آوای خزر –
آزاده بابانژاد: سیل ۱۳ آبانماه در غرب مازندران در برآوردهای اولیه حکایت از خسارت ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی دارد گرچه استاندار مازندران امروز در ستاد مدیریت بحران استان با حضور محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت کشور، اعلام کرد که هنوز آمار نهایی خسارتها جمعبندی نشده و به دنبال این هستیم که یک رقم دقیق که تنها به همین سیل اختصاص دارد را ارائه و برای پیشگیری از تکرار خسارتها اقدام کنیم.
سید محمود حسینیپور با سوالاتی که از مدیران کل هواشناسی، آب منطقهای، منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر و راه و شهرسازی میپرسید گرچه به دنبال مچگیری نبود، اما به برخی دلایل وقوع خسارتها دست یافت.
با توضیحات فرمانداران چالوس و عباسآباد مشخص شد که هشدارهای سطح نارنجی هواشناسی آنطور که باید جدی گرفته نشد و یا در زمانی که باید، مسوولان شهرستانها اطلاع نیافتند به طوریکه یکی از فرمانداران اعلام کرد: ۱۰ ساعت پیش از وقوع حادثه از هشدارها باخبر شده است.
کندی کار در جمعآوری درختان شکسته و شاخههای افتاده، بیتوجهی به اتمام پروژههای بخش راه و شهرسازی و آب منطقهای مانند پلها، سدها، همچنین ساخت و سازها در بستر و یا حریم رودخانهها از دیگر مسائلی بود که استاندار از بین نکات ارائه شده توسط مسوولان، روی آنها حرف داشت.
حسینیپور اعلام کرد: «در یکی از بازدیدهایی که وزیر کشور حضور داشت؛ یکی از اهالی جلوی وزیر را گرفت و گفت: یک و نیم سال پیش مسوولان آمدند و دیدند، قول دادن، اما ساماندهی رودخانه انجام نشد، لذا باید ببینیم چه مصوبهای بوده که انجام نشده و باید پیگیری کنیم، مردم حق دارند».
او با قدردانی از فرمانداران غرب استان که بیشتر آنها در سیل اخیر پای کار بودند، اشارهای به منفعل بودن برخی از معاونان فرمانداران داشت که سهلانگار و بیتوجه هستند به طوریکه خاطرنشان کرد: «
معاونان عمرانی باید عملیاتی باشند اینکه کت و شلوار میپوشند و دستشان در جیبشان باشد به درد کار نمیخورند».
استاندار مازندران ادامه داد: «معاونان عمرانی باید خیلی فعال باشند و در شهرستانها باید قویتر از فرمانداران باشند و اگر نباشند و نیاز به جابجایی است باید انجام شود».
رئیس ستاد مدیریت بحران استان مازندران گفت: «اخیرا برای بازدید به منطقهای رفته بودم و در یک جایی معاون عمرانی دو - سه روز بعد از حادثه همراه من برای بازدید آمده بود».
تشدید برخوردها در برداشت غیرمجاز از رودخانههااستاندار مازندران در جمعبندی جلسه، از مدیران مربوطه خواست تا در بخشهایی که خسارتهای بالا دارند از طریق مولدسازی، تهاتر و یا گرفتن پیمانکار اقدام و ۶ پلی که تخریب شده ظرف چند روز آینده تعیین تکلیف شود.
سید محمود حسینیپور از مدیران منابع طبیعی شرق و غرب مازندران خواست که به سرعت چوبهای شکسته و افتاده در حریم رودخانهها جمعآوری شوند به این دلیل که برخی از خسارتها به دلیل تجمع درختان افتاده در جنگل و یا بستر رودخانهها بوده است.
او ادامه داد: در جاده چالوس هنوز چوبهای افتاده جمع نشد و برخی با کف خیابان یکی شده است.

استاندار مازندران بیان کرد: چوبهای جمعآوری شده در جنگل، حریم و بستر رودخانهها باید به مصرف کارخانه چوب و کاغذ مازندران برسد و به جای دیگری منتقل نشود.
حسینیپور با اشاره به اهمیت هشدارهای هواشناسی در سطوح مختلف، گفت: رابطه معناداری بین هشدارهای هواشناسی و اقدامات دستگاهها باید وجود داشته باشد.
او با بیان اینکه به هیچ عنوان تکرار اشتباهات پذیرفته نیست، گفت: بدون استثنا در مواردی که تشخیص هواشناسی سطح «نارنجی» است، بلافاصله باید جلسه فوقالعاده ستاد مدیریت بحران با حضور شهرستانهای درگیر انجام شود.
رئیس ستاد مدیریت بحران مازندران خاطرنشان کرد: شدت سیل در غرب مازندران با بارش ۸۲ میلیمتری در دقایق اولیه، طبق اظهارات بومیان در ۲۰۰ سال گذشته بیسابقه بوده است.
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه برداشتهای غیرمجاز از بستر رودخانهها عامل مهمی در ایجاد خسارتهای ناشی از بارشهای شدید است، افزود: برخیها به صورت شبانه از بستر رودخانه برداشت غیرمجاز دارند، متخلفان باید بدانند که از امروز برخورد قاطع خواهیم داشت. (تشدید برخوردها)
حسینیپور همچنین اعلام کرد: نیاز است که ۱۲۰ رودخانه بزرگ استان با بودجه ملی ساماندهی شوند که رئیس سازمان مدیریت بحران نظر موافقی بر این موضوع دارند تا برای همیشه وضعیت رودخانههای خطرناک مشخص شود.
او در پایان تأکید کرد: اقدامات عملیاتی جهت بازسازی نقاط تخریبشده اعم از پل، جاده، منازل، تأسیسات و سایر موارد باید با سرعت آغاز شود.
به گزارش خبرنگار ما، سردار محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سفر سه روز به استان مازندران، از مناطق سیلزده با دقت بازدید کرد و دستوراتی را برای پیشگیری و ساماندهی وضعیت فعلی صادر کرد که به گفته خودش، تصمیم نهایی در تهران با نگاه مساعدت به استان مازندران به عنوان معین چند استان دیگر در مواقع بحرانی، اتخاذ میشود.
انتهای پیام/۱۰۰۱/