به گزارش آوای خزر، یک سیب متوسط از الیافی تشکیل شده است که حدود ۴ گرم فیبر دارد. مواد مغذی موجود در سیب باعث شده است تا این میوه طیف وسیعی از فواید سلامتی را در خود جای دهد.
سیب سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است که همگی دارای مزایای بسیاری برای سلامتی هستند. از طرفی همچنین با داشتن مجموعهای از آنتی اکسیدانها در خنثی کردن رادیکالهای آزاد محیط کمککنندهاند.
یک سیب متوسط ۱۸۲ گرمی شامل ۹۵ کالری، ۲۵ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم فیبر، ویتامین C، پتاسیم و ویتامین K است. علاوه بر این موارد، حاوی مقداری منگنز، مس و ویتامینهای A، E، B۱، B۲ و B۶ است.
به یاد داشته باشید که برای دریافت بهتر این مواد بهتر است سیب را همراه با پوست میل کنید؛ زیرا پوست سیب حاوی نیمی از فیبر آن و مقدار زیادی پلی فنول است.
در ادامه شما را با برخی از خواص بی شمار این میوه خوش طعم آشنا خواهیم کرد.
خاصیت سیب برای هضم غذا
سیب سرشار از فیبر است، خاصیتی که باعث تسهیل هضم مواد غذایی میشود. مصرف منظم سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک میکند. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی به شمار میرود که حجم مدفوع را افزایش میدهد و سبب حرکت روانتر آن میشود.
خاصیت ضد سرطان سیب
سیب، توانایی ضدسرطانی قوی دارد. این خاصیت بدن را از شر سلولهای سرطانی ایمن نگه میدارد. دانشمندان انجمن تحقیقات سرطان آمریکا موافق هستند که مصرف سیب میتواند خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تا ۲۳ درصد کاهش دهد. همچنین چند ترکیب در پوست سیب، نشان میدهد که پوست سیب هم پتانسیل رشد در برابر سلولهای سرطانی را دارد.
این خاصیت سیب هم توسط محققان دانشگاه کورنل مشخص شده است. از سوی دیگر سرطان کولورکتال را میتوان با مصرف فیبر از بین برد، بنابراین دفعه بعد که پوست سیب را در زباله میاندازید، به ارزش غذایی آن هم فکر کنید.
خواص سیب برای قلب
سیب حاوی فیبر، ویتامین C، آنتی اکسیدانها و پتاسیم است. جالب است بدانید که یک سیب متوسط قادر به فراهم کردن ۱۳ تا ۲۰ درصد از نیاز روزانه یک فرد به فیبر، ۹ تا ۱۱ درصد از نیاز روزانه یک فرد به ویتامین C و چهار درصد از نیاز روزانه یک فرد به پتاسیم است. به نظر میرسد فیبر به مدیریت فشار خون کمک کرده و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را نیز کاهش دهد.
ویتامین C آنتی اکسیدانی است که در کنار سایر آنتی اکسیدانها میتواند در محافظت برخی جنبههای سلامت قلبی کمک کند. ویتامین C همچنین قادر به تقویت سیستم ایمنی بوده و به دفاع بدن در برابر عفونتها و بیماریها کمک میکند.
پتاسیم به آرامش رگهای خونی کمک کرده و خطر فشار خون بالا و عوارض قلبی عروقی را کاهش میدهد.
نقش سیب در تنفس بهتر
ترکیبات موجود در سیب میتواند اثرات شگفت آوری داشته باشد. وجود آنتی اکسیدانها در سیب میتواند ریههای شما را از آسیبهای اکسیداتیو حفظ کند. تحقیقات گسترده بر روی ۶۸ هزار زن نشان میدهد آنهایی که بیشترین میزان سیب را مصرف کردهاند، خطر ابتلا به آسم کمتری داشتند. خوردن در حدود ۱۵ درصد یک سیب بزرگ کاهش ۱۰ درصدی خطر ابتلا به این بیماری را به همراه خواهد داشت.
از طرق دیگر پوست سیب حاوی فلاونوئید کورستین است که میتواند سیستم ایمنی بدن را تعدیل کرده و التهاب را کاهش دهد که هر دوی این خواص سیب، میتوانند بر آسم و واکنشهای آلرژیک تاثیر بگذارند.
تاثیر سیب در درمان کمخونی
سیب مقدار زیادی آهن دارد و برای درمان کمخونی مؤثر است. معمولا کمخونی ناشی از کمبود هموگلوبین در خون است. این مشکل با افزایش دریافت آهن از مواد غذایی حل میشود. آهن نقش مهمی در تولید گلبولهای قرمز دارد. با افزایش تعداد گلبول قرمز در خون نهتنها از کمخونی پیشگیری میشود، بلکه با اکسیژنرسانی کافی عملکرد اندامها هم بهبود مییابد.
تاثیر سیب در جلوگیری از آلزایمر
تحقیقات انجام شده بر روی موشها نشان میدهد که مصرف منظم سیب در رژیم غذایی، باعث افزایش دوز بالای انتقال دهندههای عصبی به نام استیل کولین میشود. همچنین در آلزایمر، سلولهای عصبی مغز آسیب میبینند و آب سیب که حاوی فلاونوئیدها است به بهبود سلولهای آسیب دیده کمک میکند. نوشیدن آب سیب میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را از شما دور کند و در برابر کوچک شدن و نابودی مغز بدن شما را مقاوم کند.
خواص سیب برای دیابت
یک مطالعه جمعیتی نشان میدهد افرادی که سه وعده در هفته آب میوه را با همان مقدار میوه کامل، از جمله سیب جایگزین میکنند، نسبت به افرادی که میوه نمیخورند، ۷ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند. همچنین طبق یک بررسی در سال ۲۰۱۱، افرادی که فیبر بیشتری مصرف میکنند، کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
یک سیب متوسط حاوی ۱/۲۵ گرم کربوهیدرات دارد که ۹/۱۸ گرم آن شکر است. با این حال، قادر به فراهم آوردن فیبر و سایر مواد مغذی دیگر است که به معنی یک میان وعده شیرین همراه با فواید سلامتی بیشتر خواهد بود.
تاثیر سیب بر سلامت استخوان
مصرف میوهها میتواند افزایش تراکم استخوانها را به همراه داشته باشد که منجر به سلامت استخوانها شود. محققین معتقدند که وجود ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهاب در لیست خواص سیب، به افزایش تراکم و قدرت استخوانها کمک میکند.
برخی مطالعات نیز نشان داده زنانی که در یک وعده غذایی خود از سیب تازه استفاده میکردند، نسبت به آنهایی که سیب پوست کنده، سس سیب یا محصولات آن را استفاده میکردند، کلسیم کمتری از دست دادهاند.
نقش سیب در سلامت دندانها
سیب به تمیزی دندانها و لثه کمک میکند؛ احتمال پوسیدگی دندانها را کاهش میدهد و از طرف دیگر فیبر موجود در آن دندانها را تمیز میکند. سیب خاصیت ضدمیکروبی دارد و از وجود باکتریها و ویروسها در بدن جلوگیری میکند. سیب همچنین ترشح بزاق را افزایش میدهد که ترکیبی آلکانی است و رشد باکتریها در داخل دهان را کاهش میدهد./جامعه24
انتهای پیام/1005