ساری – آوای خزر: ششمین نشست مشترک شورای برنامهریزی و توسعه، و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان مازندران در سالن شماره یک استانداری برگزار شد. معمولاً در این نشستها روی مسائل و پروژههای کلان و گاه مبهمی بحث و تبادل نظر میشود. مصوبات این نشست بسته به آرای اعضای آن است.
حدود 30 دقیقه از وقت نشست امروز به بحث شیرین جمعآوری سگهای بلاصاحب اختصاص داشت و معلوم شد ارائهدهنده طرح به دنبال پرورش سگهای نگهبان هم است، اعضای نشست بر این طرح دوموضوعیتی ایرادهایی را وارد دانستند ازجمله اینکه باید مشخص شود این طرح به دنبال چیست؟ اگر مکانی در اختیار قرار داده شود و در نهایت به انحراف رفته و چیز دیگری از آب درآید. چه کسی پاسخگوست؟
حسن خیریانپور معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران عنوان طرح را گنگ و مبهم دانست و از طرفی عنوان کرد که متولی جمعآوری سگهای بلاصاحب شهرداریها هستند و ضرورتی ندارد که زمین را به فرد یا افرادی واگذار کنیم که مشخص هم نیست هدف آن چیست؟ لذا ابتدا باید موضوع و هدف روشن شود.
مهدی رازجویان نیز از وضعیت سگهای بلاصاحب بهویژه در برخی محورها انتقاد کرد و گفت: وجود سگها در جاده هراز و سوادکوه بیداد میکند. قرار بود جمعآوری و عقیمسازی سگهای ولگرد را یک NGO برعهده بگیرد که زمین مورد نیاز آن در اراضی ملی است و باید برابر آیتمهایی اقدام شود.
"رسیدگی به این طرح و تصمیمگیری برای واگذاری زمین مورد تقاضا، به زمانی موکول شد که هدف طرح روشن شود".
*** مباحث جلسه از آنجایی داغ میشود که مفید غلامیراد رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران از پروژههای 30گانه اقتصاد مقاومتی گفت که گویا برای به سرانجام رساندن آنها عزم و اهتمامی نیست. او این را هم گفت که براساس مصوبه شورای وزیران اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی در حیطه وظایف دستگاههای اجرایی است و براساس همین مصوبه، به شورای برنامهریزی استانها اجازه داده شد که تا 20 درصد از بودجه عمرانی را برای کمک فنی و اعتباری پروژهها اختصاص دهد و این مصوبه نشان میدهد که راهکار قانونی نیز برای اجرای اقتصاد مقامتی فراهم است.
ازجمله طرحهای اقتصاد مقاومتی مازندران عبارتند از: تولید برق از نیروگاههای گازسوز، مرمت و توسعه آببندانها، پرورش ماهیان خاویاری، توسعه صنایع دستی، بهبود فضای کسب و کار، ایجاد کشتیرانی مسافرتی، توسعه اقامتگاههای بومگردی، نوقانداری، افزایش فرآوری ککسازی، اکتشاف عناصر معدنی، سایتهای الگویی و کشت گیاهان دارویی.
غلامیراد از درآمدها گفت و اینکه سال گذشته 500 تا 600 میلیارد تومان تنها درآمد هزینههای جاری 27 دستگاه شمول نظام بودجهای بوده است.
"میزان برگشتیهای دستگاههای اجرایی بیش از درآمد بوده است".
این مدیر اقتصادی اعلام کرد که 4 تا 5 هزار میلیارد تومان سالانه از دولت دریافت میکنیم اما کمک ما به خزانه، 1400 میلیارد تومان است.

غلامی راد با تاکید بر اینکه "چهار ماه است که رویکرد راهبردی را بیان میکنیم و گفتیم که بگویید مشکل به اتمام نرساندن پروژهها چیست؟" افزود: اما هنوز عزمی نیست؛ در هر سو مشکلاتی داریم، برای شبکه برق جلساتی داشتیم فاینانسهایی از چین و ... انجام شده است، در بخش آب هم از 15 میلیارد مترمکعب نزولات آسمانی 6 میلیارد مترمکعب آن باقی میماند که 4.5 میلیارد مترمکعب آن آبهای سطحی است و تنها 9 درصد آن جمعآوری میشود در حالیکه این رقم در کشور 50 درصد است.
میزان برخورداری از سیستم فاضلاب در مازندران 9 تا 12 درصد و در کشور 48 درصد است. پسابی که در سیستم مدول تصفیهخانه ساری داریم؛ همگی به رودخانه تجن و سپس دریا میرود در حالیکه میتوان از آن استفاده کرد.
روزانه 3 هزار و 200 تن زباله در استان تولید میشود. هنوز هیچ شهرداری به طور جدی پای کار نیامد و پروژهای تحویل نداد. سازمان مدیریت و برنامهریزی خارج از وظایف خود به میدان آمد و بار آنها را به دوش میکشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران میگوید: میخواستیم یک منطقه آزاد در استان داشته باشیم. هر کجا میخواهیم ورود پیدا کنیم نمایندگان میگویند ما هم میخواهیم. ... باید شرایط را ببینیم و تصمیم بگیریم.
میگوییم سالانه 40 میلیون گردشگر داریم اما چقدر درآمد کسب کردهایم؟ گردشگری و توسعه صادرات از مشکلات ماست.
غلامیراد که در نزدیک شدن به پایان سال مالی دل پُری از مدیران کمکار دارد میگوید: به شهرستانها گفتیم که 10 پروژه مهم را به سازمان اعلام کنند اما با پروژههای ریز و غیراولویتدار مواجه میشویم.... با این شرایط به جایی نمیرسیم. تعارفبردار نیست. امسال گفتیم که در حوزه شهری دیگر پروژه تعریف نمیکنیم. پروژه جدید را باید جمع کنیم. همه باید برای اتمام پروژههای فعلی پای کار بیایند.
به گزارش آوای خزر، در این نشست البته گریزی به حوزه شهرداریها زده شد؛ شهرداریها که باید درآمدزا باشند اما اکنون نمیتوانند حقوق و مزایای پرسنل خود را بدهند، نیروهای مازاد در شهرداریها بیداد میکند. مجموعه شهرداریهای ساری 6 هزار پرسنل و بابل 1200 پرسنل دارد. حتی قرار شد 200 نیرو در شهرداری بابل تعدیل شود اما معلوم شد که از فک و فامیل "این و آن" هستند.
همچنین در این نشست بر ضرورت توجه مدیران دستگاههای اجرایی بر جذب اعتبارات و صرفهجویی در هزینههای جاری برای رسیدگی به پروژههای عمرانی تاکید شد.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354