دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۲۹۶۲
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۱
بالگرد نبوغ که برای نمایش توانایی پرواز در سیاره‌ایی دیگر طراحی شده است، دومین پرواز خود در سیاره‌ی سرخ را هم که دشوارتر از پرواز اول بود، با موفقیت به پایان رساند.

به گزارش آوای خزر، در هفته‌ی گذشته بود که بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ که همراه مریخ‌نورد پشتکار به سیاره‌ی سرخ رفته است، یک گام تاریخی برداشت و موفق شد نخستین وسیله‌ی ساخته‌ی انسان باشد که در مکان دیگری به جز زمین پرواز کرده باشد.

اکنون مجموعه پروازهای درنظر گرفته شده برای این بالگرد باز هم پیشرفت داشته و این مسافر کوچک ساعاتی پیش موفق شد دومین پرواز خود را در سیاره‌ی سرخ به‌خوبی به پایان برساند. این پرواز در ساعت ۰۵:۳۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۴:۰۰ به وقت تهران) انجام شده است اما با توجه به تأخیر در ارسال داده‌ها از فاصله‌ی ۲۷۸٫۴ میلیون کیلومتری مریخ با زمین، آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا دقایقی پیش پرواز موفق بالگرد را تأیید کرد.

برنامه‌ی پرواز درنظر گرفته شده برای بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ

برنامه‌ی پرواز درنظر گرفته شده برای بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ
Credit: NASA/JPL-Caltech

بالگرد نبوغ هیچ ابزار علمی با خود حمل نمی‌کند و تنها یک آزمون نمایش فناوری محسوب می‌شود تا شرایط پرواز در مریخ امکان‌سنجی شود. برای این کار علاوه بر پرواز عمودی اولیه، ۴ چالش پروازی دیگر که به ارتفاع بالاتر و حرکت افقی هم می‌پردازد درنظر گرفته شده است.

با انجام دومین پرواز اکنون نبوغ برای طی گام‌های دشوارتر آماده می‌شود. «می‌می آنگ» (MiMi Aung) مدیر پروژه‌ی بالگرد در این زمینه گفت: «ما به دنبال این هستیم که باز هم رشد کنیم و در حالی که پرواز اول تا ارتفاع ۳ متری بود، در آزمایش پرواز دوم، نبوغ تا ارتفاع ۵ متری پرواز خواهد کرد.»

چنین هم شد و نبوغ نه تنها به ارتفاع بالاتری دست یافت، بلکه اندکی کج شد و ۲ متر را هم به صورت افقی طی کرد، اندکی معلق ماند تا دوربین رنگی آن بتواند پیش از بازگشت به میدان هوایی درنظر گرفته شده برای فرود، عکس‌هایی را از جایی بالاتر از سطح مریخ تهیه کند.

میدان هوایی بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ

میدان هوایی بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ
Credit: NASA/JPL-Caltech

به گفته‌ی آنگ اگرچه تصاویری که توسط دوربین‌های ناوبری و مست‌کم-زد مریخ‌نورد پشتکار از نخستین پرواز بالگرد نبوغ تهیه شد، بسیار تماشایی و قابل توجه بود، اما انتظار می‌رود که در آزمایش پرواز دوم تصاوی جذاب‌تری را هم شاهد باشیم.

با انجام موفق پرواز دوم، تیم کنترل مأموریت قصد دارند طی دو هفته‌ی آینده حداقل ۳ چالش پروازی دیگر را پیش ببرند که هر یک پیچیده‌تر و بلندپروازانه‌تر از قبلی خواهد بود. هرچند تیم مأموریت توالی پرواز را برای مرخ‌نورد درنظر می‌گیرد و با توجه به فاصله‌ی بسیار زیاد، نبوغ همه‌ی مراحل را به خودکار انجام می‌دهد.

عکس کاور: سایه‌ی بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ طی دومین پرواز خود در مریخ

Credit: NASA/JPL-Caltech

منابع: Space, NASA

انتهای پیام/1005

برچسب ها: مریخ ، ناسا ، هلیکوپتر
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها