دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵
گزارش/
هفته دولت فرصتی برای ارائه عملکرد دولت و اکنون زمان مرور این خدمات است، شاید علت موفقیت دولتمردان مازندران در برخی پروژه‎ها را باید در تجربه و کار جهادی آنها دانست و علت ضعف را در جزیره‎ای عمل کردن آنها بیابیم.
به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، هفته دولت در این استان با افتتاح 779 پروژه به ارزش 622 میلیارد تومان و با احتساب پروژه‌های افتتاح شده در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در مجموع به ارزش حدود یک‏هزار میلیارد تومان به کار خود پایان داد.
در این مدت، بیش از 3 هزار خبر از سوی خبرگزاری‎ها، پایگاه‎های خبری استانی و نشریات استانی یا ملی در ارتباط با پروژه‌های مازندران در هفته دولت منتشر شد.
جلسات شورای اداری هفته دولت در تمامی شهرستان‎های استان برگزار و هشت جلسه نیز با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان او در هشت شهرستان برگزار شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، استاندار مازندران و معاونان او یا مدیران کل برخی از دستگاه‎های اجرایی در هفت برنامه مستقیم تلویزیونی و بیش از 10 برنامه رادیویی حضور داشتند.
نمایشگاه عملکرد دستگاه‎های دولتی در سه سال گذشته نیز به‎طور متمرکز در مرکز استان و در سطح شهرستانی در 21 شهر استان برگزار شد.
1600 روستای مازندران در یک پروژه متمرکز به شبکه اینترنت پُرسرعت متصل شدند و به گفته محمد واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، 800 روستای دیگر مازندران نیز تا پایان سال کاری دولت یازدهم به این فناوری مجهز می‎شوند و قرار است 520 کیلومتر فیبر نوری در همین مدت در شهرهای مازندران کشیده شود.
* نرخ بیکاری در مازندران به کمتر از 10 درصد رسید
نرخ بیکاری مازندران که در پایان نخستین سال خدمتی دولت یازدهم 12.7 درصد بود، در پایان سال دوم به 12.1 و در پایان سال سوم به کمتر از 10 و در سه ماهه نخست سال 95 نیز به 9.8 درصد رسیده است، براساس همین روند، نرخ مشارکت اقتصادی 93 که 39.1 درصد بوده به 41 درصد در سال 94 و در نهایت به 42.6 در سه ماهه نخست سال‎جاری رسیده است.
نرخ تورم در استان مازندران همواره یک‎درصد از آمار کشوری پایین‎تر بوده و میزان آن در پایان سال گذشته 10.9 درصد و در سه ماهه نخست سال‎جاری به 10 درصد رسیده و اخیراً نیز تک‎رقمی اعلام شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌عنوان نماینده رئیس جمهور در مازندران که برای افتتاح پروژه‎های هفته دولت به این استان آمده بود، شاخص رشد اقتصادی مازندران را مثبت و بالاتر از شاخص کشوری اعلام کرد، یعنی اگر رشد اقتصادی کشور 4.4 درصد باشد، دست‌کم در این استان به 4.5 درصد می‌رسد.
با گذشت سه سال از عمر دولت تدبیر و امید، 4 هزار و 805 طرح و پروژه با اعتباری بیش از 3 هزار و 832 میلیارد تومان در مازندران افتتاح شد، علاوه بر این موارد، براساس آمارهای ارائه‎شده در افزایش ضریب برخورداری از اعتبارات ملی و استانی، ارتقای شاخص‎های امنیتی، کاهش جرائم و پاکسازی تمامی مناطق آلوده، کاهش بیکاری و ارتقای نرخ مشارکت اقتصادی و کاهش تورم و اختصاص اعتبارات ملی به ساماندهی طرح‎های دریا و نقاط سیل‎خیز استان نیز مورد نظر است.
در بخش صنعت، در سه سال گذشته یک‎هزار و 713 میلیارد تومان سرمایه‎گذاری انجام شده و 541 واحد تولیدی جدید راه‎اندازی شده است.
* دولت چه حرفی برای بیکاری در مازندران دارد
با این اوصاف، بسیاری از شهروندان مازندرانی به دنبال کاهش بیکاری هستند، با یک حساب سرانگشتی اگر جمعیت مازندران را 3 میلیون نفر در نظر گرفته و نرخ بیکاری را نیز 9 درصد حساب کنیم؛ به عدد بالایی در بیکاری می‎رسیم، بالاترین نرخ بیکاری را شرق مازندران دارد و دست‌کم در سه شهرستان حدود 400 هزار نفره بهشهر، نکا و گلوگاه در خوش‎بینانه‎ترین وضعیت، 30 هزار بیکار وجود دارد.
اما دولت برای حل مشکل بیکاری در مازندران به‎ویژه فارغ‎التحصیلان چه حرفی برای گفتن دارد؟ بارها از سوی دولتمردان و نمایندگان دولت در مازندران این موضوع مطرح شده است که دیگر ظرفیت چندانی برای جذب نیروهای جدید در دستگاه‎های دولتی وجود ندارد و دولت گذشته بدون حساب و کتاب تعداد زیادی از نیروهای بعضاً غیر متخصص را در ادارات و سازمان‌های غیر مرتبط با مهارت افراد و بعضاً بدون نگاه به مدارک تحصیلی، به‎کار گرفته است.
در اینکه دولت گذشته در بخش نظارت عملکرد ضعیفی داشته و حتی سازمان برنامه و بودجه نیز منحل شده بود، حرفی نیست و اکنون تبعات حاصل از به‎کارگیری شتابزده و سفارشی افراد غیرمتخصص را در ادارات و سازمان‎های دولتی می‎بینیم که نه‌تنها کارآیی خوبی ندارند، بلکه به‎دلیل استخدام در این دستگاه‎ها، دیگر نمی‎توان اقدامی برای اخراج آنها انجام داد.
با این اوصاف، دولت تدبیر و امید که اصلی‎ترین شعار خود را در اعتدال و کاهش فقر و بیکاری و سرو سامان دادن به اوضاع دولت قبلی قرار داده است، باید با پذیرش شرایط فعلی، راهی برای برون‎رفت از این مشکلات بیابد.
* اشتغالزایی برای 15 هزار فرد ماهر در مازندران
استاندار مازندران در ششمین جلسه شورای اداری این استان که با حضور محمدحسین مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور در استانداری مازندران برگزار شد، به اشتغالزایی 62 هزار نفر در سال گذشته که 15 هزار نفر آنها از مهارت‎دیدگان فنی و حرفه‎ای یا سازمان‎های خدماتی بوده و از تسهیلات دولت برای ایجاد کارگاه‎های کوچک و مشاغل خانگی خرد استفاده کردند، اشاره داشت.
ربیع فلاح به این موضوع اعتراف کرد که اگر چه در یکی دو سال گذشته اقدامات خوبی در بخش اشتغالزایی صورت گرفته و وضعیت اشتغال مازندران تا حدودی رو به بهبودی می‎رود اما تقاضای اشتغال همچنان وجود داشته و با معضل بیکاری روبه‎رو هستیم.
وی با مقایسه وضعیت اشتغال بهار امسال با سال گذشته، این نتیجه را متذکر شد که درصد بیکاری در بهار 94 از 10.3 درصد به 9.8 درصد در سال‎جاری رسید و نشان از افزایش کار و فعالیت اقتصادی دارد.
نماینده عالی دولت در مازندران البته بر حفظ میزان اشتغال ایجاد شده به‎ویژه در واحدهای تولیدی تأکید کرد و فراموش نکرد که در مقابل 62 هزار فرصت شغلی جدید به‎دست آمده در سال گذشته، برخی واحدهای تولیدی تعطیل و کارگران آن نیز بیکار شدند.
استاندار مازندران از ضرورت مهارت‎آموزی نسل جوان گفت و اینکه حتی یادگیری دست‌کم یک مهارت فنی و حرفه‎ای، راهی برای ورود آنها به بازار کار است.
فلاح با اشاره به اینکه مردم مازندران به‎طور سالانه 700 میلیارد تومانی از خدمات تلفن همراه و ثابت استفاده کرده و این استان بالاترین کاربران اینترنتی و تلفن کشور را پس از تهران دارد، لذا خواستار تعریف و معرفی مدل‎های اقتصادی در زمینه آی‌تی و آی‎سی‎تی و آموزش‎های مهارتی برای ورود افراد به بازار کسب و کار شد.
وی در بخش گردشگری از راه‌اندازی کمیته روستایی در ستاد تسهیلات سفر گفت و اینکه برخی از روستاها با ارائه طرح توجیهی با کمک جوانان و مسؤولان محلی، اکنون از حمایت دولت نیز برخوردار شده و به‌عنوان نمونه روستای «زارم» در نکا به یکی از مناطق هدف گردشگری تبدیل شده است.
* رونق تولید با نظارت بر تسهیلات ارائه‎شده به تولید کنندگان
یکی از اقداماتی که دولت برای گشایش در کار تولید کنندگان انجام داده، تشکیل ستاد تسهیلات و رفع موانع تولید است و اگر اشتباهات گذشته تکرار نشود و این مسیر با نظارت کافی و حمایت بیشتر از تولید کنندگان به‎پیش برود، شاید رونق اقتصادی در مازندران به جایگاه مناسبی برسد.
اعلام آمارهایی درباره تعداد جلسات و مصوبات نهایی‎شده در این بخش، به‌عنوان مثال برگزاری 18 جلسه ستاد تسهیلات و تلاش برای رفع موانع 47 واحد تولیدی با اعتباری بیش از 51.5 میلیارد تومان در هفته جاری و یا پرداخت تسهیلات کارگشایی برای سه پروژه تولیدی در هفته گذشته با اعتبار 3.4 میلیارد تومان، اگر تنها برای بیان عملکرد اداری باشد و از پشتوانه‎ای به نام "نظارت" بهره‌مند نباشد، در آینده تبدیل به علامت سؤال و تعجب می‎شوند.
* نظارت‌ها کافی و بازدارنده باشد
پیداست در شرایط فعلی که علت بسیاری از مسائل گذشته در نبود نظارت کافی دیده شده است، اکنون دولت یازدهم که مدعی شناسایی و کشف این درد است، باید درمان اساسی صورت داده و در ادامه، از بازگشت بیماری و اپیدمی «بی‌نظارتی» پیشگیری کند.
در بخش کشاورزی و اراضی ملی نیز دولت با شدت بالایی در بحث مبارزه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی و صیانت از منابع طبیعی و ملی وارد میدان شد اما اکنون دست نگه داشته و هنوز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و حتی گاهی نیز رد پای مدیران دولتی را در تخلفات می‎بینیم، تا جایی که یکی از فرمانداران مازندران، مدیر زیر مجموعه خود را وادار به تخلف در بخش کاربری اراضی کرده تا بتواند با قراردادن زمین کشاورزی در داخل بافت روستا، برای خود مجتمع مسکونی بسازد!
* بخش خصوصی آبرودار دولت است
در هفته دولت شاهد مشارکت خوب بخش خصوصی در سرمایه‎گذاری‎ها بودیم، فعالیت‎هایی که به نام این بخش و به کام دولت تمام شد و یا به بیانی دیگر، خصوصی‌ها آبروی دولتی‎ها شدند!
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در این زمینه به خبرنگار ما می‎گوید: بخش خصوصی در بسیاری از پروژه‌ها دخیل بود؛ به‌عنوان مثال در افتتاح مرکز دیالیز بیمارستان امام خمینی(ره) بهشهر سرمایه‎گذار بخش غیردولتی توانست به‎خوبی کار کند، در پارک جنگلی «جوارم» و یا در ساخت بسیاری از راه‎های روستایی نیز از مشارکت بخش خصوصی بهره‎مند شدیم.
علیرضا یونسی‎رستمی ادامه داد: هر چند بخش خصوصی مشارکت خوبی دارد اما حتی این فعالیت‎ها نیازمند نظارت و در مواقعی حمایت دولت است تا به حیات خود ادامه دهند.
* باید از کار جزیره‎ای جدا شویم
در بخش پایانی با توجه به اهمیت بحث مدیریت در پیشبرد اهداف سازمانی به نقاط ضعف و قوت مدیران دستگاه‎های دولتی می‎پردازیم و در این زمینه نیز از معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی جویای احوال مدیران مازندران شدیم.
وی می‎گوید: به نظر من اگر بخواهیم نقاط ضعف را مطرح کنیم، همه باید از کار جزیره‎ای جدا شویم و متمرکز و هدفمند شده و با یکدیگر هم‎افزایی داشته باشیم زیرا قوت و قدرت در اکثریت است.
یونسی‎رستمی از نقاط قوت مدیران مازندران به انگیزه بالای خدمت، ایمان و تلاش صادقانه با استفاده از همه توان اجرایی اشاره کرد و معتقد است باید با خدمت صادقانه به مردم امید بدهیم، زیرا مردم ایران به‎ویژه مازندران درک و قدرت تحلیل بالایی داشته و مسؤولان را موشکافانه ارزیابی می‎کنند.
وی بر این موضوع تأکید دارد که روحیه کار برای رفع مشکلات از بیکاری، اعتیاد و طلاق گرفته تا پروژه‎های عمرانی و خدماتی در بین مدیران مازندران وجود دارد و این روحیه باید تقویت شود.
* اقتصاد مقاومتی فراموش نشود
در هفته دولت وقتی پای صحبت مدیران می‎نشینیم و سخنان آنها را از سطح وزیر تا مدیران شهرستانی در مازندران بررسی می‎کنیم، به این نتیجه می‎رسیم که اقتصاد مقاومتی نقطه مشترک سخنان آنهاست.
اقتصاد مقاومتی همان اقتصادی است که به جوان ایرانی روحیه کار جهادی می‎دهد، اینکه ظرفیت خود را بشناسد و آن را به‎کار بگیرد، ناامید نباشد و معتقد باشد که باید حرکت کند و تنها به پشت میزنشینی فکر نکند.
اقتصاد مقاومتی به مدیران متذکر می‎شود که میز و صندلی مدیریتی و بیت‎المال امانتی در دست آنهاست و اگر مسیر اصلی را گم کنند، دیگر راه بازگشت هموار نمی‎شود.
در شرایط فعلی که دولت با موانع و مشکلات بر سر راه اقتصاد و با تهدیدها و تحریم‎های اقتصادی از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و عربی مواجه است، تنها نسخه و عامل عبور از گذرگاه‎های سخت برای جمهوری اسلامی ایران "اقتصاد مقاومتی" است که پشتوانه مهمی برای کشور محسوب می‌شود.
این پشتوانه به همه مردم ایران می‎آموزد که باید به منابع و داشته‎های ملی تکیه کرده و از فرصت‎های موجود به‌خوبی استفاده کنیم، به همه ملت و دولتمردان متذکر می‌شود تا ساز و کاری اندیشیده شود که چرخ اقتصاد بچرخد، زمین‎های کشاورزی پُر از کشت و کار باشند، گردشگری رونق بگیرد و در این شرایط برای خود حرفی برای گفتن داشته و سایر کشورها را برای سرمایه‌گذاری در ایران به سمت خود جلب کند.
هر چند ارتباط با برخی کشورها قوی‌تر شده و برخی کشورهای جدید نیز برای رابطه با ایران در بخش‎های کشاورزی، صنعتی و گردشگری اعلام آمادگی کرده و خواستار سرمایه‌گذاری در ایران هستند اما هیچ‌گاه نباید مدل اقتصاد مقاومتی فراموش شود، در مازندران نیز به‌طور نمونه می‌توان به سفر هیأت چینی به این استان و فاینانس 480 میلیون یورویی سد هراز و سرمایه‌گذاری‌های جدید دیگری از سوی این کشور اشاره کرد.
مجوز صادرات لبنی ایران برای نخستین‎بار به روسیه نیز صادر شد و البته در این بخش باید به تمایل روسیه در نوع، کیفیت و بسته‎بندی محصولات بیشتر توجه شود و شرکت‎های ایرانی برای در دست گرفتن بازارهای منطقه‎ای و جهانی، ابتدا باید به سلایق و ذائقه آنها توجه کرده و در کنار آن نیز «برندسازی» کنند.
* به امید روزی که مردم مازندران با صدای بلند از کاهش بیکاری و تورم بگویند
هفته دولت به بهانه یادآوری فعالیت‎های جهادی مردانی است که هیچ‎گاه قدم از قدم نگرفتند مگر اینکه به گره‎گشایی از کار مردم بپردازند، آنها که در بحبوحه همه مشکلات به کتاب و سنت رسول و فرامین رهبر خود پای‎بند بوده و امروز فخر ایران هستند و یادآوری می‎کنند که این صندلی‎ها ابزار آزمایش و فرصتی برای خدمت‌اند و دیگر هیچ!
هفته دولت سال 95 در حالی رو به پایان است که دولت یازدهم در آخرین سال فعالیت خود قرار دارد و آرام‌آرام بحث تبلیغات ریاست جمهوری آغاز می‎شود، مازندران در انتخاب رئیس جمهور دولت یازدهم بیشترین مشارکت را داشته و از این نظر برای انتخاب رئیس دولت دوازدهم نیز زیر ذره‎بین قرار دارد و مورد توجه است.
ضمن خسته‎نباشید به دولتمردان، امیدواریم در هفته دولت آینده، مازندران دست‎کم به دلیل این شاخصه یادشده، بتواند رایزنی بیشتری با مقامات بلندپایه کشوری برای حل دغدغه‎های مردم این دیار داشته باشد و پروژه‎های شاخصی را به مردم هدیه دهد.
انتخاب محمد واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به‎عنوان وزیر معین مازندران و جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور در مازندران نیز فرصت خوبی است که این استان نه‎تنها در بحث ارتباطات و فناوری اطلاعات، بلکه در سایر حوزه‎ها نیز با کمک و رایزنی‎های بیشتر او به جایگاه واقعی خود برسد.
امیدواریم روزی برسد که دیگر برای اثبات کاهش بیکاری و تورم و بالا رفتن نرخ رشد اقتصادی در این استان متوسل به علم آمار نشویم و باز امیدواریم که مسؤولان به آن اندازه کار جهادی و خلاقانه انجام دهند که سال آینده در چنین روزهایی، مردم مازندران با صدای بلند از کاهش بیکاری و تورم بگویند که این متقن‎ترین آمار و مهر تأییدی بر اعلام عملکرد مثبت دولت است.
گزارش از آزاده بابانژاد
انتهای پیام/ 
مطالب مرتبط
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار