به گزارش
آوای خزر، دکلبندان شهرستان گلوگاه آوازهای جهانی دارند. آنها جهادگران صنعت برق و مخابرات هستند که در داخل و خارج کشور و شرایط مختلف جوی و در دل بیابانها و دشتها، جنگلها و کوهها و در روشناییها و تاریکیها کار میکنند.
در سفر استاندار مازندران به این شهرستان، "
علی رجبی وندچالی" مدیرکل دفتر هماهنگی امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران به عنوان نماینده استاندار، پیگیر امور دکلبندان شد.
او در نشست شورای اداری که در "انستیتو دخانیات تیرتاش" به ریاست استاندار مازندران برگزار شد، با اعلام اینکه تاکنون ۲۹۹ نفر از دکلبندان گلوگاه در حین کار جان خود را از دست دادهاند، و ۸۰۰ نفر نیز معلول شدهاند، تصریح کرد: ۲۵۰ دکلبند بر اثر اتفاقات حین کار و بقیه به دلیل رعایت نکردن ایمنی جان خود را از دست دادهاند، از کمکاری برخی از پیمانکاران هم گفت.
رجبی باتوجه به درخواستهای دکلبندان، عنوان کرد: تأمین اجتماعی در گلوگاه مستقر میشود و شکایات آنها از پیمانکار را در هر منطقهای که کار کرده بودند، پیگیری میکند (امروز یکشنبه هشتم خردادماه، تیم بررسی در گلوگاه حضور دارند).
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اجتماعی استانداری مازندران با بیان اینکه عدم اطلاع از قوانین کار و آموزش ایمنی، از مشکلات دکلبندان است، افزود: مقرر شد که کلاسهای رایگان از سوی فنی و حرفهای برای دکلبندان برگزار شود.
او ادامه داد: مقرر شد بیمه تامین اجتماعی برای دکلبندان لحاظ شود، افرادی که معلولیت پیدا کردند زیر پوشش بهزیستی، و خانوادههایی که سرپرست خانوار خود را از دست دادند زیر پوشش کمیته امداد باشند. آنهایی که توانایی کار کردند ندارند نیز برای دریافت کمک هزینه به کمیته امداد مراجعه کنند. (۴۱ نفر تحت پوشش بهزیستی هستند و اگر افراد دیگری هم باشند، مراجعه کنند تا پرونده تشکیل شود)

رجبی با اشاره به اینکه در دولت نهم (سفر ریاست جمهوری سال 1385) ۳۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار به دکلبندان اختصاص داده شده بود، اما ۱۴ میلیارد تومان آن محقق شده است، افزود: با عنایت به اینکه ۱۰۸ دکلبند بالای ۶۰ سال دارند و اگر بیمه یکسال را پرداخت کنند بازنشسته میشوند، لذا اگر ۲۵ میلیارد تومان باقیمانده را تخصیص بدهند، با ۱۱ میلیارد میتوان این ۱۰۸ نفر را بازنشسته کرد و ۱۴ میلیارد تومان دیگر را میتوان برای آنها در قالب تعاونی و ... خدمات ارائه داد.
او بیان کرد: دکلبندان گلوگاه در ۱۰ استان کشور کار میکنند اما شرکت پیمانکاری ندارند، آنها میتوانند یک شرکت را راهاندازی کنند و فعالیتهایشان زیر پوشش این مجموعه انجام بگیرد، اقدامات اداری مربوطه تسریع میشود.
شهرستان گلوگاه ب
ا جمعیت ۴۰ هزار و ۱۰۰ نفر در منتهیالیه شرقی استان مازندران قرار دارد و با استانهای گلستان و سمنان هممرز است.
انتهای پیام/۱۰۰۱