دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۶۷۰
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۸
کارشناسان پاسخ می‌دهند
فصل پُربارش یا دوره ترسالی؟
اسفندماه 97 و اوایل بهار 98 بارش‌های متعددی را در بیشتر استان‌های کشور داشتیم که با گذشت حدود دو ماه از سال هنوز هم باران‌هایی را بصورت پراکنده داریم، اما سوال این است که آیا بارش‌های اخیر نشان از یک دوره ترسالی است یا فصل پُربارشی داشتیم؟

فصل پُربارش یا دوره ترسالی؟

به گزارش آوای خزر از ساری، باران‌های سیل‌آسا در روزهای منتهی به 98 و ادامه بارش‌ها با شدت کمتر و به‌صورت پراکنده که تاکنون ادامه دارد. خبر از سال پُرآب و یا سال زراعی پُررونقی را بویژه برای محصولات آب‌بر می‌دهد اما سوال این است که آیا این شرایط پایدار خواهد بود و آیا واقعاً به معنای گذر از دوره خشکسالی و ورود به دوره ترسالی است؟

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و دانش‌آموخته دکتری دانشکده علوم و فنون دریایی می‌گوید: ایران یک کشور پُرچالش و پُرتنش به‌لحاظ جغرافیای طبیعی است، در واقع پوزیشن و لوکیشن آن در یک منطقه تروپیکال و ساب‌تروپیکال و اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و از 40 بلایای طبیعی، 30 مورد از آن را دچار هستیم؛ یعنی تمام بلایای طبیعی غیر از مناطق قطبی را در کشور تجربه کرده‌ایم.

فریدون عوفی اظهار می‌دارد که آمارها نشان می‌دهد سالانه 10 درصد از تولیدات ملی ایران برای جبران خسارت سیل صرف می‌شود و این رقم کمی نیست.

او از ورود ایران به فاز تغییر اقلیم می‌گوید و اینکه آیا در دوره ترسالی هستیم، پاسخ می‌دهد: با این بارش‌ها! خیر، چنین چیزی نیست، بلکه ما فصل پُربارشی داشتیم، با یک نمودار باران مارچ تا آپریل برای میانگین بارندگی نمی‌توانیم در فصل ترسالی ورود پیدا کنیم.

بطور میانگین باید 10 سالی را از دیدگاه اقلیم‌شناسی بررسی کنیم، آن‌موقع می توانیم اثبات کنیم که وارد فاز ترسالی شده‌ایم یا خیر.

***

یک کارشناس هواشناسی نیز معتقد است: ایران در سرزمین خشکی قرار دارد و انباشت خشکسالی آنقدر زیاد است که تمام منابع زیر زمینی را تحت تاثیر قرار داده و جایگزین شدن این منابع سال‌های سال به طول می‌انجامد.

سید محمدرضا رضوی در گفتگو با آوای خزر با اشاره به بارش‌های خوب در سالجاری، اظهار می‌دارد که ممکن است سال آبی خوب یا ترسالی را داشته باشیم اما دوره ترسالی ثابت نشده است.

او با بیان اینکه امسال در تمام کشور بارش‌ها بیشتر از حد نرمال بوده است تصریح می‌کند: تلاقی جریانات اقیانوس اطلس با اقیانوس هند سبب این بارش‌ها شد که برای منطقه خاورمیانه عالی بود.

فصل پُربارش یا دوره ترسالی؟

***

یکی از کارشناسان هواشناسی در مازندران می‌گوید: متوسط بارش این استان در سال زراعی یا سال آبی جاری از اول مهر 97 تا 22 اردیبهشت‌ماه، 705 میلی‌متر بود که نسبت به دوره بلندمدت حدود 42 درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 63 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

احمد اسدی می‌گوید: امسال، سال آبی خوبی را خواهیم داشت(سال آبی از اول مهرماه تا پایان شهریورماه سال بعد ادامه دارد).

این کارشناس هواشناسی گفت: پیش‌بینی فصلی بارش برای دو تا سه ماه آینده(اردیبهشت، خرداد و تیر) در حد نرمال تا متمایل به بیش از نرمال و میانگین دمای هوا نیز در حد نرمال پیش‌بینی شده است.

***

پروفسور پرویز کردوانی پدر جغرافیای ایران نیز پس از بارش‌های اخیر اعلام کرده بود که "شرایط جوی ایران به دلیل گرم شدن کره زمین در کنار افزایش بارش در مناطق پرباران و کاهش بارش در مناطق کم‌باران بی‌نظم شده است؛ در شرایط بی‌نظمی ممکن است مثلاً در یزد که کم‌باران است ظرف یک ساعت به اندازه دو سال بارش رخ دهد".

او بارش‌هایی که اخیراً در ایران رخ داده را اتفاقی دانست و معتقد است تا زمانی که کره زمین گرم است ما در خشکسالی هستیم و نباید با این بارش‌ها تصور کرد که خشکسالی تمام و آب و هوای ایران مرطوب شده است.

***

به گزارش آوای خزر، همانطور که می‌دانیم؛ ایران کشوری خشک محسوب شده و غیر از دامنه‌های شمالی البرز و دامنه‌های غربی زاگرس هوای بیشتر نواحی این کشور از اواخر بهار به سمت خشکی می‌رود و این شرایط، آغازگر یک فصل خشک و گرم نواحی درون‌بومی است.

با این اوصاف، بارش‌های اخیر هرچند خوشحال‌کننده بوده اما براساس نظر کارشناسان، ایران همچنان در منابع آبی با چالش جدی مواجه است و فصل یا سال پُربارش نمی‌تواند دلیل بر گذر از دوره خشکسالی و ورود به دوره ترسالی باشد، بنابراین باید بیش از گذشته در جهت حفظ منابع آبی، مدیریت پروژه‌های حوزه آب، تصمیمات کلان و صرفه‌جویی در مصرف این ماده حیاتی بکوشیم.

اخبار مازندران

انتهای پیام/ 1354

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار