دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۲۶۷
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
سفر در فصل انجیرپزان
نهالستان انجیر گلوگاه منتظر مجوز ملی/ شهر انجیر صنایع تبدیلی ندارد/ تولید 75 فرآورده از انجیر/ نگرانی‌های پدر انجیر ایران + تصاویر
سفر به دیار دکل‌بندان، شهر گردان همیشه پیروز امام حسین(ع)، مهد انجیر ایران، گلوگاه مازندران خاطره‌انگیز است، در دل محرومیت و مظلومیتش اما انسان‌هایی جسور و پُرتلاش دارد، فصل انجیرپزان و صحبت از انجیر است؛ از نهالستان تا فرآورده‌هایش و از جای خالی صنایع تبدیلی تا دل‌نگرانی پدر انجیر ایران.

آوای خزر - آزاده بابانژاد: روز پنج‌شنبه به دعوت روابط عمومی شهرداری شهرستان گلوگاه، در آستانه برگزاری ششمین جشنواره انجیر گلوگاه و از طرفی گرامی‌داشت روز خبرنگار، نشست خبری با حضور جمعی از اصحاب رسانه مازندران، گلستان و سمنان در شهرداری گلوگاه برگزار شد.

محمدرضا ترابی که حدود 6 ماه است شهردار شهر گلوگاه شده، در این مدت در کنار سرکشی از پروژه‌های عمرانی و شهری، بازدیدهایی را از باغات و درختان انجیر در این شهرستان داشته و همین موضوع او را بر آن داشته است که ظرفیت مهم گلوگاه یعنی انجیر را با حضور رسانه‌های استان‌های همسایه در کنار رسانه‌های محلی بیشتر معرفی کند.

او معتقد است باتوجه به اینکه گلوگاه دروازه ورودی استان‌های سمنان و گلستان از سمت شرق استان مازندران است، لذا باید توانمندی‌های این سه استان در هم تنیده شده و به یکدیگر برای معرفی مزیت‌ها و ظرفیت‌های خود، کمک کنند.

دبیر اجرایی ششمین جشنواره انجیر گلوگاه همچنین هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی توانمندی‌ها، جذب گردشگر و جذب سرمایه‌گذار عنوان و اعلام کرد: در حال حاضر حدود 150 هکتار اراضی گلوگاه به پرورش انجیر اختصاص یافت که 110 هکتار آن به موعد بهره‌برداری رسیده است.

* عرضه انجیر و فرآورده‌های آن در تمام فصول

ترابی با اشاره به اینکه انجیر میوه منحصربه‌فردی است که در قرآن نیز از آن یاد شده است و باردهی آن پس از 3 سال است، خواستار توجه بیشتری به شرایط برداشت این محصول در مهد انجیر ایران شد.

او تاکید دارد که این میوه پُرخاصیت و اصیل نباید تنها در 2 یا 3 ماه عرضه شود بلکه باید در طول سال مشتریان خاص خود را داشته باشد. بنابراین نیاز به صنایع تبدیلی داریم و رسیدن به این مهم، با حضور سرمایه‌گذار محقق می‌شود.

"برداشت انجیر به روش سنتی است و آمار درستی از میزان برداشت نداریم".

* رها کردن دکل‌بندی در فصل انجیرپزان

حسینعلی خادملو رئیس شورای شهر گلوگاه نیز از مصرف تازه‌خوری انجیر گفت و اینکه نباید تنها به همین اکتفا کنیم بلکه باید صنایع تبدیلی در گلوگاه را راه بیندازیم.

او از محصولات متنوعی گفت که از فرآوری انجیر به‌دست می‌آید از مرباجات و ترشی‌جات تا شکلات و آش انجیر.

رئیس شورای شهر گلوگاه نیز تاکید کرد از سرمایه‌گذارانی که برای صنایع تبدیلی وارد عمل شوند، حمایت می‌کنیم.

"آوازه انجیر گلوگاه منحصر به کشور نیست و دوستانی داریم که این میوه را تا خارج از کشور هم می‌برند و در آنجا نیز طرفداران خود را دارد".

خادملو می‌گوید: بچه‌ها و بزرگان گلوگاه خاطرات خوبی از فصل انجیرپزان دارند؛ بچه‌ها از سن ابتدایی مشغول برداشت و فروش انجیر هستند.

"دکل‌بندانی هستند که در فصل انجیر، یکی دو ماه دست از دکل‌بندی می‌کشند و به دیار خود می‌آیند تا انجیر برداشت کنند و بفروشند".

* تولید 75 فرآورده از انجیر

نادره محمودجانلو بانوی محقق اهل گلوگاه است، او را با آش انجیر می‌شناسیم و حلوا و شکلات انجیر، که در بسیاری از جشنواره‌ها شرکت کرده و حائز رتبه شده است.

بانو محمودجانلو کتاب"گلوگاه مهد انجیر ایران" را به چاپ رسانده است؛ او برای تحقیقات خود سفری به استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان، لرستان، سمنان و گیلان و مناطقی از مازندران داشته است.

او دستی در پخت و پز شیرینی و شکلات و مرباجات و حتی ترشیجات با انجیر دارد؛ اسبه‌حلوا یا سفید حلوا که شیره انجیر سیاه را تبدیل به شیرینی سفید می‌کند؛ یکی از بهترین فرآورده‌های انجیر است. او اسبه‌حلوا را برای نخستین‌بار به‌عنوان ارگانیک‌ترین شیرینی کیلویی 130 هزار تومان فروخته است و اکنون تا 200 هزار تومان نیز می‌رسد.

این هنرمند و محقق، توانسته است یک فیلم مستند از فرآورده‌های انجیر تهیه و تحویل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بدهد، هدفش این بود که شهر خود را معرفی کند. شهری که با تمام وجود دوستش دارد.

"نادره" همچنین از رونق فعالیت‌های خود گفت؛ از زمانی که تنها 28 فرآورده انجیر را تهیه و به‌فروش می‌رساند(سال 92) و تا حالا که آنها را به 75 فرآورده رسانده است(سال 98).

* فعالیت هزار نفرروز در فصل انجیرپزان

علی‌اصغر فتوحی نماینده خبرگزاری صدا و سیمای مازندران در گلوگاه نیز که هرساله در فصل انجیرپزان همراه بچه‌های گلوگاه است، می‌گوید: روزی 1000 نفر و هر نفر 800 تا یک میلیون تومان در این فصل، از فروش انجیر درآمد دارند.

او این را هم گفت که برداشت انجیر کار بسیار سختی است، برخی از درختان خیلی بزرگ هستند، گرمای عجیبی بالای درختان وجود دارد و برخی‌ها نیز از فرط گرما و تاثیری که شیره انجیر روی دست‌شان باقی می‌گذارد، بیمار می‌شوند.

* دیدار با پدر انجیر ایران

به گزارش آوای خزر، نشست خبری که تمام شد؛ به منزل آقای علی‌اکبر ایران‌نژاد پدر انجیر گلوگاه یا پدر انجیر ایران سر زدیم؛ این مرد پُرتلاش که حالا بیش از 8 دهه از عمرش می‌گذرد در بستر بیماری است. با همه ناخوش‌احوالی‌اش از درختان انجیر خبر می‌گیرد.

او نگران درختان انجیر است. برای‌شان زحمت زیادی کشیده است. از اینکه قرار است یک پروژه عمرانی به نام "چهاربانده شدن گلوگاه" محقق شود خوشحال است اما از اینکه می‌خواهند تعدادی از درختان انجیر را در مسیر بازگشایی قطع کنند، نگران است.

پسرش اسلام ایران‌نژاد می‌گوید: از مسئولان خواستیم که بگذارند فصل برداشت انجیر تمام شود و بعد درختان را جابه‌جا کنیم تا این سرمایه‌های ارزشمند از دست نروند.

پدر انجیر ایران از سال 60 تاکنون خود را وقف کاشت و پرورش انجیر کرده است، نهال‌های زیادی را به دست مردم رسانده و مسبب اشتغال بسیاری از جوانان گلوگاهی در فصل انجیرپزان شده است. آقای ایران‌نژاد بازنشسته بانک تجارت است. او نزدیک به 700 هزار نهال را در این سال‌ها در گوشه و کنار مزارع و جاده‌های گلوگاه در مسیر توسکاچشمه، راه‌آهن، جاده سراسری و بهشت رضا، کاشته است.

پسرش اسلام می‌گوید: یکی از دلخوری‌های ما قطع 80 اصله درخت انجیر 20 ساله در گلوگاه است؛ برای ساخت اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان آنها را بریدند و سالن زدند! در صورتی‌که زمین‌های زیادی برای ساخت این پروژه داشتیم.

* لذت تماشای نهال‌های انجیر

دیدار با پدر انجیر ایران که تمام شد؛ سری به باغ انجیر آقای ایران‌نژاد زدیم. هوا بسیار گرم بود و قدم‌زدن در دل انجیرستان بر گرما می‌افزود. اما تماشای آن در حالی‌که باد ساحلی هم می‌وزید لذت و شکوهی را به‌همراه داشت.

آقا "اسلام" می‌گوید: 5 هکتار زمین را آماده کردیم، اکنون در 4 هکتار آن نهال کاشیم، مجوز فعلی استانی است، قول داند که مجوز ملی صادر کنند.

او از سختی پرورش نهال انجیر گفت، از اینکه در 6 تا 7 ماه گذشته تنها شبی 3 ساعت را استراحت و روزی حداقل 30 کارگر داشت و مراقب بود که تمامی کارها کاملاً علمی و تخصصی انجام شود.

* تقاضای مجوز ملی برای نهالستان انجیر گلوگاه

"در حال حاضر بیش از 150 هزار اصله نهال در نهالستان انجیر گلوگاه موجود است؛ شامل نهال انجیر سفید و زرد، سه فصل سفید و سیاه، انجیر سیاه ریز و درشت و انجیر سرده از نوع ازمیر ترکیه.

اسلام ایران‌نژاد تاکید دارد که مجوز ملی برای نهالستان او صادر شود تا بتواند نهال‌های خود را بهتر معرفی و صادر کند.

* جای خالی صنایع تبدیلی

در ادامه نیز سری به باغ انجیر در حاشیه خط آهن گرگان – پل‌سفید زدیم. در این مسیر درختان انجیر زیادی دیدیم، هوا همچنان گرم بود و موعد انجیرپزان را با همه وجودت حس می‌کردی.

آرش عسکری مالک یکی از باغات مسیر خط آهن است، در باغ او چند درخت انجیر بزرگ و سر به فلک کشیده‌ای را در کنار درختان نونهال دیدیم.

خودش می‌گوید: 70 اصله درخت دارم. 6 درخت کهنسال، و بقیه نونهال هستند. او یک باغدار است و 4 سال است که به‌طور جدی وارد کار پرورش انجیر شده است. فرصت فروش آنها را در کنار جاده ندارد و به‌صورت انبوه می‌فروشد.

آقای عسکری در گفت‌وگو با خبرنگار آوای خزر، عنوان می‌کند که از شرایط فعلی فروش انجیر گلایه‌مند است؛ می‌خواهد بازار فروش خوب باشد و نمی‌خواهد انجیرها را واسطه‌هایی از شهرهای همسایه که صنایع تبدیلی دارند به قیمت 2500 تومان از او خریداری کنند در حالی‌که در حاشیه جاده بین 7 تا 8 هزار تومان به‌فروش می‌رسد.

چیدن انجیر کار بسیار طاقت‌فرسایی‌ست. از طرفی اگر انجیر زود به فروش نرسد خراب می‌شود. به همین دلیل نیز تولیدکنندگان انبوه مجبور می‌شوند فروش انبوه داشته باشند و مبلغی که به دست می‌آورند برای‌شان به‌صرفه نیست.

"یکی از شاخصه‌های درخت انجیر این است که هر سال باروری آن بیشتر می‌شود. از طرفی با برگزاری جشنواره انجیر در گلوگاه، هر ساله تعداد بهره‌برداران انجیر نیز بیشتر شده است. و شاهد افزایش باغات انجیر در این شهرستان هستیم. در این شرایط اگر صنایع تبدیلی نباشد، زحمات آنها به هدر می‌رود".  

آرش عسکری تاکید دارد که صنایع تبدیلی در گلوگاه باید راه بیفتد؛ او از کلنگ‌زنی یک پروژه توسط فرد بومی گفت که در همین حد باقی ماند و کار اجرایی آغاز نشد. پروژه دیگری نیز در شهرک صنعتی گلوگاه آغاز و نیمه‌کاره رها شده است به این دلیل که دولت حمایت نکرد و تسهیلات نداد.

به گزارش آوای خزر، عیلرغم اینکه دولت تاکید دارد که هر شهر و دیار کشور در تولید یک محصول برند باشند و به معرفی توانمندی‌های اقتصادبومی بپردازند و حتی گفته شده که تسهیلات خوبی را به آنها پرداخت می‌کند اما می‌بینیم در شهرستانی چون گلوگاه که سالانه حداقل 300 تن انجیر برداشت می‌کند، خبری از اختصاص تسهیلات نیست و سرمایه‌گذاران بومی که به امید حمایت از دولت می‌آیند در ادامه راه، با بن‌بست‌های اداری مالی روبه‌رو می‌شوند.

از طرفی، تعداد بهره‌برداران انجیر در این شهرستان هر ساله بالا می‌رود و این در حالی‌ست که بازار خرید و فروش همچنان به‌روش سنتی بوده و آنچه عایدشان می‌شود با کار طاقت‌فرسا و هزینه‌های جانبی باغات انجیر، جور در نمی‌آید.

نیاز است تا مسئولان شهرستان در جذب سرمایه‌گذاران متعهد جدیت به خرج بدهند و انجیر و فرآورده‌های آن در گلوگاه برای تمام فصول مشتریان خاص خود را داشته باشد.

ششمین جشنواره انجیر گلوگاه همراه با غرفه‌های نمایشگاهی صنایع دستی، انجیر و فرآورده‌های آن و برپایی جنگ شادی، 24 تا 28 مرداد در ساحل دریای گلوگاه برگزار می‌شود.

تصاویر و گزارش از آزاده بابانژاد

 

انتهای پیام/1001/

مطالب مرتبط
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
گلبابا جانلو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۲
0
0
عالی بود واستقامت تداوم برنامه ها و پیگیری مستمر مهم است امیدوارم فقط در همین مدت کوتاه موصوع صنایع تبدلی نشود بلکه تا سال اتی چند مورد بهره برداری شود
محمودجانلو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۴
0
0
خدا رحمتش کنه
مجریان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۵
0
0
عالی بود.روح مرحوم ایران نژاد قرین رحمت الهی و همنشین صالحان باشد
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار