دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۶۱۳۴
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
آفت دهان زخمی سطحی و اغلب کوچک است که در بافت نرم داخل دهان یا لب‌ها، زیر زبان و روی غشاء لثه ایجاد می‌شود.

آوای خزر/ آفت دهان مشکلی است که ممکن است منشا ارثی داشته باشد یا توسط یک عامل محیطی مشترک مثل یک نوع ماده غذایی خاص و آلرژی‌زا بروز کند. آفت دهانی، عارضه‌ای است که هر فردی در هر سنی ممکن است به آن دچار شود و برایش بسیار آزاردهنده باشد. اغلب آفت‌های دهانی بسیار کوچک هستند و معمولا خودبه‌خود در عرض یک یا دو هفته برطرف می‌شوند؛ اما به هر حال نباید دست روی دست گذاشت و درد و سوزش را تحمل کرد. خوشبختانه روش‌های طبیعی زیادی برای کاهش درد و درمان آفت دهان وجود دارد.

درمان آفت دهان با نمک

۱. یخ

مکیدن مکعب‌های کوچک یخ می‌تواند باعث تسکین و کاهش سوزش و درمان آفت دهان شود. سردی یخ، جریان خون‌رسانی به آفت دهان را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه درد و تورم آفت هم کمتر می‌شود.

۲. شیرین بیان

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که دچار آفت دهان بوده و روزی ۴ بار از دهانشویه شیرین‌بیان استفاده کرده‌اند، درد کمتری را تجربه می‌کنند. تقریبا بین ۵۰ تا ۷۵ درصد این افراد همان روز اول علائم بهبودی را مشاهده کرده‌اند و طی سه روز بعد تقریبا به‌طور کامل بهبود یافته‌اند.

خواص شیرین بیان

برای تهیه این دهانشویه، نصف قاشق چای‌خوری عصاره شیرین بیان را با یک‌چهارم فنجان آب گرم مخلوط کرده و ۴ مرتبه در روز دهان‌تان را با این دهانشویه بشویید. همچنین می‌توانید از چای کیسه‌ای شیرین بیان که در بازار موجود است، استفاده کنید. یک چای کیسه‌ای شیرین بیان را ۱۰ دقیقه روی آفت دهان قرار دهید، حتما نتیجه مثبتی خواهید گرفت.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دیگر خواص شیرین بیان، “خواص شیرین بیان؛ گیاه صلح طلب” را مطالعه کنید.

۳. استفاده از سرکه سیب

سرکه سیب و آب گرم را با هم مخلوط کرده و از آن به‌عنوان یک دهانشویه روزانه برای درمان آفت دهان استفاده کنید. سرکه سیب حاوی اسید استیک است که می‌تواند باکتری‌های خطرناک و بد را از بین ببرد و درعین‌حال رشد باکتری‌های مفید و خوب را افزایش دهد. این دهانشویه به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی می‌تواند برای بهبود آفت دهان بسیار پرکاربرد باشد.

۴. چای

یکی از بهترین گیاهانی که می‌توانید برای تسکین درد و درمان آفت دهان از آن استفاده کنید، چای سیاه است. پس اگر دچار آفت دهان شدید، چای کیسه‌ای را مستقیم روی آفت دهان قرار دهید تا دردتان آرام شود. می‌توانید چای سرد‌شده را نیز به‌عنوان دهانشویه غرغره کنید. «تانن» موجود در چای تاثیر مثبتی در التیام آفت دهان دارد.

۵. آب اکسیژنه

آب‌اکسیژنه و آب را با هم مخلوط کنید و با یک گوش‌پاک‌کن این محلول را روی آفت دهان بمالید؛ این کار برای درمان آفت دهان بسیار مفید است. همچنین اگر یک‌چهارم فنجان آب‌اکسیژنه، یک‌چهارم فنجان آب، یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید، محلولی که به دست می‌آید یک دهانشویه قوی‌تر برای بهبود آفت دهان خواهد بود. دقت کنید که تا یک‌ ساعت بعد از استفاده از این محلول، برای آن‌که جواب بهتری بگیرید، چیزی نخورید و ننوشید.

۶. جوش شیرین

از آن‌جا که جوش شیرین ماده‌ای قلیایی است، اسیدهایی را که باعث ایجاد درد و سوزش در هنگام آفت دهان می‌شوند، خنثی می‌کند. از طرفی، جوش شیرین با از بین بردن باکتری‌ها، موجب بهبود سریع‌تر آفت دهان می‌شود. یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را در نصف لیوان آب گرم حل کنید و دهان خود را با این محلول بشویید.

۷. ویتامین E

یک کپسول ویتامین E را باز کنید و مایع داخل آن را روی آفت دهان بگذارید. روغن حاوی ویتامین E مثل یک پوشش روی زخم را می‌پوشاند و مانع از عفونت آن می‌شود و این به روند بهبود و درمان سریع‌تر آفت دهان کمک می‌کند.

۸. آب نمک

این محلول ساده و در‌دسترس که بسیار پرکاربرد است، برای بهبود آفت دهان هم می‌تواند بسیار مؤثر باشد. ۳۰ ثانیه شست‌وشوی دهان با محلول آب نمک، با بالا بردن غلظت کلرید سدیم و جمع کردن آب غشا اطراف آفت دهان، به بهبود آبسه‌ها و زخم‌های بازی مثل آفت دهان کمک می‌کند.

یادتان باشد در صورتی که آفت دهان شما با علائم بالینی مثل تب، اسهال، سردرد یا بثورات پوستی همراه بود یا حس کردید زخم‌های ناشی از آفت غیرمعمولی و بزرگ هستند و بیش‌تر از دو هفته طول کشیده و به‌طور کامل خوب نشده است و یا زیاد دچار آفت دهان می‌شوید، از درمان‌های خانگی دست بکشید و حتما به پزشک مراجعه کنید./دلتا

برچسب ها: بیماری
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها