دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۹۹۰۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۷
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران:
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران گفت: بررسی ابعاد اجتماعی اقتصادی اجرای پروژه‌های عمرانی روستاها نیازمند شناخت روستا و مردم آن است.

به گزارش آوای خزر به نقل از ایسنا، مهدی رمضان‌زاده ظهر امروز در نشست علمی مدیریت آب در مناطق بالادست که در سالن همایش دانشکده اقتصاد دانشگاه مازندران در بابلسر برگزار شد، با بیان اینکه در سال‌های اخیر سهم روستاها در جمعیت به نسبت شهر کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: ۸۰ درصد منابع طبیعی کشور، جاذبه‌های تاریخی و گردشگری در روستاها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه روستاهای کشور در بخش‌های مختلف طبقه بندی شده‌اند، تصریح کرد: این طبقه بندی شامل تنوع در توپوگرافی، اقلیم، معیشت، اوضاع اجتماعی، زبان، مذهب، قومیت، مالکیت، منابع آبی، نوع خاک و جنس زمین است.
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران با بیان اینکه از آنجا که روستاها در رابطه با این عوامل و ده‌ها عامل دیگر شکل گرفته و به وجود آمدند، گفت: این رابطه‌ها و ایجاد آن در روستاها باعث شد تا تنوع روستایی بیشتر شود.
رمضان زاده خاطرنشان کرد: شکل و چهره زمین و بالاخص عامل ارتفاع در توزیع و شکل‌گیری روستاهای کشور بسیار موثر بوده‌اند اما ارتفاعات جاذب جمعیت نیستند و به طور کلی شکل زمین در ایران، توزیع تیپ و در نتیجه معیشت در روستاها نقش مهمی دارد.
وی با بیان اینکه روستاها با عنوان روستاهای کوهستانی، میان‌کوهی، پای‌کوهی و جلگه‌ای تقسیم می‌شوند، افزود: روستاهای کوهستانی از جمله نوع محدودی از روستاهای کشور هستند که در ارتفاعات مستقر بوده و به علت داشتن شیب تند، سختی معیشت و آمد و شد جاذب جمعیت زیادی نیست.
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران ادامه داد: در طبقه بندی روستاها جلگه‌ای در دشت استقرار داشته و اراضی و جمعیت پذیری این روستا از تیپ‌های دیگر بیشتر است، روستای پای‌کوه در شیب ملایمی با خاک نسبتا خوب و مکانی مناسب برای استقرار بوده و روستای میان‌کوهی در داخل مناطق کوهستانی و دره‌ها استقرار داشته و فضای مناسبی برای بوجود آمدن روستا است.
رمضان زاده با اشاره به جایگاه روستا در نظام برنامه‌ریزی بیان کرد: برنامه‌ریزی روستایی اصطلاح عامی است برای دخالت در روستاها و ساماندهی آن که طبیعتا نیازمند شناخت و آگاهی کافی از وضعیت موجود در روستاها است.
وی برنامه‌ریزی روستایی را از ۳ منظر فیزیکی، عوامل اجتماعی و اقتصادی مهم برشمرد و گفت: منظر فیزیکی داده‌های طبیعی و وضع ساختمانی، سیما و بافت، تاسیسات عمومی و شبکه راه‌ها روستاها را شامل می‌شود.
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران ادامه داد: عوامل اجتماعی شامل نحوه زندگی، روابط بین مردم، آشنایی با فرهنگ‌ها و عوامل اقتصادی کشاورزی، صنایع روستایی و خدمات را تشکیل می‌دهد.
رمضان زاده با بیان اینکه برنامه‌ها عمرانی روستاها شامل طرح هادی روستایی است، تصریح کرد: توسعه فضای کالبدی روستایی طرح روستایی خواهد بود که براساس اهدافش از سال ۶۷ تاکنون تغییر نکرده است و هدایت روند و فرآیندهای توسعه کالبدی روستا را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه مطالعه طرح مطالعاتی روستا از جمله راه‌حل‌ها در انجام پروژه‌های عمرانی روستایی است، یادآور شد: برطرف کردن خلاهای قانونی، تقویت مشارکت مردمی، اصلاح طرح هادی براساس نیاز و مطالعات منطقه‌ای از دیگر راه حل‌ها محسوب می‌شود.

انتهای پیام/2000

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار