دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۱۸۶۶
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۷
معاون فنی وزیر بهداشت عراق، سهم ایران از واردات ۵ میلیارد دلاری داروی مورد نیاز کشورش را ۵ میلیون دلار اعلام کرده است.

به گزارش آوای خزر، صادرات دارو، یکی از ابزارهای مهم برای رشد و توسعه صنعت داروسازی کشور است. این در حالی است که گفته می‌شود جمعیت ۴۰۰ میلیون نفری کشورهای منطقه و همسایه ایران، می‌تواند بهترین بازار برای فروش داروهای ایرانی باشد.

به گفته کارشناسان صنعت دارو، اگر تولید کنندگان دارو در کشور بتوانند فقط همین بازار ۴۰۰ میلیون نفری را تسخیر کنند، دیگر لازم نیست به بازار سایر کشورهای دنیا فکر کنیم. اما، واقعیت امر این است که ما در سال‌های اخیر، نه تنها در مسیر توسعه صادرات دارو موفق نبوده ایم؛ بلکه پس رفت هم داشته ایم. نمونه آشکار این واقعیت، سهم اندک ایران از بازار دارویی کشور عراق است.

هانی موسی العقابی معاون فنی وزیر بهداشت عراق، گفته است که کشورش سالیانه ۵ میلیارد دلار دارو وارد می‌کند که سهم ایران از این تجارت ۵ میلیون دلار است.

این در حالی است که گفته می‌شود، بازار دارویی کشورهای افعانستان، سوریه، پاکستان و دیگر کشورهای همسایه نیز از دست تولید کنندگان ایرانی خارج شده و ترکیه توانسته این بازار را به تصرف خود در آورد.

صادرات دارو مزیت‌هایی مانند تأمین ارز برای کشور و در نتیجه تسهیل چرخه تولید با امکان واردات مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز را دارد. همچنین صادرات دارو می‌تواند با افزایش مقیاس تولیدی که ایجاد می‌کند، به کاهش هزینه‌های تولید منجر شود و از سوی دیگر به دلیل حفظ بازار محصول صادراتی، شرکت تولیدکننده را در راستای ارتقای الزامات کیفی محصول و خطوط تولید مناسب ترغیب کند.

بر اساس گزارش سازمان غذا و دارو، در سال گذشته حدود ۶۰ میلیون دلار صادرات دارو داشته ایم که این مقدار تنها ۵ درصد از ارزش بازار دارویی داخل کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

در همین حال، میزان صادرات دارو از ایران به روسیه، ۷.۵ میلیون دلار بوده که باز هم رقم قابل قبولی نیست.

در حالی سال گذشته حدود ۶۰ میلیون دلار صادرات دارو داشته ایم که این رقم در سال ۹۷، حدود ۱۸۰ میلیون دلار بوده است. یعنی طی سه سال رقم صادرات دارویی کشور به یک سوم کاهش یافته است.

صادرات داروهای ایرانی در این سال‌ها هیچ‌گاه نتوانسته به تراز مثبت و یا حتی صفر برسد و از حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیون دلار در سال‌های اخیر، امروز به میزان ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار رسیده است که این میزان صادرات در مقابل یک میلیارد دلار واردات دارو، هیچ است.

در حال حاضر صنعت دارویی کشور بیش از میزان نیاز توان و ظرفیت تولید دارو دارد اما متأسفانه قوانین موجود در این حوزه بر خلاف سیاست گذاری‌های کلی و چشم اندازهای در نظر گرفته شده برای این صنعت است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار