دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۷۴۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۵
با توجه به شروع ماه مبارک رمضان، سوال شایع این روزها این است که آیا روزه‌داری منعی برای بیماران کلیوی و بیماران دارای سنگ دارد یا خیر.در کنار محاسن روزه‌داری در افراد سالم، این امر واجب در مواردی، از جمله زمانی که به سلامتی فرد آسیب جبران‌ناپذیر وارد شود، غیرجایز می‌شود.

به گزارش آوای خزر، به نقل از روزنامه جام جم ،لذا در صورت وجود شک در این زمینه، حتما لازم است با پزشک خود مشورت کنید.افرادی که روزه‌داری به آنها توصیه نمی‌شود: مبتلایان به بیماری کلیوی متوسط تا شدید. در واقع این افراد دارای نارسایی کلیوی هستند. روزه‌داری به‌خصوص در فصل گرما با کاهش آب بدن همراه است و متعاقبا می‌تواند آسیب جبران‌ناپذیری به کلیه این افراد وارد کرده که حتی به تشدید نارسایی و دیالیز منجر شود.

وجود همزمان نارسایی کلیوی و سایر بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت یا فشار خون کنترل‌نشده. وجود شواهد مبتنی بر عفونت ادراری فعال ازجمله سوزش و تکرر ادرار، اختلال تخلیه ادرار، تب و لرز که در آزمایش عفونت اثبات شده است. البته در این گروه بعد از اتمام دوره درمان، می‌توان روزه گرفت.

افراد با سابقه سنگ‌سازی مکرر به همراه وجود کریستال ادراری رسوب‌کرده در کلیه و سنگ ادراری فعال افراد با دفع شدید پروتئین در ادراردر واقع تصمیم مناسب در مورد روزه‌داری در هر فرد با فرد دیگر ممکن است متفاوت و مجزا باشد و بسته به سن، وضعیت سلامتی عمومی، فشار خون، دیابت، میزان عملکرد کلیه، سابقه سنگ‌سازی یا وجود سنگ فعال، وجود عفونت ادراری، شرایط محیط زندگی و کار، میزان تعریق در شبانه‌روز و سابقه جراحی کلوی شرایط می‌تواند متفاوت باشد.

به عنوان مثال افرادی که در گذشته سنگ‌کلیه داشته، درمان شده‌اند و چند سال است که سنگ‌سازی مجدد نداشته‌اند، منعی برای روزه‌داری ندارند، همچنین افرادی که دارای سنگی کوچک و منفرد در قسمتی از کلیه هستند که چند سال است افزایش ابعاد نداشته است نیز منعی برای روزه‌داری ندارند. توصیه‌های حین روزه‌داری جهت جلوگیری از آسیب به کلیه‌ها:مصرف آب مهم‌ترین عامل محافظتی برای کلیه‌ها است.

در فاصله افطار تا سحر، توصیه می‌شود به‌طور متوسط هشت لیوان آب نوشیده شود و همچنین از نوشیدنی‌های گازدار، شور و خیلی شیرین و مصرف غذاهای پُرنمک و پُر پروتئین مثل رژیم‌های پُرگوشت نیز اجتناب شود.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: روزه‌داری ، سنگ کلیه
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: