دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۰۵۵۶
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۸
چه کسانی و چه زمانی باید دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند؟

به گزارش آوای خزر، کارکنان بهداشت و درمان (بدون محدودیت سنی)، گروه‌های پرخطر که سیستم ایمنی سرکوب شده دارند و سالمندان بالای ۶۰ سال (متولدان ۱۳۴۰ به قبل) که در نوبت اول و دوم واکسن غیرفعال شده از جمله برکت و سینوفارم زده‌اند.

از چه زمانی باید دوز سوم تزریق شود؟

کادر درمان و گروه‌های پرخطر حداقل ۶ ماه از تزریق دوز دوم و سالمندان حداقل ۴ ماه از تزریق دوز دوم می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند.

هر واکسنی می‌توان تزریق کرد؟

برای کادر درمان و گروه‌های پرخطر در صورت تزریق واکسن‌های غیرفعال از جمله سینوفارم، بهارات و برکت در دوز سوم همان واکسن‌ها یا آسترازنکا و سوبرانا پلاس تزریق خواهد شد. کسانی که دوز اول و دوم، واکسن‌های آسترازنکا و اسپوتنیک‌وی تزریق کرده‌اند، می‌توانند آسترازنکا یا سوبراناپلاس دریافت کنند. البته این افراد می‌توانند بدون در نظر گرفتن نوع واکسن تزریق شده در نوبت اول و دوم، واکسن بوستر را انتخاب کنند. سالمندان هم همان واکسن‌هایی را دریافت می‌کنند که در دوز اول برایشان تزریق شده است. البته سالمندانی که سایر پلتفرم‌های واکسن از جمله پروتئین نوترکیب و آدنوویروس (آسترازنکا، اسپوتنیک‌وی و پاستوکووک) را دریافت کرده باشند فعلا نیازی به تزریق دوز سوم ندارند.

مدارک مورد نیاز برای تزریق دوز سوم واکسن چیست؟

همراه داشتن کارت واکسن و مدارک شناسایی در مراجعه افراد برای تزریق واکسن ضروری است.

مسافران چطور می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند؟

افرادی که برای سفر به خارج از کشور با مشکلی از جمله تایید نبودن واکسن تزریق شده در کشور مقصد مواجه باشند می‌توانند با مراجعه به دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا اقدام کنند. تزریق واکسن‌ یادآور برای این افراد پس از گرفتن رضایت در خصوص عوارض احتمالی آن، صورت خواهد گرفت.

اولویت‌بندی دریافت دوز سوم واکسن به چه صورت است؟

در حال حاضر همان ۳ گروه اعلام شده یعنی کادر درمان، سالمندان و گروه‌های پرخطر، واکسن دوز سوم را دریافت خواهند کرد. گروه‌های خارج از این گروه‌ها و رده‌های سنی، حتی در صورت دارا بودن برخی شرایط از جمله گذشت ۴ ماه از دریافت دوز دوم واکسن سینوفارم مشمول دریافت واکسن بوستر نخواهند بود.

چقدر تزریق این واکسن ضروری است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که افراد بالای ۶۰ سال که ۴ ماه از تزریق نوبت دوم آنها با واکسن سینوفارم گذشته است، دوز سوم یا بوستر را برای افزایش ایمنی دریافت کنند. کارشناسان می‌گویند میزان پادتن‌های موجود در همه واکسن‌ها پس از بازه زمانی چند ماهه کاهش پیدا می‌کند اما افت سطح ایمنی در مورد واکسن‌های تولید چین و افراد بالای ۶۰ سال بیشتر است.

وضعیت تزریق دوز سوم در دنیا به چه صورت است؟

بسیاری از کشورهای جهان تزریق دوز سوم واکسن را آغاز کرده‌اند و تا نیمه آبان ماه بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان دوز یادآور یا بوستر زده‌اند. استرالیا، برزیل، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ترکیه، سنگاپور و امارات از جمله کشورهایی هستند که تزریق دوز سوم واکسن به مردم کشورشان را آغاز کرده‌اند.
انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار