دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۹۱۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۲
موج دوم کرونا و مبتلایان بدون علامتمعاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان، موج دوم کرونا را مربوط به مبتلایان سرپایی و بدون علامت دانست و اضافه کرد: از نیمه فروردین تاکنون در استان گیلان با یک روند ثابت بستری بیماران کرونایی مواجه هستیم.

به گزارش آوای خزر، دکتر آبتین حیدرزاده در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کرونا در استان گیلان، اظهار کرد: آمارهای کرونایی اعلام شده در اسفندماه و فروردین ها بیشتر مربوط به مبتلایان بستری شده در سطح بیمارستان ها بود که تست کرونای آنان مثبت شده، اما اکنون امکانات انجام تست های پی.سی.آر برای شناسایی افراد دارای کرونا اعم از بدون علامت، سرپایی و بستری بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه پیگیری و بیماریابی کرونایی در سطح جامعه انجام می شود، افزود: در حال حاضر روزانه به ازای هر یک میلیون نفر، ۱۵۰ نفر تست می شوند، زیرا افراد زیادی هستند که می توانند ناقل کرونا باشند، اما هیچگونه علامتی نداشته باشند و یا علائم خفیف بروز دهند و الزاما بستری نشوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، صعود آماری مبتلایان به کرونا طی روزهای اخیر را بیشتر مربوط به بیمارن سرپایی دانست و تصریح کرد: این افراد آلوده به ویروس هستند، اما علامت ندارند و یا هنوز علامتدار نشده اند.

حیدرزاده ادامه داد: در اپیدمی ها همه افراد جامعه مستعد ابتلا به بیماری هستند و لذا در آغاز اپیدمی کرونا با تعداد زیادی از مبتلایان از طیف های مختلف مواجه شدیم. در واقع تقریبا به ازای هر ۱۰ هزار نفر آلوده به ویروس، حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ نفر بستری می شوند، یعنی تعداد زیادی از افراد مبتلا درمان سرپایی دریافت می کنند و حالشان بد نیست و فقط دو هفته در خانه ایزوله می شوند.

وی ۵۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا را بدون علامت دانست و گفت: کشور ما حدود سه ماه است که درگیر کرونا شده و در روند پیشرفت این اپیدمی، تعداد افراد مبتلا شده و بهبود یافته افزایش پیدا می کند؛ البته شاهد کاهش افراد بستری شده و افزایش شناسایی افراد ناقل هستیم.

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان، موج دوم کرونا را مربوط به مبتلایان سرپایی و بدون علامت دانست و اضافه کرد: از نیمه فروردین تاکنون در استان گیلان با یک روند ثابت بستری بیماران کرونایی مواجه هستیم و میانگین بیماران بستری شده حدود ۴۵ نفر است و این روند هنوز وجود دارد.

وی با بیان اینکه طی پنج تا ۱۰ روز بعد از هر تعطیلات شاهد یک پیک ابتلا به کرونا هستیم، یادآور شد: مسافرانی که به گیلان می آیند، علاوه بر اینکه مردم را آلوده می کنند، خودشان نیز آلوده می شوند. اکنون وضعیت شهرستان های گیلان سفید و زرد است و مردم می توانند به فعالیت های اصلی خودشان بپردازند لذا توصیه می کنیم از سفرهای غیر ضرور خودداری کنید تا شهرها و به ویژه روستاهای ما که کمتر آلوده هستند، با پیک کرونا مواجه نشوند.

حیدرزاده، برخورد پلیسی و نظامی با سفرها را مد نظر ستاد ملی مقابله با کرونا ندانست و عنوان کرد: خوشبختانه سالمندان در گیلان بسیار حفاظت فردی را رعایت کردند و در خانه قرنطینه شدند و رفت و آمد با فرزندان را به حداقل رساندند، اما اگر شاهد افزایش رفت و آمدها و سفرهای غیر ضرور باشیم، سالمندان در معرض خطر قرار می گیرند.

وی جمعیت سالمندان گیلان را حدود ۳۰۰ هزار نفر دانست و متذکر شد: متاسفانه مرگ و میر ناشی از کرونا در سالمندان بیشتر از سایر گروه هاست و باید دید و بازدیدها و رفت و آمدها را محدود کنیم.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار