دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۷۸۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۹
شاید این سوال که سبزی سبزی پلو چیست و چه سبزی‌هایی دارد؟ برای هر کسی پیش آید؛ از این‌رو ترکیب و نسبت سبزی‌ها در سبزی پلو و فوت و فن پخت یک سبزی پلوی عالی در این مطلب آورده شده‌است.
سبزی سبزی پلو
 
آوای خزر:سبزی پلو از پلو‌های اصیل ایرانی است که همراه با گوشت، مرغ، ماهی شکم پر، میگو پفکی یا کوکو سبزی سرو می‌شود. در این میان سبزی پلو ماهی از قدیم، غذای شب عید ایرانیان بوده‌است. این خوراک ترکیبی از مخلوط سبزیجات و برنج آبکش است که با افزودن کمی زعفران، طعم و بوی فوق‌العاده‌ای می‌گیرد. ترکیب سبزی سبزی پلو و نسبت هر سبزی در طعم و مزه این غذا تاثیر به سزایی دارد که در این مقاله قصد داریم آن را با هم مرور کنیم.
 
سبزی سبزی پلو شامل چه سبزی‌هایی است؟
 
سبزی سبزی پلو شامل تره، جعفری، شوید و گشنیز به نسبت مساوی، یک شاخه شنبلیله و یک بوته سیر تازه است. نسبت ۴۰۰ گرم از این ترکیب سبزی در جدول زیر ارئه شده است.

ترکیب و نسبت 400 گرم سبزی برای سبزی پلو
تره 100 گرم
جعفری 100 گرم
گشنیز 100 گرم
شوید 100 گرم
شنبلیله 1 شاخه
سیر تازه 1 بوته
 

سبزی سبزی پلو

 

طرز تهیه سبزی پلو حرفه ای

مواد لازم
برنج 4 پیمانه
سبزی مخصوص سبزی پلو 400 گرم
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران آب کرده 2 الی 3 قاشق غذاخوری

 

دستور تهیه

  1. برنج را به مدت ۳-۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید.
  2. سبزی مخصوص سبزی پلو را تمیز شسته و ریز خرد کنید.
  3. سیر تازه را پوست گرفته، ریز خرد کنید و سپس با سبزی خرد شده مخلوط کنید و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید تا مزه دار شود.
  4. قابلمه‌ای را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس مقداری نمک به آب اضافه کنید.
  5. آب برنج خیس خورده را خالی کرده و برنج را به آب جوش اضافه کنید.
  6. اجازه دهید برنج حدود ۱۰ دقیقه بجوشد تا اطراف دانه‌های برنج کمی نرم شود، ولی وسط آن هنوز سفت باشد، سپس برنج را آبکش کنید.
  7. قابلمه را شسته و روی حرارت قرار دهید تا خشک شود، سپس ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید.
  8. وقتی روغن داغ شد، ته دیگ موردنظر را در آن بچینید؛ سپس برنج، سبزی و سیر خرد شده را لایه به لایه در قابلمه بریزید.
  9. در این مرحله حرارت را کم کنید و اجازه دهید سبزی پلو ۴۵ دقیقه دم بکشد.
  10. پس از دم کشیدن سبزی پلو، کمی روغن و دم‌کرده زعفران، روی آن بدهید و در دیس بکشید.
  11. سبزی پلو را همراه با ماهی سرخ شده، مرغ سوخاری، گوشت گردن یا  ماهیچه مجلسی میل کنید.

نوش جان ...

نکته: زمانی که برنج در حال جوشیدن است، برای عطر سبزی پلو، بهتر می‌توانید از یک چوب دارچین استفاده کرده و برنج را با آن دم کنید.

 

سبزی سبزی پلو

فوت و فن های سبزی پلوی خوشمزه

۱. برنج سبزی پلو را کمی زنده آبکش کنید؛ زیرا ریختن سبزی لابه لای برنج باعث می‌شود سبزی کمی آب پس دهد؛ بنابراین اگر برنج زیاد جوش بخورد و خیلی نرم شود، پس از ریختن سبزی لا به لای برنج و دم کردن آن، سبزی پلو شفته و خراب می‌شود.

۲. استفاده از سبزی‌های محلی مانند تره کوهی، چوچاق و پیاز کوهی در سبزی مخصوص سبزی پلو عطر و طعم بی‌نظیری به آن می‌دهد.

۳. در صورت تمایل می‌توانید مقداری زردچوبه به برنج در حال جوش اضافه کرده تا علاوه بر خوش‌رنگ شدن سبزی پلو، از خواص زردچوبه نیز بهره‌مند شوید.

۴. استفاده از سیر تازه و برگ‌های سبزرنگ آن در سبزی پلو، باعث بهبود عطر غذا می‌شود.

۵. به جای سیر تازه می‌توانید از تره فرنگی در سبزی پلو نیز استفاده کنید که هم باعث بهبود طعم سبزی پلو می‌شود و هم از خواص زیادی برخوردار است.

۶. سبزی سبزی پلو را کمی درشت‌تر از سبزی قورمه سبزی خرد کنید؛ البته درشت بودن بیش از حد سبزی نیز ظاهر غذا را خراب می‌کند.

۷. سعی کنید سبزی مورد استفاده برای تهیه سبزی پلوی شما تازه باشد؛ از قسمت ساقه سبزی‌ها کمتر و از قسمت برگ آن‌ها بیشتر استفاده کنید.

۸. سبزی پلو را با برنج مرغوب و خوش عطر ایرانی درست کنید تا طعمی بهتر پیدا کند.

سبزی سبزی پلو


سخن آخر

پختن سبزی پلوی خوشمزه نیاز به ترفند خاصی نداشته و این غذا جزء غذا‌های ساده‌ای است که افزودنی زیادی نیز نمی‌خواهد. در واقع آنچه در طعم و مزه سبزی پلو تاثیر زیادی دارد ترکیب و نسبت سبزی مورد استفاده است. به‌طور کلی ترکیب و نسبت سبزی سبزی پلو مطابق آنچه در این مقاله ذکر شد بوده و البته در شهر‌های مختلف گاهی سبزیجات محلی نیز در طبخ این غذا به کار می‌رود. شما سبزی پلو را با چه ترکیب و نسبتی از سبزی درست می‌کنید؟ چه ترفند‌هایی در طبخ این غذا به کار می‌برید؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را با ما و سایر کاربران آوای خزر در میان بگذارید.
 
انتهای پیام/1000
 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۵
0
0
سلام من سبزی رو کمی تفت میدم گردوخرد کرده وزرشک هم اضافه میکنم همین طورزعفران دم کرده تا بحال سیرخام باسبزی خام هم درست نکردم
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار