به گزارش
آوای خزر از نوشهر، احمد وحیدی امروز چهارشنبه ۱۴ اردیبهشتماه در همایش چشمانداز توسعه مازندران با بیان اینکه دشمن در یک جنگ تمامعیار هویتی علیه جمهوری اسلامی ایران وارد شده و اقتصاد در این جنگ عنصر اصلی است، فعالان اقتصادی و تلاشگران جبهه سازندگی کشور را نقطه کانونی این نبرد عنوان کرد که مدیران باید با تدوین برنامهها و انتخاب استراتژیهای مناسب، اقتصاد کشور را با کمک بخش خصوصی قدرتمند کنند.
او از ضرورت راهاندازی یک صندوق پیشرفت توسعه عمرانی و یک سامانه مدیریت هوشمند استانی برای حل مشکلات بخش اقتصاد و اشتغال در استانها گفت و تاکید کرد که برنامهریزیها و استراتژیها باید «استانمحور» طراحی شود.
وزیر کشور با بیان اینکه باید یک برنامه جهش همگانی برای رشد و توسعه داشته باشیم؛ اشارهای به جنگ روسیه و اوکراین داشت - گرچه از هیچ جنگی دفاع نمیکنیم - مازندران را از استانهای نزدیک به تحولات اقتصادی در این شرایط د
انست که میتواند بازار کالایی دراین مقطع زمانی را به دست بگیرد و خود را مطرح کند.
وحیدی با اشاره به انجامنشدن برخی سفارشات کشورهای هدف، تصریح کرد: لازم است که شرکتهای بزرگ صادرکننده داشته باشیم؛ ذبه خاطر همین خلأ ظرفیتی نتوانستیم در بازار روسیه به خوبی وارد شویم. شرکتهای خرد میتوانند با هم یک پیوند درست کنند و فرهنگ "کار مشترک اقتصادی" شکل بگیرد.
او در بخشی از سخنان خود با اشاره به مسائلی که در بازار هند و روسیه بر سر کیوی و فلفلدلمهای کشور ایجاد شد؛ تصریح کرد: همانطور که در واردات نباید به یک کشور بسنده کنیم، در صادرات هم نباید به یک یا چند کشور بسنده شود، باید هم تنوع مبادی وارداتی و هم تنوع مقاصد صادراتی داشته باشیم. اگر صادرات ما وابسته به جایی باشد؛ با یک بهانه از سوی کشور مقابل، به مشکل برمیخورد.
وزیر کشور ادامه داد: اسرائیل از تامین کنندههای اصلی فلفل دلمهای به روسیه است و رژیم صهیونیستی ۶۵ درصد این بازار را د
ر دست دارد و نمیخواست پای ایران به بازار روسیه باز شود، بنابراین موضوع غیر استاندارد بودن آن را مطرح کردند.

او همچنین با بیان اینکه "مسائل سیاسی در اقتصاد وجود دارد"، به موضوع سیاسی بودن بهانهای که هندوستان از کیوی ایران گرفته بود، اشاره و به نوعی این سخن عبداله مهاجر رییس اتاق بازرگانی مازندران را تاکید کرد که گفته بود؛ دو کامیون از گندم هند به مقصد افغانستان را در چهار محال و بختیاری اجازه تردد ندادند و هند هم مسئله را سیاسی کرده و سر کیویهای صادراتی ایران خالی شده است!
وحیدی، مسائل، چون تولید دانشبنیان، توجه به کیفیت و کشت ارگانیک محصول، توجه به محیط زیست و صنعت سبز را از نکاتی عنوان کرد که در هدفهای صادراتی باید لحاظ شود.
او با اشاره به اینکه "بومگردی" در مازندران راه افتاده است و مردم با آن آشنا هستند، افزود: بومگردی باید توسعه پیدا کند، جاذبههای گردشگری زیادی در مازندران وجود دارد؛ ۳۰ میلیون گردشگر در سال به این استان سفر میکنند، اما برخی گلایه دارند که سودی ندارد و مزاحمتهایی در بخش جاده، محیط زیست، و پسماند ایجاد میکند، لذا باید ببینیم از نظر اقتصادی چه آوردهای دارد و چهقدر گردشگر داخلی و خارجی به اقتصاد استان کمک میکنند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود اشارهای هم به طرح تنفس و خروج دام از جنگل در دولت قبلی داشت و از دیدگاه او باید ببینیم اگر تصمیم اشتباه بودهاست، آن را اصلاح کنیم و اینکه جنگل را باید با مردم حفظ کرد، مردم بیش از همه به حفظ جنگل احساس تعلق میکنند و البته سوداگرانی هم هستند، اما به خاطر این اندک افراد نمیتوانیم جنگل ر
ا از مردم خالی کرد.
وحیدی البته این سخنان را دیدگاه خود عنوان و اظهار داشت که این، نظر تخصصی نیست و ممکن است متخصصان چیز دیگری بگویند.
به گزارش آوای خزر، وزیر کشور که در این سفر به همراه معاونان خود حضور داشت، به اتفاق استاندار و نمایندگان غرب استان مازندران از بندر نوشهر و چند شرکت تولیدی بازدید کرد.
انتهای پیام/۱۰۰۱/