دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۸۱۷۰
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۲
رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درباره همه گیری کووید ۱۹ در کلانشهر تهران، گفت: اینکه همه گیری این بیماری را طی کرده ایم دور از ذهن است.

به گزارش آوای خزر، حسین عرفانی، درباره همه گیری کووید ۱۹ افزود: شاخص‌ها نشان می‌دهد که یک نفر عامل بیماری می‌تواند به طور متوسط چند نفر را آلوده کند. با توجه به سه ماه از گذشت همه گیری بیماری کووید ۱۹ در کشور، شاخص‌ها نشان می‌دهد مناطق مختلف کلانشهر تهران، الگوی ثابت بیماری را ندارند و همچنان خطر این بیماری را در اقصی نقاط کشورمان به ویژه در کلانشهر تهران داریم.

عرفانی افزود: خطر، کامل برطرف نشده و موج همه گیری بیماری کووید ۱۹ در تهران همچنان برقرار است و رعایت نکات پیشگیری به مردم توصیه می‌شود.

وی با اشاره به مشارکت خوب مردم، اضافه کرد: بیشتر مردم توصیه‌های وزارت بهداشت را جدی گرفتند و رعایت کردند.

رئیس اداره مراقبت بیمارهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه هماهنگی بین بخشی هم خوب بوده است، گفت: از مقام معظم رهبری تا دولت، قوه قضائیه، قوه مقننه، نیروهای نظامی و انتظامی، تمام قد در مبارزه با کووید ۱۹ حضور یافتند.

عرفانی با اشاره به اینکه بیماری کووید ۱۹ بیماری جهان گیر است، اضافه کرد: این بیماری در کشورمان تا حدودی سیر کاهشی دارد، اما به این معنی نیست که کامل کنترل شده باشد و تا زمانی که این بیماری در جهان وجود دارد خطر نفوذ دوباره و انتشار سریع آن همچنان باقی است.

رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، گفت: عدد مولد پایه نشان می‌دهد در ابتدای همه گیری، یک فرد به طور متوسط چند نفر را می‌تواند آلوده کند. با در نظر گرفتن مسائلی که در مبارزه با این بیماری وجود داشته است روی این شاخص تأثیر می‌گذارد و اکنون این شاخص به حدود یک نزدیک شده است، اما این کاهش، یک عدد موقت است و به راحتی ممکن است تحت الشعاع، قرار گیرد و دوباره افزایش بیماران را شاهد باشیم.

منبع: مهر
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: