دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۹۷۷۶
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۴
افراد مبتلا به کمبود آهن معمولا با علائمی مانند خستگی مداوم، تحریک‌پذیری عصبی، ‌ احساس سرمای غیرعادی، سرگیجه، سردرد و... مواجه می‌شوند. همیشه ترفندهای تغذیه‌ای مختلفی هم برای افزایش آهن دریافتی وجود دارند. در این مطلب با ۳ ترفند ساده آشپزی برای افزایش آهن غذاها آشنا می‌شویم.

به گزارش آوای خزر، ، آیا می‌دانستید که کم‌خونی ناشی از فقر آهن یکی از بیماری‌های شایع در سراسر جهان است که حدود یک میلیارد نفر درگیر مشکلات آن هستند؟ افراد مبتلا به کمبود آهن معمولا با علائمی مانند خستگی مداوم، تحریک‌پذیری عصبی، ‌احساس سرمای غیرعادی، سرگیجه، سردرد و... مواجه می‌شوند. همیشه ترفندهای تغذیه‌ای مختلفی هم برای افزایش آهن دریافتی وجود دارند. در ادامه با ۳ ترفند ساده آشپزی برای افزایش آهن غذاها آشنا می‌شویم که به ترتیب عبارتند از:

۱. غذاها را در ظروف چدنی بپزید

استفاده از ظروف چدنی یکی از راهکارهای طبیعی و ساده برای افزایش آهن موجود در غذاهاست. ظروف چدنی، در مقایسه با ظروف نچسب و تفلون، می‌توانند سطح آهن غذاها را تا ۱۶ درصد افزایش دهند. بنابراین استفاده از ظروف چدنی برای آماده‌سازی غذاها می‌تواند آهن خوبی برای افراد مبتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن (مخصوصا کودکان) فراهم کند.

البته آهن دریافتی نهایتا به عوامل مختلفی مانند سن، اندازه ظروف چدنی و همچنین مدت‌ استفاده از این ظروف بستگی دارد. مدت‌زمان پخت‌وپز و نوع غذاهای انتخاب‌شده برای پخت هم در این زمینه تاثیرگذار هستند. بنابراین، آماده‌سازی غذاهای مرطوب مانند سس اسپاگتی در تابه چدنی به‌جای سرخ کردن گوشت، آهن بیشتری به بدن می‌رساند.

۲. از قالب‌ها و ظروف آهنی استفاده کنید

اگر نگهداری ظروف چدنی برای شما سخت است یا تهیه ظروف چدنی برای شما از نظر هزینه‌های مالی دشوار است، می‌توانید از قالب‌ها و ظروف آهنی کمک بگیرید. این ظروف آهنی از نظر مکانیسم آزادسازی آهن به درون غذاها شبیه به ظروف چدنی عمل می‌کنند. تحقیقات علمی هم نشان داده‌اند که قالب‌ها و ظروف آهنی می‌توانند به جذب آهن کمک کنند یا حتی مانع از ابتلا به کمبود آهن شوند و برای رفع این کمبود هم نقش مثبتی داشته باشند.

البته استفاده بیش‌ازحد از چنین ظروفی برای تهیه غذای کودکان توصیه نمی‌شود زیرا چنین کاری می‌تواند کودکان را در معرض خطر مسمومیت ناشی از دریافت آهن اضافی قرار بدهد. بنابراین، اگر می‌خواهید از ظروف آهنی استفاده کنید، چنین کاری نباید به برنامه روزانه و همیشگی در خانه شما تبدیل شود.

۳. مواد غذایی سرشار از آهن و ویتامین C را با هم ترکیب کنید

یکی از مطالعات اخیر Journal of Nutrition نشان می‌دهد که افزایش کم‌خونی ناشی از فقر آهن در بعضی از کشورها مانند آمریکا می‌تواند با کاهش غلظت آهن در محصولات غذایی و پیروی بیشتر انسان‌ها از الگوهای تغذیه‌ای گیاهی مرتبط باشد. افرادی که می‌خواهند از الگوهای غذایی گیاهی پیروی کنند، باید این کار را مطابق با اصول استاندارد انجام دهند و از روش‌های صحیح برای تامین آهن مورد نیاز بدن کمک بگیرند. با این حال، استفاده ترکیبی از مواد غذایی سرشار از آهن در کنار مواد غذایی سرشار از ویتامین C می‌تواند آهن دریافتی را افزایش دهد./سلامت

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار