عباسعلی نوبخت روز 13 تیرماه در حاشیه نشست شورای اداری مازندران در گفتگو با خبرنگار آوای خزر درباره آخرین اقداماتی که جهت احیای شمشادستانهای هیرکانی انجام شده است، اظهار کرد: از نظر تقسیمبندی، کار در دو بخش است؛ یکی بخش حفاظت سازمان جنگلها و بخشی هم مربوط به معاونت امور جنگل است.
"برای اینکه شمشادها را از دست ندهیم ریاست سازمان هر دو هفته جلسات پیگیری دارد".
وی افزود: از سال 97 تاکنون ادارات کل چهارگانه در شمال(مازندران - ساری، مازندران – نوشهر، گیلان و گلستان) همکاری خوبی داشتند.

"بیش از 2.5 میلیون اصله نهال شمشاد تولید شد که مربوط به معاونت امور جنگل است". زمانی که گیاهپزشکی و موسسه تحقیقات مشخص کنند که عرصه مشکلی برای انتقال نهال ندارد آنها را به عرصه منتقل میکنیم.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در پاسخ به اینکه آیا تایید میکنید که نیمی از 72 هزار هکتار از شمشادستانهای شمال از بین رفتهاند و بقیه نیز در حال تخریب هستند؟ گفت: در حال پایش هستیم. هنوز با قاطعیت نمیتوانیم بگوییم که نیمی از آنها از بین رفتهاند اما بخش قابل توجهی را از دست دادهایم.
وی درباره اینکه عامل بیماری بلایت و آفت شبپره خارجی بوده است و آیا محلولپاشی میتواند نتیجه بدهد؟ پاسخ داد: بله، عامل این بیماری خارجی است و تنها در ایران نبوده، از آلمان شروع شد از سال 2004 شبپره و پیش از آن بلایت شمشاد عامل بیماری بوده است.
"محلول پاشی در حال انجام است. در برخی از مکانها جواب داد و در برخی دیگر هم جواب نداد. اکنون منتظر تحقیقات هستیم که ببینیم آیا گزینه انتقال نهالهای تولیدشده به عرصه امکانپذیر است یا خیر؟
به گزارش آوای خزر، شمشاد نماد تنوع گیاهی در جنگلهای هیرکانی است. از 72 هزار هکتار شمشادستانهای شمال، 15 هزار هکتار در مازندران پراکنش دارد که نیمی از آنها بویژه در نور و سیسنگان و سوادکوه از بین رفتهاند.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354