دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۵۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۸
محمدحسین فاضلی/ به بهانه 21 آگوست روز جهانی مسجد
مسجد؛ پایگاهی برای امور جامعه اسلامی
بسياري از محلات، روستاها و شهرك ها فاقد مسجد هستند و از سوی دیگر در برخی محلات با وجود ساخت مسجد، حتي كاركرد عبادي آن كمرنگ است، حال آنكه در صدر اسلام مساجد بزرگترين پايگاه محسوب مي شد و بسياري از امور جامعه اسلامي در مساجد انجام مي گرفت.

آوای خزر -  محمدحسین فاضلی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه میاندرود: امروز 21 آگوست 2019 روز جهانی مسجد است."دنیس مایکل ولیم روهان" یکی از شهروندان اسرائیلی در ساعت هفت صبح 21 آگوست 1969 مسجدالاقصی را به آتش کشید. در نتیجه این اقدام، ۱۵۰۰ مترمربع از فضای مسجد ازجمله منبر تاریخی آن منتسب به "سلطان ناصر صلاح‌الدین یوسف بن ایوب (سال ۵۸۳ هجری) در آتش سوخت. و از آن زمان به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران، 21 آگوست به عنوان روز جهانی مسجد مورد پذیرش قرار گرفت.

بدون شک يکي از عوامل تاثيرگذار در پيشبرد فرهنگ و تمدن اسلامي در زمينه هاي مختلف آموزشي، تربيتي و فرهنگي مساجد هستند که جامعه اسلامي بدون آن نمي تواند نقش هاي فرهنگي، تربيتي و اجتماعي را ايفا کند.

پيامبر اسلام(صلى الله عليه و آله)  در بدو ورود به هر شهري ابتدا به ساخت مسجد اقدام می کرد و در تاریخ می بینیم که در ابتداي ورود پیامبر به مدينه مسجد قبا و مسجد النبي احداث شد تا از این راه، وسيله امور مسلمين را سازماندهي کند؛ اموراتي مانند برپايي نماز جماعت و جمعه، قضاوت، بسيج نيروها، اعلان جنگ و صلح، که همگي آنها نشانگر اهميت و جايگاه اين اماکن مقدس در اسلام است.

مساجد؛ پایگاهی برای امور جامعه اسلامی

ساخت مسجد و عمران و آباداني آن از اهميت بسيار بالايي برخوردار است قرآن کريم در اين زمينه مي فرمايد:

"إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَئِكَ أَن يَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِينَ". (توبه/18)

«مساجد خدا را تنها كسانى آباد مى‏كنند كه به خدا و روز بازپسين ايمان آورده و نماز برپا داشته و زكات داده و جز از خدا نترسيده اند پس اميد است كه اينان از راه یافتگان باشند».

مقوله بعدي، عمران معنوي مساجد است؛ اگر مساجد از نظر معنوي كم‌رونق باشند و حضور مردم و نمازگزاران كم‌رنگ باشد و برنامه هاي آن جذاب و جوان‌گرا نباشد اين مسجد با طراز اسلامي فاصله دارد و مورد قبول اسلام نيست.

قرآن كريم و روايات اهل بيت(عليهم السلام) مومنين را به حضور در مساجد و رونق بخشيدن به اين اماكن مقدس دعوت مي كند و كساني را كه مساجد را از نظر معنوي آباد مي كنند به نحو شايسته اي مورد ستايش قرار داده است.

(وَأَقِيمُواْ وُجُوهَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَادْعُوهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ كَمَا بَدَأَكُمْ تَعُودُون) (اعراف/29)

«در هر مسجدى روى خود را مستقيم (به سوى قبله)كنيد و در حالى كه دين خود را براى او خالص گردانيده‌ايد وى را بخوانيد همان گونه كه شما را پديد آورد [به سوى او] برمی گرديد» 

عده اي از مفسران گفته‌اند منظور آيه شرکت در مساجد به هنگام نمازهاي يوميه است.

 حتي كسي را كه اذان مسجد را بشنود و بدون علت از حضور امتناع ورزد در گروه منافقين قرار داده‌اند:

«کسي که صداي اذان در مسجد را بشنود و بدون علت از مسجد خارج شود منافق است جز اينکه قصد برگشت به مسجد را داشته باشد».

باوجود تاكيد فراوان آيات و روايات بر عمران و آباداني فيزيكي و معنوي، و رونق بخشيدن به برنامه هاي فرهنگي مساجد، ولي با طراز اسلامي آن فاصله داريم.

مساجد؛ پایگاهی برای امور جامعه اسلامی

 بسياري از محلات، روستاها و شهرك ها فاقد مسجد هستند و از سوی دیگر در برخی از محلات با وجود ساخت مسجد، كاركرد درخور توجهي دیده نمی‌شود و حتي كاركرد عبادي به عنوان مهمترين نقش این پایگاه‌ها، كمرنگ است، حال آنكه در صدر اسلام مساجد بزرگترين پايگاه محسوب مي شد و بسياري از امور جامعه اسلامي در مساجد انجام مي گرفت.

 در حال حاضر با وجود هجمه فرهنگي سنگين دشمنان بهترين پايگاه ها براي جذب و هدايت جوانان و خانوده ها مساجد هستند كه همگي از اقشار مختلف مردم تا مسئولين فرهنگي با تأسي به آيات و روايات و عمل به وظيفه شرعي و اسلامي در جهت عمران و آباداني مساجد بكوشيم.

شهرستان میاندرود درحال حاضر دارای ۹۷ مسجد،۲۵ تکیه ،۲۹ حسینیه،۳ فاطمیه و ۲۹ امام‌زاده است و تعدادی دیگر نیز در حال ساخت و ساز و مرمت و تعمیر هستند و نیاز به همت تمام مردم و خیرین و به‌ویژه دولت است تا این اماکن به‌نحو شایسته ساخته شوند و اهداف قرآنی و اسلامی با تلاش و همدلی همه افراد دخیل در امورات مساجد از جمله روحانی بسیج و پایگاه مقاومت هیات امنا و مسئولین به صورت عملی در این اماکن پیاده و اجرا شود.

 اخبار مازندران

انتهای پیام/ 1354

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
0
0
به امید آزادی قدس شریف
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار