دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۶۷۰۸
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹
در حالی که سفارشات صنعت چاپ در داخل با ۵۰ درصد کاهش روبرو بوده است،‌ فعالان این بازار جایگاه ایران در برخی بازارهای منطقه را نیز از دست رفته می‌دانند.

به گزارش آوای خزر،‌ شاید کمتر صنعتی را بتوان در دنیا یافت که تأثیرگذاری آن بر صنایع دیگر به مانند صنعت چاپ باشد. نقش صنعت چاپ به عنوان یک صنعت مادر و پیشران تولید در بین کلیه صنایع پذیرفته شده و شناخته شده است. نقش این صنعت در کشورمان ایران نیز در بین کلیه صنایع مشهود و مورد توجه است.

صنعت چاپ در رشد تولید ناخالص ملی جزو پنج صنعت اول و از اثرگذارترین صنایع است. در ایران اما این صنعت همواره از مشکلات ریز و درشت رنج برده است،‌ زمانی نبود متولی مشخص و درست برای این صنعت سرچشمه مشکلات بود، زمانی دیگر فرسوده بودن ناوگان  و حالا کمبود مواد اولیه،‌ گرانی ارز و نداشتن یک اتحادیه صنفی منسجم.

گرانی مواد اولیه صنعت چاپ بیداد می‌کند/ هیچ یک از فعالان خراسان وام کرونا نگرفته‌اند

این روزها نیز که تمامی صنایع کشور از شیوع کرونا در جامعه متضرر شده‌اند،‌ چاپ که در سال‌‌های گذشته نیز صنعتی با چهره‌ای رنگ‌پریده بود‌، بیمارگونه‌تر به فعالیت خود ادامه می‌دهد و مشکلاتش بیشتر و بیشتر شده‌اند.

برخی فعالان این صنعت در ماه‌های اخیر در رسانه‌ها با اعلام خبرهایی چون تعدیل نیروی گسترده،‌ فروش دستگاه‌های چاپ به دلیل جبران خسارات‌، نبود سفارشات چاپی‌، ضررهای اقتصادی ناشی از تعطیلی‌های کرونایی و ... هشدارهایی را درباره ادامه این صنعت در ایران مطرح کرده‌اند. حالا نیز برخی تصمیمات مدیریتی در حوزه صادرات و واردات مشکلاتی را برای صنعت چاپ و بسته‌بندی که عمدتا صادرات چمدانی به کشورهای عراق و افغانستان داشته است و حالا بازارهای موجود در سایر کشورها از جمله ترکیه را نیز از دست داده است،‌ به وجود آورده است. این در حالی است که صنعت چاپ و بسته‌بنید ایران در نیمه دوم سال گذشته توانسته بود به دلیل تفاوت نرخ ارز با ریال به یک رقیب سرسخت برای ترکیه در بازارهای منطقه تبدیل شود و جایگاهی در صادرات محصولات چاپی داشته باشد.

بابک عابدینی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، بارها بر حفظ جایگاهی تأکید کرده است که صنعت چاپ با زحمات چندین ساله در منطقه برای خود به دست آورده بود. او حالا می‌گوید تا حدودی چاپ ایران دیگر جایگاه فعلی را ندارد؛ چون در عمل به تعهدات  کاری با مشکل مواجه شده است.

عابدینی در گفت‌وگو با تسنیم در این رابطه گفت:  بحث بازگشت ارز یکی از معضلاتی است که صنعت چاپ به دلیل شرایط خاصی که در صادرات محصولات دارد با آن به مشکل برخورده است،‌ برای نمونه در صادرات محصولات چاپی ما یا به صورت چمدانی و با ریال فعالیت می‌کردیم و یا در قبال ارز صادراتی مواد اولیه وارد می‌کردیم.

وی ادامه داد:‌ هفته گذشته ما در کنفدراسیون صادرات ایران درباره راه‌های بازگشت ارز صادرات جلساتی برگزار شد که ما نیز حضور یافته و درباره بحث چاپ مواردی را مطرح کردیم،‌ این هفته نیز این جلسات ادامه خواهد داشت؛ بلکه بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.

عضو اتحادیه چاپخانه‌داران تهران  افزود:‌ مشکل دیگری که وجود دارد بازگشت ارز و مشکلاتی است که برای این بازگشت به لحاط تحریم وجود دارد،‌ با توجه به این مشکلات صادرکنندگان ما مواد اولیه تولید را به جای ارز وارد می‌کردند،‌ مثل کاغذ، مقوا، حلال، مرکب و ماشین آلات مورد نیاز. در بخشنامه‌های اخیر تهاتر ارز صادرات با کالای وارداتی قطع شده است و این مشکلات بسیاری برای ما ایجاد کرده است حتی برخی از دوستان با ارز حاصل از صادرات خود کالا وارد کشور کرده‌اند که اکنون در گمرک مانده است.

عابدینی با اشاره به روند صادرات محصولات چاپی به خارج از کشور گفت:‌ متاسفانه صادرات محصولات چاپی در ماه‌های اخیر صدمه بسیاری دیده است،‌  از سویی مواد اولیه در داخل کشور بسیار کمیاب شده است و از سوی دیگر قیمت تمام شده محصول نیز بالا رفته است و این در بحث رقابتی به ما صدمه زده است.

وی افزود: اگر دولت عرضه و تقاضا در بازار مواد اولیه صنعت چاپ را به بخش خصوصی واگذار کند و تأمین مواد اولیه در قبال ارز صادرات انجام شود‌، فشار‌ها کاهش یافته و تولید جانی می‌گیرد. ما از سیستم بانکی کشور و بانک مرکزی می‌خواهیم که برای تصمیم‌گیری درباره تمهیدات و تصمیمات جدید و اعمال قوانین صادراتی و وارداتی جدید با بخش‌های مربوطه طبق قانون بهبود توسعه کار همفکری کنند تا ما نیز بتوانیم در این میان کمک کنیم و موضوعات متخصصانه‌تر پیش رود.

بنا به گفته عابدینی؛ از دست رفتن جایگاه ایران در صادرات محصولات چاپی در منطقه به چند علت انجام شده است،‌ اول اینکه اپیدمی کرونا مرزهای ما را با مشکل مواجه کرد،‌ در نتیجه کشورهای دیگر جایگزین ما شدند‌، علاوه بر آن با توجه  به مشکلات ارزی در قراردادها وقفه افتاد و کالا در گمرک رسوب کرد،  یک روز واردات در برابر صادرات امکان دارد، یک روز واردات بدون انتقال ارز امکان دارد،‌ فردا صبحش امکان ندارد. در بحبوحه این تصمیمات واردات مواد اولیه به مشکل خورد و ما در عمل به تعهدات خود ناتوان شدیم. طبیعی است که طرف مقابل در برابر این بد‌عهدی‌ها دیگر حاضر نیست با ما پای میز معامله بنشیند و سریع به دنبال جایگزین می‌گردد.

این فعال صنعت چاپ با اشاره به وضعیت چاپخانه‌ها در دوره فعلی نیز گفت:‌ متأسفانه اوضاع بد اقتصادی در شرایطی که کرونا نیز مزید بر علت شده موجب شده که بسیاری از چاپخانه‌های ما که در حوزه‌هایی غیر از بسته‌بندی فعال هستند به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل دربیایند‌. در مجموع فعالیت صنف چاپ بیش از 40 درصد کاهش داشته است. سفارشات چاپخانه‌‌ها نیز با 50 درصد کاهش روبرو بوده است.

انتهای پیام/1005

 
برچسب ها: قیمت ارز ، صنعت چاپ
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار