دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۹۶۵
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۸
معاون فنی محیط زیست مازندران پیشنهاد داد
احیای تالاب میانکاله این‌بار با ساخت خاکریز
فصل پُربارش یا ترسالی فرقی ندارد؛ میانکاله همچنان نیازمند ادامه‌ی طرح احیاست. معاون فنی حفاظت محیط زیست مازندران می‌گوید: باران که می‌بارد آب‌های سطحی از قسمت غربی میانکاله به سمت شرقی رفته و وارد دریا می‌شوند، می‌خواهیم خاکریزی احداث کنیم که آب‌های سطحی در قسمت غربی -که بیشتر دستخوش خشکسالی شده- در همان قسمت بماند، و میانکاله از کم‌آبی نجات یابد.

آوای خزر – آزاده بابانژاد/ یکی از برنامه‌های احیایی پیش‌بینی شده جهت احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله بحث لایروبی انهار منتهی به تالاب و همچنین دسترسی آسان‌تر به نقاط مختلف تالاب به‌منظور پایش و کنترل محیط طبیعی این مجموعه بوده است.

لایروبی حدود 54 کیلومتر از انهار و رودخانه‌های منتهی به تالاب میانکاله در پروژه‌ی احیا پیش‎بینی و این اقدام در سال گذشته انجام شد.

همچنین مجدداً کانالی از مسیر محیط‌بانی قلعه‌پایان به‌طول 2 کیلومتر صورت گرفت که با احداث آن، حداکثر در زمان 10 دقیقه به نقاط حساس تالاب دسترسی پیدا می‌کنیم که به‌ویژه برای جلوگیری از صید و شکار غیرمجاز دارای اهمیت است.

احیای تالاب میانکاله این‌بار با ساخت خاکریز

بحثی که برای مجموعه خلیج گرگان و تالاب بین‌المللی میانکاله پیش آمد؛ عدم تأمین حق‌آبه این مجموعه با محدودیت منابع آبی و احداث سد در بالادست بوده است؛ مقداری از آن به‌علت عدم لایروبی کانال‌ها بود که در زمان کم‌بارشی آن‌هم در فصل بارندگی یا در زمان سیلابی‌شدن آب به تالاب نمی‌رسید، لذا نسبت به لایروبی انهار و کانال‌ها اقدام شد تا شاهد احیای بخشی از تالاب باشیم.

سرعت خشکی در تالاب میانکاله بالاست، راهکارهای دیگری نیز مانند انتقال آب از مصب برخی از رودخانه‌های نزدیک تالاب یا انتقال آب از دریای خزر وجود دارد که همه این راه‌ها در کمیته ملی خلیج گرگان و تالاب میانکاله در حال بررسی است.

این‌ها صحبت‌هایی بود که در مصاحبه با حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران داشتیم و بد نیست بدانیم در سالی که گذشت؛ طی یک مرحله 2 میلیارد و 800 و در مرحله دیگر نیز 150 میلیون تومان برای احیا و حق‌آبه میانکاله هزینه شد و کاری که صورت گرفت در طول 10 سال پیش از آن بی‌سابقه بوده است که البته انصاف این است که از تلاش دکتر علی‌محمد شاعری عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه را نیز یادآور شویم.

احیای تالاب میانکاله این‌بار با ساخت خاکریز

 اما شرایط امسال برای احیای تالاب بین‌المللی میانکاله چیست؟! امروز چهارشنبه 12 تیرماه، بازدید و پایشی توسط یک تیم کارشناسی متشکل از مسئول و کارشناس محیط زیست، مشاور زیست‌محیطی، پیمانکار، تشکل‌های زیست‌محیطی و پیشکسوت‌ها به سرپرستی علی‌اکبر یداللهی معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران از میانکاله صورت گرفت.

 هدف از بازدید چه بود؟ آقای یداللهی می‎گوید: علیرغم اینکه در حال حاضر بیشتر حجم تالاب میانکاله را آب فرا گرفته است و متفاوت از شرایط خشکسالی سال گذشته است، اما احیای تالاب میانکاله را باید ادامه دهیم تا دستخوش آسیب‌های بیشتری نشود.

"بررسی می‌کنیم که آیا می‌شود یک خاکریز به طول پیشنهادی 1500 متر و به ارتفاع 15 سانتی‌متر را به‌گونه‌ای در نقاطی از تالاب احداث کنیم که بتوان به احیای تالاب کمک کرد".

او تصریح می‌کند: می‌خواهیم خاکریزی بزنیم که آب‌های سطحی ناشی از بارندگی؛ از طرف غرب به سمت شرق و در نهایت به سمت دریا حرکت نکند و در همان قسمت غربی بماند.

"در حال مطالعه و پایش هستیم که بتوانیم یک نقطه خوب و قابل دفاع را در نظر بگیریم که اثرگذاری و ماندگاری خود را به‌خوبی نشان بدهد".

به گزارش آوای خزر، در سال‌جاری هنوز هیچ اعتباری به احیای تالاب میانکاله اختصاص داده نشده است و اگر طرح توجیهی جدیدی اعلام شود که به حیات تالاب کمک کند، می‌شود اعتباری را پیشنهاد داد و از آن دفاع کرد.

پناهگاه حیات وحش میانکاله با 68 هزار و 800 هکتار تنها جزیره نسبتاً بکر در تمام سواحل دریاچه بزرگ خزر است که با دو اکوسیستم آبی و خشکی زیستکره‌ای زیبا را پدید آورده است.

اخبار مازندران

انتهای پیام/ 1354/ب

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار