشتر در معرض نور خورشید هستند. بنابراین، این امکان وجود دارد که هر چه زمان بیشتری را زیر نور خورشید بگذرانید، خال های بیشتری داشته باشید.

بیشتر خال‌ها در دوران کودکی و تا ۲۰ سالگی ظاهر می‌شوند. هنگامی که به بزرگسالی می‌رسیم، داشتن بین ۱۰ تا ۴۰ خال در بدن معمول است. در برخی موارد، ممکن است روی خال ها مو وجود داشته باشد اما با گذشت سالها ممکن است به آرامی تغییر کنند و کمی توده ای تر و کمرنگ تر شوند. با این حال، در موارد دیگر، احتمال دارد هرگز متوجه تغییرات نشوید.

پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، خال ها ممکن است تیره تر شوند. این اتفاق امکان دارد در دوران بلوغ یا بارداری نیز به دلیل تغییرات هورمونی رخ دهد.

علت به وجود آمدن خال چیست و چرا شناسایی انواع آن اهمیت دارد؟

چه زمانی توجه دقیق به خال مهم است؟

اگرچه اکثر خال ها خوش خیم هستند. اما در برخی موارد، ممکن است لازم باشد آنها را با دقت بیشتری بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه چیز رو به راه است. در حالت ایده آل، باید نواحی بدن خود را که دارای خال هستند با استفاده از آینه بررسی کنید؛ به عنوان مثال، برای مشاهده خال در مواضعی که به طور منظم در معرض نور خورشید هستند (صورت، دست، پا، بازو، سینه و کمر). حتی می توانید از یک دوست یا شخص دیگری بخواهید که به شما کمک کند.

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر باید به متخصص پوست مراجعه کنید:

* ظاهر یک خال با دیگر خال هایی که روی بدن دارید متفاوت است
* بعد از ۳۰ سالگی ظاهر می شود
* باعث خارش یا خونریزی می شود
* رنگ آن یکدست نیست
* تغییرات نامنظمی در شکل خود دارد یا یک طرف آن با طرف دیگر متفاوت است
* قطر آن از پاک کن بزرگتر است.

نحوه تشخیص پاپیلوم

پاپیلوم ها برآمدگی های روشن یا کمی قهوه ای هستند که از سطح پوست آویزان می شوند. این عارضه توسط فیبرهای کلاژن شل و مجاری که در نواحی ضخیم تر پوست تعبیه شده اند، تشکیل می شوند. پاپیلوم معمولاً می توانند روی گردن، پلک و سایر مکان هایی که اصطکاک وجود دارد، مانند سینه، کشاله ران یا زیر بغل، ایجاد شوند.

چیزی که این تشکیلات را از خال ها متمایز می کند، عمدتاً ماهیت آنهاست. خال گاهی اوقات می تواند به سلول های بدخیم تبدیل شوند اما پاپیلوم ها تقریباً همیشه خوش خیم هستند.

علت به وجود آمدن خال چیست و چرا شناسایی انواع آن اهمیت دارد؟

در مورد زگیل چطور؟

نوع دیگری از بیماری های پوستی وجود دارد که بر خلاف عاملی که علت به وجود آمدن خال است، توسط یک ویروس نسبتاً رایج به نام ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود و از طریق تماس مستقیم با پوست یا از طریق اشیای مشترک مانند حوله منتقل می شود. زگیل های معمولی معمولا بی ضرر هستند و به مرور زمان خود به خود ناپدید می شوند.

آنها معمولاً روی انگشتان یا دست ها ظاهر می شوند، مشخصه آنها زبر بودنشان است. زگیل اغلب دارای نقاط سیاه ریزی است که رگ های خونی کوچکی از خون لخته شده دارند. برخی دیگر ممکن است در کف پا ظاهر شده و در نتیجه هنگام راه رفتن باعث ناراحتی شوند.

علت به وجود آمدن خال چیست و چرا شناسایی انواع آن اهمیت دارد؟

چگونه از زگیل پیشگیری کنیم؟

اگر زگیل ها قبلا ظاهر شده باشند، با رعایت این توصیه ها می توان از گسترش آن به سایر قسمت های بدن جلوگیری کرد:

* دست های خود را مرتب بشویید؛ به خصوص اگر با فردی که زگیل دارد در تماس بوده اید.
* زگیل ها را با بانداژ بپوشانید و از دست زدن به آنها خودداری کنید.
* دست و پای خود را خشک نگه دارید.

وقتی در دوش عمومی یا رختکن هستید از دمپایی استفاده کنید./روزباتو

انتهای پیام/1005

 
برچسب ها: زگیل ، خال ، اهمیت ، عضو ، عضوبدن
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها