دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۳۱۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۸
شاید مرزنجوش به اندازه پونه کوهی شناخته شده نباشد، اما خواص مرزنجوش از نظر پزشکی و درمان و سلامت و زیبایی بی نظیر است.مرزنجوش یک گیاه همه ساله است که خاستگاه آن مناطق مدیترانه است.

 به گزارش آوای خزر، مرزنجوش با نام علمی Origanum vulgare L یکی از گیاهان خانواده نعناییان است که به عنوان یکی از مهم ترین و پرفروش ترین گیاهان ادویه ای و دارویی در جهان به شمار می رود.

گیاه مرزنجوش علاوه بر متابولیت های ثانویه دارای ارزش تغذیه ای بالایی است. اسانس یکی از مواد موثره اصلی مرزنجوش بوده که از برگ ها و سرشاخه های گلدار آن توسط فرآیند تقطیر استخراج می شود.

اسانس مرزنجوش در صنایع صابون سازی و عطرسازی حائز اهمیت است. این اسانس به سرعت اکسید شده و تغییر رنگ می دهد و اگر در تماس با ظرفی آهنی قرار بگیرد، رنگ آن تا حد قرمز نیز تغییر می کند.

اسانس مرزنجوش نیز دارای اثرات التیام دهنده و ضدعفونی کننده است و پمادهای ساخته شده از اسانس مرزنجوش جهت پانسمان، ضدعفونی و التیام زخم ها استفاده میشود.


کاربرد درطب سنتی

مرزنجوش به عنوان دارویی ضدنفخ، مدر، معرق، قاعده آور، خلط اور و ضدعفونی کننده مصرف سنتی دارد. این گیاه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی، گرم و خشک است. مرزنجوش به عنوان دارویی ضد نفخ، مدر، معرق، قاعده آور، خلط آور و ضدعفونی کننده مصرف سنتی دارد. این گیاه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی، گرم و خشک است.

در کشور هندوستان از برگ ها و بذور آن به عنوان دارویی قابض، بادشکن و نرم کننده سینه استفاده میشود. همچنین ریختن چند قطره از اسانس آن در بینی میتواند برای پاک کردن دماغ و تسکین سرع مفید باشد از ترکیبات تهیه شده از چای داغ آن برای تسریع جریان خون قاعدگی که در اثر سرما بند می آید استفاده می شود. روغن رقیق شده ی آن نیز جهت تسکیل دندان درد، درد مفاصل به کار می رود. در طب سنتی چین از مرزنجوش به عنوان دارویی برای درمان تب، استفراغ، اسهال خونی، یرقان و مشکلات کم اشتهایی در کودکان استفاده می شود.


بهبود عملکرد قلب و عروق با مرزنجوش

​یکی دیگر از مزایای مرزنجوش افزایش سیستم قلبی عروقی و گردش خون است. این با از بین بردن خطرات رایج در ارتباط با بیماری های قلبی عروقی به بدن ما کمک می کند. مرزنجوش می‌تواند برای سلامتی قلب و عروقتان بسیار خوب باشد. این گیاه منبعی غنی از آنتی اکسیدان‌ها است که می‌تواند به حفاظت از قلب و همچنین سایر ارگان‌های بدن در برابر بیماری کمک کند. همچنین قادر است رگ‌های خونی را عریض و شل کند که به کاهش طبیعی سطح فشار خون کمک می‌کند. استنشاق روغن معطر یا به صورت مستقیم یا به شکل اسپری شده می‌تواند سیستم عصبی بدن را آرام کند که به گشاد کردن رگ‌های خونی کمک می کند. این گیاه اثری مثبت بر قلب دارد چرا که فشار خون را پایین می‌آورد و فشار وارد بر قلب را کاهش می‌دهد.


برخی توصیه های پزشکی در خصوص استفاده از مرزنجوش

در صورت بروز تهوع، استفراغ و یا اسهال مصرف مرزنجوش باید متوقف شود و از زیاده روی در مصرف آن بدون نظر پزشک متخصص خودداری شود و بیمارا ن مبتلا به ناراحتی های کلیوی از مصرف مرزنجوش نیز خودداری کنند. استفاده زیاد مرزنجوش برای کلیه مضر است./سیناپرس

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: