دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۴۲۴۳
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۵
ﻛﺎﺷﺖ و ﭘﺮورش ﺑﺮﺧﻲ از درﺧﺘﺎن ﻣﻴﻮه ﻫﺎی ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی ﻣﺎﻧﻨﺪ اﻧﺒﻪ، ﻣﻮز، ﭼﻴﻜﻮ، ﮔﻮاوا و ﭘﺎﭘﺎﻳﺎ در ﻧﻮاﺣﻲ ﺟﻨﻮب ﺷﺮق ﻛﺸﻮر ﺑﻪ وﻳﮋه در اﺳﺘﺎن ﻫﺎی ﻫﺮﻣﺰﮔﺎن، ﺳﻴﺴﺘﺎن و ﺑﻠﻮﭼﺴﺘﺎن و ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻨﻮب ﻛﺮﻣﺎن از ﺳﺎﺑﻘﻪ ﻃﻮﻻﻧﻲ و ﻧﺴﺒﺘﺎ ﺧﻮب ﺑﺮﺧﻮردار است. ﺗﺎرﻳﺨﭽﻪ ﻛﺸﺖ ﺑﺮﺧﻲ از اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت در اﺳﺘﺎن های ﺟﻨﻮﺑﻲ ﺑﻪ ﺑﻴﺶ از ٣٠٠ ﺳﺎل ﻧﻴﺰ ﻣﻲرﺳﺪ.

به گزارش آوای خزر، ﺷﺮاﻳﻂ ﺧﺸﻚ و ﺳﺨﺖ ﺣﺎﻛﻢ ﺑﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮ زﻳﺴﺖ ﺑﻮم های اﻳﺮان، ﻣﺤﺪود ﺑﻮدن ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﺑﻮﻣﻲ و ﺳﺎزﮔﺎر در اﻳﻦ ﻣﻨﺎﻃﻖ، اﻫﻤﻴﺖ و ارزش ﮔﻴﺎﻫﺎن ﻗﺎﻧﻊ، ﻣﻘﺎوم و ﻣﻐﺬی را ﺑﺮای ﻣﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮ روﺷﻦ و ﻧﻤﺎﻳﺎن ﻣﻲﺳﺎزد. درﺧﺘﺎن ﻣﻴﻮه ی ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی از ﺟﻤﻠﻪ اﻳﻦ ﮔﻴﺎﻫﺎن ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﻃﻴﻒ وﺳﻴﻌﻲ از درﺧﺘﺎن ﺑﺎ ﻛﺎرﺑﺮدﻫﺎی ﭼﻨﺪ ﻣﻨﻈﻮره است ﻛﻪ ﻧﻘﺶ ﺑﺴﻴﺎر ﻣﻬﻤﻲ در ﺗﺎﻣﻴﻦ اﻣﻨﻴﺖ ﻏﺬاﻳﻲ، اﻗﺘﺼﺎد ﻣﻠﻲ، ﺻﺎدرات، ارز آوری و ﺗﺠﺎرت ﺑﻴﻦ اﻟﻤﻠﻠﻲ، اﻳﺠﺎد اﺷﺘﻐﺎل، ﺣﻔﻆ و ﭘﺎﻳﺪاری ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ و ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻮاد اوﻟﻴﻪ ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻏﺬاﻳﻲ ﻛﺸﺎورزی ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻛﻨﻨﺪه اﻳﻔﺎ ﻣﻲﻛﻨﺪ. اﻳﻦ ﻣﻴﻮه ﻫﺎ ﻋﻤﻮﻣﺎ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب ﺟﻬﺎن ﻛﺸﺖ و ﭘﺮورش ﻣﻲﻳﺎﺑﻨﺪ ﺑﺎ اﻳﻦ ﺣﺎل اﻏﻠﺐ آﻧﻬﺎ ﺳﺎزﮔﺎری ﺑﺴﻴﺎر ﺧﻮﺑﻲ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻧﻴﻤﻪ ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی ﺟﻬﺎن ﻧﻴﺰ از ﺧﻮد ﻧﺸﺎن داده اﻧﺪ. ﻣﻴﻮهﻫﺎی ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی اﻏﻠﺐ ﻣﻴﻮهﻫﺎی ﺑﺴﻴﺎر ﺷﻴﺮﻳﻦ، دلچسب، ﺑﺎزارﭘﺴﻨﺪ و ﺳﺮﺷﺎر از ﻣﻮاد ﻣﻐﺬی و ﻣﻌﺪﻧﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ و در ﺑﺴﻴﺎری ﻣﻮارد ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻴﻮه ﻫﺎی ﻟﻮﻛﺲ وارد ﺑﺎزارﻫﺎی ﺟﻬﺎﻧﻲ ﻣﻲ شوند.
ﻛﺎﺷﺖ و ﭘﺮورش ﺑﺮﺧﻲ از درﺧﺘﺎن ﻣﻴﻮه ﻫﺎی ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی ﻣﺎﻧﻨﺪ اﻧﺒﻪ، ﻣﻮز، ﭼﻴﻜﻮ، ﮔﻮاوا و ﭘﺎﭘﺎﻳﺎ در ﻧﻮاﺣﻲ ﺟﻨﻮب ﺷﺮق ﻛﺸﻮر ﺑﻪ وﻳﮋه در اﺳﺘﺎنﻫﺎی ﻫﺮﻣﺰﮔﺎن، ﺳﻴﺴﺘﺎن و ﺑﻠﻮﭼﺴﺘﺎن و ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻨﻮب ﻛﺮﻣﺎن از ﺳﺎﺑﻘﻪ ﻃﻮﻻﻧﻲ و ﻧﺴﺒﺘﺎ ﺧﻮب ﺑﺮﺧﻮردار ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺗﺎرﻳﺨﭽﻪ ﻛﺸﺖ ﺑﺮﺧﻲ از اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت در اﺳﺘﺎن های ﺟﻨﻮﺑﻲ ﺑﻪ ﺑﻴﺶ از ۳۰۰ ﺳﺎل ﻧﻴﺰ ﻣﻲرﺳﺪ.
در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﻣﻴﻮهﻫﺎی ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی ﻣﻮﺟﻮد در اﻳﺮان ﺷﺎﻣﻞ: ﻣﻮز، اﻧﺒﻪ، ﻛﻨﺎر، ﭼﻴﻜﻮ، ﺗﻤﺮﻫﻨﺪی، ﻧﺎرﮔﻴﻞ، ﮔﻮاوا، ﭘﺎﭘﺎﻳﺎ، ﻓﺎﻟﺴﺎ، ﺳﻴﺘﺎﭘﻞ و ﺑﻴﺪام در ﻓﻀﺎی ﺑﺎز و آﻧﺎﻧﺎس، آووﻛﺎدو، ﻓﻴﺴﺎﻟﻴﺲ و ﭘﺸﻦ ﻓﺮوت در ﺳﻄﺢ ﺑﺴﻴﺎر ﻛﻢ در ﻣﺤﻴﻂ ﻫﺎی ﻛﻨﺘﺮل ﺷﺪه ﻣﻲﺑﺎﺷﻨﺪ ﻛﻪ در ﭼﻨﺪ ﺳﺎل اﺧﻴﺮ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ زﻳﺮﻛﺸﺖ اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻛﺸﻮر ﻣﺪ ﻧﻈﺮ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ.
ﻣﺤﺪودﻳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ آﺑﻲ و اﻓﺖ ﺷﺪﻳﺪ ﺳﻄﺢ ﺳﻔﺮه ﻫﺎی زﻳﺮزﻣﻴﻨﻲ ﻛﻪ در اﺛﺮ ﺗﻐﻴﻴﺮ اﻗﻠﻴﻢ و ﻛﺎﻫﺶ ﻧﺰوﻻت ﺟﻮی ﺣﺎدث ﺷﺪه و ﻛﻢ آﺑﻲ و ﺷﻮری ﺧﺎک را در ﺑﺨﺶ ﻋﻈﻴﻤﻲ از اراﺿﻲ ﻛﺸﻮر ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه داﺷﺘﻪ اﺳﺖ، ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﺗﻬﺪﻳﺪات ﭘﻴﺶ روی اﻳﻦ ﺑﺨﺶ ﻗﻠﻤﺪاد ﻣﻲ شود. برهمین اساس گروه اقتصاد اداره پژوهش های خبری معاونت سیاسی در راستای تحقق «جهش تولید» در مصاحبه ای با خانم زهرا جلیلی مقدم مدیرکل میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی به بررسی اﻫﻤﻴﺖ ﻣﻮﺿﻮع ﺗﻐﻴﻴﺮ اﻗﻠﻴﻢ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻋﺎﻣﻞ ﺗﻬﺪﻳﺪ ﻛﻨﻨﺪه ﺗﻮﻟﻴﺪ ﭘﺎﻳﺪار در زﻳﺮ ﺑﺨﺶ ﺑﺎﻏﺒﺎﻧﻲ، ﻛﺸﺖ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی با توجه به ظرفیت های بالقوه و بالفعل کشورمان پرداخته است که مهمترین محورهای این مصاحبه به شرح زیر ارائه می شود.

انتهای پیام/1005

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: