دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۳۵۷۹
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۱
اگر مواد غذایی کپک زده را بخورید ممکن است دچار مشکلاتی شوید که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
 

به گزارش آوای خزر،رتصور کنید بالاخره موفق شدید اولین گاز از ساندویچ مورد علاقه تان را بزنید که ناگهان متوجه می شوید نان ساندویچ کپک زده است. مشابه این اتفاق شاید تا به حال برایتان رخ داده باشد و احتمالاً نگران شدید که چه اتفاقی برایتان خواهد افتاد. حقیقت آن است که بدن ما واکنش های مختلفی به این اتفاق می تواند داشته باشد. در ادامه می خواهیم ببینیم خوردن غذای کپک زده چه مضراتی دارد.

کپک بعضی مواد غذایی می تواند به کبد صدمه بزند

در کپک بعضی مواد غذایی مواد شیمیایی سمی ای وجود دارد که می توانند باعث بروز مشکلات جدی ای مثل آسیب کبدی، استفراغ، تهوع و اسهال شوند. با این حال، این مسأله هم به عواملی مثل وضعیت دستگاه ایمنی بدن و سن فرد بستگی دارد. یکی از رایج ترین و سمی ترین این مواد، آفلاتوکسین است که می تواند حتی باعث سرطان شود.

خوشبختانه از کپک همه ی مواد غذایی این ماده ی شیمیایی تولید نمی شود. با این حال، این ماده در کپک بادام زمینی و بلال می تواند وجود داشته باشد.

باکتری های درون کپک می توانند باعث مسمویت شوند

کپک به خودی خود خطرناک نیست و احتمال اینکه شما را واقعاً بیمار کند کم است. اما چیزی که می تواند شما را بیمار کند باکتری هایی است که می توانند درون کپک رشد کنند. در اینصورت، ممکن است دچار مشکلاتی مثل استفراغ، اسهال و تهوع شوید. شدت این مشکلات به نوع باکتری ها و مقدار غذایی که خوردید بستگی دارید.

ممکن است به کپک حساسیت داشته باشید

بعضی افراد به کپک مواد غذایی واکنش آلرژیک دارند. اگر به کپک حساسیت دارید، در صورتی که به اشتباه غذای کپک زده ای خوردید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید. نشانه هایی که می توانند حاکی از وقوع یک واکنش آلرژیک باشند عبارتند از:

    خارش یا آبریزش چشم ها
    کهیر یا ضایعه پوستی
    سرگیجه
    آبریزش یا گرفتگی بینی

بعضی مواد غذایی کپک دار هستند که بدن آن ها را به راحتی هضم می کند

کپک هایی که از آن ها در تولید انواع مختلفی از پنیر استفاده می شود بی ضرر هستند. در حقیقت، پنیرهای گورگونزولا، راکفورت و آبی از افزودن قارچ های خاصی تولید می شوند و پنیرهای کامامبر و بری کپک هایی سفید رنگ دارند. البته خوردن این پنیرها هم برای کسانی که به کپک حساسیت دارند مشکل ساز خواهد بود.

مواد غذایی ای که خوردن آن ها بعد از جدا کردن قسمت کپک زده ایرادی ندارد

مواد غذایی ای که می توانید قسمت کپک زده ی آن ها را جدا کنید و بقیه شان را بخورید:

    سالامی سفت
    پنیرهای سفتی که کپک جزئی از فرآیند عمل آوردن آن ها نیست (در اینصورت باید دست کم به اندازه ۳ سانتیمتر دور قسمت کپک زده را ببرید)
    پنیرهایی که از کپک درست می شوند اما روی خودشان هم کپک زده (دراینصورت باید قسمت کپک زده را جدا کنید)
    میوه ها و سبزیجات سفت، به شرطی که دست کم به اندازه ی ۳ سانتیمتر دور قسمت کپک زده را ببرید

مواد غذایی ای که درصورت کپک زدن باید به کلی دور ریخته شوند:

    هات داگ و بیکن
    باقیمانده ی گوشت مرغ و قرمز، غذاهای گوشتی، پاستا و غلات پخته شده
    پنیرهای نرم، خامه ترش و ماست
    مربا و ژله
    میوه ها و سبزیجات نرم
    آجیل، حبوبات و کره بادام زمینی
    نان و شیرینی


انتهای پیام/1005


برچسب ها: دانستنیها
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار