زهرا شریفی – آوای خزر: حیدر داودیان روز یکشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح اضطرار آبرسانی به شرق مازندران، به طرح جامع شرکت آب منطقهای مصوبه ۱۳۹۴ شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اشاره کرد و گفت: در این طرح مقرر شد حدود ۱۶ متر مکعب در ثانیه آب تصفیه و ۵۵۰ هزار متر مکعب مخزن با طول ۱۰۰۰ متر خط انتقال ایجاد شود.
وی با بیان اینکه این طرح به ۹ مجتمع تقسیم میشود، افزود: مجتمع شماره یک در غرب استان شامل شهرهای رامسر، تنکابن و عباسآباد است که حدود ۲ هزار لیتر آب بر ثانیه را تصفیه میکند و منابع تأمین آب نیز از منابع سطحی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: به دلیل اینکه آبهای زیر زمینی دچار آسیب شد سیاست وزارت نیرو بر این است که تامین آب شرب هم استانیها از آب شرب سطحی تامین شود.
داودیان افزود: آب مجتمع شماره یک حدود ۴۰۰ لیتر در ثانیه از سد میجران تامین میشود و قرار است ۱۵۰۰ لیتر دیگر از سد دوهزار و سه هزار که در دست مطالعه است تامین شود.
وی افزود: شهرهای نوشهر، چالوس در حوزه مجتمع شماره دو قراردارند که منابع آبی این شهرها از رودخانه چالوس تامین میشود و ۱۵۰۰ لیتر باید برای این شهرها و مرزنآباد تهیه شود که هفت کیلومتر عملیات اجرایی انجام و مابقی در دست اقدام است.
داودیان در تشریح مجتمع آبرسانی شماره سه گفت: این مجتمع شهرهای آمل، نور، محمود آباد و شهرهای مسیر را شامل میشود که آب شرب شهرها نیز باید از سد هراز - که هماکنون از پیشرفت ۵۵ درصدی برخوردار است - تامین شود.
وی آبرسانی به شهرهای بابل، بابلسر و فریدونکنار را از مجتمع شماره چهار عنوان کرد و افزود: در سال گذشته تا بابلسر آبرسانی شد اکنون شهرهای بابل، امیرکلا و هادیشهر و بابلسر میتوانند از آب شرب این مجتمع که از سد آیتالله صالحی تزریق میشود؛ بهرهمند شوند .
داودیان افزود: شهروندان سوادکوه، سوادکوه شمالی وشیرگاه از مجتمع آبرسانی شماره پنج بهرهمند میشوند و عملیات اجرایی این پروژه در دست اجرا است.
وی گفت: مجتمع شماره 6 شهرهای قائمشهر، جویبار، سیمرغ و بهنمیررا شامل میشود که مقرر شد از سد کسلیان عملیات آبرسانی انجام شود. البته در سد کسلیان با محیط زیست مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم به زودی حل شود.
داودیان ادامه داد: مجتمع شماره هفت شهرهای ساری و میاندورود را شامل میشود که از ۳هزار لیتر ۱۵۰۰ لیتر در مدار بهرهبرداری است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: در مجتمع شماره هشت شهرهای نکا، بهشهر، رستمکلا، گلوگاه و روستاهای مسیر قرار دارند.
داودیان ادامه داد: در سالهای گذشته به شدت در تامین آب شرب دچار مشکل میشدیم نیاز آب این شهرها ۴۵۰ لیتر در ثانیه است، ۱۸ حلقه چاه در این منطقه وجود دارد اما حدود ۲۵۰ لیتر در ثانیه آب تامین میشود.
وی بیان کرد: تقریبا ۲۵۰ لیتر کمبود آب وجود دارد به همین خاطر این پروژه اضطراری با افق ۱۴۱۰ تعریف شد تا شهروندان در این زمینه مشکل نداشته باشند.
وی افزود: قرار است در طرح نهایی ۱۵۰۰ لیتر آب از سد گلورد تامین شود و ۳۰۷ میلیارد تومان نیز با پیمانکار مورد نظر قرارداد منعقد شد.
انتهای پیام/1004/