دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۵۳۸۰
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۴
ماه مبارک رمضان آغاز شده و در طول این ماه روزه داران باید نکاتی را رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند. یکی از این نکات داشتن خوابی سالم است. در این مقاله با ما همراه شوید تا اطلاعاتی درباره بهترین برنامه خواب در ماه رمضان در اختیارتان قرار دهیم.

به گزارش آوای خزر،یکی از نکاتی که روزه داران در ماه مبارک رمضان باید به آن توجه زیادی داشته باشند، داشتن برنامه خواب منظم و کافی است. خواب برای حفظ سلامتی و تندرستی ضروری است و زمانی که به اندازه کافی در طول شبانه روز نخوابیم، پیامدهای منفی آن به سراغمان خواهد آمد. یکی از رایج‌ترین زمان‌ها برای اختلال در روال خواب، ماه رمضان است. در این مقاله با ما همراه شوید تا بهترین برنامه خواب در ماه رمضان را در اختیارتان قرار دهیم.

در ماه مبارک رمضان به دلیل آن که افطار بعد از غروب خورشید است، بسیاری از افراد برای داشتن وعده‌های کامل و ذخیره غذایی و انجام فعالیت‌های مختلف تا پاسی از شب بیدار می‌مانند. همچنین بیدار شدن قبل از طلوع خورشید برای خوردن سحری نیز یکی دیگر از مواردی  است که می‌تواند تنظیم خواب یک فرد روزه دار را برهم زند و روزه داران در این ایام با کمبود خواب مواجه شوند. در ادامه بیشتر درباره بهترین برنامه خواب در ماه رمضان صحبت خواهیم کرد.

 

کم خوابی در ماه رمضان چه پیامدهایی دارد؟



کیت بریدل کارشناس اختلالات خواب در مرکز خواب لندن واقع در دبی، می‌گوید که اختلال در روال خواب می‌تواند بر عملکرد روزانه فرد تأثیر بگذارد. از جمله این تاثیرات منفی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش اختلالات خلقی در فرد
  • کاهش تمرکز هنگام کار و رانندگی
  • افزایش استرس و اضطراب
  • افزایش اشتها و کاهش سوخت و ساز بدن

بریدل می‌گوید: «برای بدن انسان مهم است که با خواب، غذا و نوشیدنی‌های با کیفیت تغذیه شود. با فقدان هر یک از این نیازها، بدن ما خسته و بدون انرژی می‌شود و توانایی‌های حسی و مرکزی ما به شدت آسیب خواهد دید.»

او می‌گوید که کمبود خواب بر هورمون‌های بدن که اشتها را کنترل می‌کنند نیز تأثیر می‌گذارد. «وقتی خواب کم می‌شود اشتهای شما افزایش می‌یابد و روزه گرفتن در ماه رمضان را سخت‌تر می‌کند.»

 

بهترین برنامه خواب در ماه رمضان چگونه باید باشد؟


معمولاً اکثر مردم در طول شبانه روز به مدت هفت تا هشت ساعت به خواب نیاز دارند. اما در ماه رمضان روزه داران با توجه به ساعت افطار و سحری چنین امکانی را ندارند. شما به عنوان یک روزه دار تنها کاری که می‌توانید انجام دهید، جبران این خواب در ظول ۲۴ ساعت است. اما چگونه؟

  • قبل از ماه رمضان برنامه‌ای تنظیم کنید که با برنامه شما مطابقت داشته باشد و بتوانید تا حد امکان به آن پایبند باشید. در ماه رمضان بهتر است زودتر از حد معمول به رختخواب بروید. به عنوان مثال سعی کنید تا ساعت ۱۱ شب به رختخواب بروید. سپس ساعت ۳:۳۰ صبح برای خوردن سحری بیدار شوید و از ساعت ۵ تا ۷ دوباره بخوابید.

 

  • اگر در ماه رمضان زودتر از سرکار به خانه می‌آیید، می‌توانید با یک چرت یک تا دو ساعته قبل از افطار ساعات از دست رفته خواب خود را جبران کنید.
  • اگر سطح انرژی شما در طول روز کاری همچنان پایین است، یک چرت ۲۰ دقیقه‌ای می‌تواند ما را از این احساس خستگی و کسلی نجات دهد. در صورت امکان به یک مکان آرام و دور از سرو صدا مانند نمازخانه شرکت بروید و ۲۰ دقیقه چرت بزنید. با گوشی خود این زمان را تنظیم کنید تا بعد از ۲۰ دقیقه بیدار شوید و به محل کار خود بازگردید. سعی کنید زمان چرت میان روزتان بیش از ۲۰ دقیقه نباید. زیرا بعد از این زمان بدن شما به خواب عمیق می‌رود و با احساس خستگی و گیجی از خواب بیدار خواهید شد.

 

چه اقداماتی در ماه رمضان کیفیت خواب ما را افزایش می‌دهد؟


اگر با داشتن برنامه خواب منظم باز هم احساس می‌کنید که کیفیت خوابتان کاهش یافته یا شب‌ها به راحتی به خواب نمی‌روید، این اقدامات را برای افزایش کیفیت خواب خود دست کم نگیرید.

فعالیت‌های سبک را در برنامه روزانه خود بگنجانید

ورزش برای سلامت کلی بدن شما عالی است و اغلب می‌تواند کیفیت خواب شما را بهبود بخشد. با این حال کارشناسان بر این باورند که میزان فعالیت و ورزش در ماه رمضان باید کاهش یابد. یک پیاده‌روی سبک نیز می‌تواند جای ورزش در این ماه را برای شما پر کند و به افزایش کیفیت خواب شما کمک خواهد کرد. فراموش نکنید که اگر به خوبی استراحت نکنید، ورزش کردن واقعاً می تواند علیه شما کار کند و به بدن شما آسیب خواهد رساند.

 

رژیم غذایی درستی را پیش بگیرید


مطالعات نشان می‌دهد که آنچه می‌خورید بر کیفیت خواب شما تأثیر مستقیم می‌گذارد. خوردن غذاهای سرشار از پروتئین و نوشیدن آب فراوان در وعده‌های افطار تا سحر، علاوه بر این که به تامین انرژی شما در طول روز کمک می‌کند، خوابی راحت را برای شما به ارمغان می‌آورد.

ماه رمضان فرصتی برای تأمل معنوی است، اما همچنان حفظ تعادل و داشتن یک سبک زندگی سالم در این ماه بسیار حائز اهمیت است. همان‌طور که اشاره کردیم، داشتن خواب کافی به اندازه رعایت یک رژیم غذایی غنی و سالم در ماه رمضان اهمیت دارد. از همین رو در این مقاله قصد داشتیم تا با بیان برخی نکات برای داشتن بهترین برنامه خواب در ماه رمضان، شما را در داشتن برنامه‌ای منظم و سالم در این ماه مبارک یاری دهیم.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها