دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۸۱۵
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۳
نگاهی به طرح پر حاشیه‌ی مرکز مازندران

نیروگاهی که نیرو می‌گیرد| کودک ۱۶ ساله‌ی ساری هنوز متولد نشد!

سال ۱۳۸۸ و با آغاز فعالیت‌های ساخت نیروگاه زباله‌سوز در ساری قرار بود که چهار یا پنج سال دیگر این طرح به بهره‌برداری برسد، حالا این کودک صنعتی! در حالی‌که ۱۶ سال دارد هنوز متولد نشده و نیروگاه همچنان نیرو و توان می‌گیرد، اما دودی از آن برنمی‌خیزد.

آوای خزرآزاده بابانژاد: سفر اسکندر مومنی وزیر کشور به مازندران و بازدید از زباله‌سوز ساری شاید بیش از یکصدمین سفر و بازدید یک مقام کشوری از این طرح باشد، طرحی که به گفته آقای مومنی "بیش از اندازه طولانی شده است و از این جهت که معضل زباله در شهر‌ها و روستا‌های اطراف را هم برطرف می‌کند باید در اولویت قرار بگیرد".

او با بیان اینکه دولت نیز متعهد شده است تا اعتبار باقی‌مانده را تامین کند، این را هم اضافه کرد که موضوع پسماند مسئله‌ای غیرقابل حل نیست، اعتباراتی که به زباله‌سوز ساری اختصاص داده می‌شد باید از روز اول با برنامه پیش می‌رفت و تخصیص‌های جدید نیز بر اساس برنامه و پیشرفت کار، صورت می‌گرفت.

توجه به پیوست اجتماعی – محیط‌زیستی طرح‌های پسماند

وزیر کشور البته اشاره‌ای به تبعات اجتماعی ناشی از انباشت زباله و یا انتقال آن به شهر‌های دیگر داشت و عنوان کرد که "پیوست اجتماعی و محیط زیستی طرح‌ها نیز باید مد نظر باشد".

مومنی برای تامین منابع مالی بار دیگر خطاب به شهرداران و مسئولان فنی استان مازندران تاکید کرد که موضوع تامین منابع پسماند در شمال حل می‌شود، فقط باید راه حل بدهید تا ما در همه شرایط حمایت و پشتیبانی را انجام بدهیم.

اجرای ایده‌ها روی زمین!

او با اشاره به مسائلی که با حضور نمایندگان مجلس، شهرداران و مدیران فنی استان مازندران بیان شد، اعلام کرد که "البته مدل محلی و یکپارچه هم وجود دارد، ممکن است هر کدام از شما یک ایده‌ای داشته باشید، اما اینکه آیا می‌شود آن ایده را روی زمین اجرا کرد مهم است".

وزیر کشور که در بدو ورود به مازندران محوریت سفر خود را بررسی وضعیت پسماند این استان عنوان کرده بوده، بازدیدی از نیروگاه زباله‌سوز ساری داشت و در آنجا سردار مسلمی فرمانده سپاه به این جهت که سازمان بسیج سازندگی سپاه کربلا مجری ابنیه نیروگاه است، توضیحاتی ارائه داد.

پیشرفت ۹۸ درصدی ابنیه زباله‌سوزی ساری

مبلغی که بسیج سازندگی برای انجام اقدامات داخلی و خارجی سایت درخواست کرده است برای هر کدام ۱۰۵ میلیارد و مجموعا ۲۱۰ میلیارد تومان است.

بخش ابنیه به پیشرفت ۹۸ درصدی رسیده است؛ بخش آبرسانی در حال انجام، برق‌رسانی هم به اتمام رسیده است.

پیشرفت ۹۰ درصدی نصب تجهیزات زباله‌سوز ساری

شریک سرمایه‌گذار و مجری تهیه و نصب تجهیزات نیروگاه نیز شرکت تدبیر توسعه سلامت یا تی. تی. اس است که با مشکلاتی در ورود تجهیرات مواجه شده بود و بالاخره با رمزگشایی و علت‌یابی آنطور که گفته شده، تقریباً همه تجهیرات وارد شده و در حال نصب است. اکنون پیشرفت فیزیکی تجهیزات نیروگاهی به ۹۰ درصد رسیده است.

زباله‌سوز ساری معطل ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار

مجموع اعتباراتی که برای پرداخت دیون، نصب و راه‌اندازی و اقدامات درون و بیرونی سایت نیاز است مجموعا ۳۵۰ میلیارد تومان است.

در جلسه‌ای که با حضور مسعود نصرتی معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور برگزار شده بود، از اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در راستای این پروژه صحبت شده بود.

تبعات غیرقابل تحمل پسماند

وزیر کشور مصمم است که با تسریع در ساخت نیروگاه زباله‌سوز ۴۵۰ تنی ساری که ۵ مگاوات برق از آن استحصال می‌شود و همچنین سایر پروژه‌های پسماند در مازندران، مردم این استان که سالانه میزبان میلیون‌ها نفر از هموطنان هستند، بیش از این با عوارض و مخاطرات ناشی از پسماند مواجه نشوند.

نیروگاه زباله‌سوز ساری در ۸۰ هزار مترمربع از زمین‌های شهرک صنعتی ساری قرار دارد و ظرفیت پذیرش سالانه زباله‌های خشک و‌تر در آن نیز ۱۵۶ هزار تن است.

بهره‌برداری از نیروگاه زباله‌سوز ساری {شاید} تیرماه ۱۴۰۴

نیروگاه زباله‌سوز ساری در حالی که ۱۶ سال از عمر اجرایی آن می‌گذرد هنوز متولد نشده است، در حالی که گفته شده بود از سال ۱۳۸۸ که کلنگ آغاز عملیات ساخت آن به زمین زده شد باید طی ۴ -۵ سال به اتمام برسد، در این سال‌ها و با صرف هزینه‌های بالا و توانی که از مسئولان اجرایی و فنی گرفته شد، اما خبری از اتمام پروژه نیست.

گفته می‌شود که اتمام آن در تیرماه ۱۴۰۴، و همه اینها در صورتی است که پازل این طرح در بخش منابع مالی و مدیریتی درست و به موقع در جای خود قرار گرفته باشند.

تولید روزانه ۳۱۰۰ تن زباله در مازندران

در استان مازندران روزانه ۲ هزار تن  زباله شهری و ۱۲٠٠ تن زباله روستایی تولید می‌شود که در حال حاضر تنها شیرابه و بوی بد ناشی از آن و همچنین هزینه‌های بالای حمل و نقل زباله به دلیل اکوسیستم شکننده این استان، جانمایی‌های ناموفق در برخی از طرح‌ها جهت دپو و دفن زباله، این استان را با معضل بزرگی به نام «پسماند» مواجه کرده است.

انتهای پیام/

خبرنگار: آزاده بابانژاد
مطالب مرتبط
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار