دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۶۱۲
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۹
برای پنجمین سال متوالی جشن خرمن در شهر بابکان از توابع شهرستان آمل با حضور پرشور شهروندان و مهمانانی از دیگر مناطق کشور برگزار شد.

به گزارش آوای خزر، شهردار بابکان با بیان اینکه جشن خرمن، آیینی سنتی و اصیل مازندرانی بوده و از گذشته های دور تاکنون در بیشتر روستاهای استان پابرجا است گفت: این جشن به شکرانه نعمت الهی و ثمره ماهها تلاش در روزهای پایانی داغ تابستانی و برداشت آخرین خوشه های طلایی شالی از شالیزارها، برگزار می شود.
سید محمد مهدی فاطمی از تلاش های شهرداری بابکان با حمایت شورای اسلامی شهر و شهرستان آمل برای ثبت جشن خرمن به نام این شهر خبر داد و افزود: در جشن خرمن سال آینده تلاش خواهد شد تا همه مقدمات و تمهیدات لازم ثبت ملی جشن خرمن به نام شهربابکان انجام شود. همچنین این آیین سنتی یک اقدام مهم فرهنگی و ارزشی با هدف پاسداشت هویت فرهنگی و اقتصادی مردم منطقه محسوب می شود.
حجت الاسلام مهدی تقی زاده امام جمعه دابو و دشت سر شهرستان آمل هم در این مراسم گفت: سنت‌ های بومی و محلی ریشه در اعتقادات و فرهنگ دینی ‌مان داشته و لازم است تا نسل جوان با آن آشنا شوند.
برنامه عروس برون با مجمه سری همراه با ساز سرنا و دهل،جینگا سری، خرمن کوبی دستی، لیفازنی پخت آش و عرضه تولیدات کشاورزی بخشی از آیین جشن خرمن در شهربابکان بود.
برنامه شکرگزاری خرمن
مراسم شکرگذاری خرمن با پیمانه کردن برنج (کیله) نخست با نام خداوند متعال آغاز شده و به ترتیب پیمانه دوم به نام برکت داده خدا، پیمانه سوم به نام پیامبر مکرم اسلام (ص)، پیمانه چهارم با صلوات بر محمد و آل محمد (ص)، پیمانه پنجم با نام پنج تن آل عبا علیهم السلام و شش، هفت، هشت، نه مشت و ده برکت داده خدا، مراسم به پایان می رسد.
در مازندران، سنت های خاصی به جا مانده از تاریخ کهن این مرز و بوم وجود داشته و امروز دیدن برخی از این سنت ها و آیین های بومی در زیر تیغ شهرنشینی تبدیل به یک رویا شده است.
نسل جوان در برخی روستاهای مازندران از دیدن اسب، لیفا، فیه و خرمن کوبی سنتی در مزارع و شالیزارها محروم و با آداب نیاکانشان غریبه شده اند.
تب شهرنشینی و مدرنیته و گذار از زندگی سنتی موجب فراموشی برخی از آداب و رسوم سنتی گذشتگان شده است. با این حال روستاهایی در این استان وجود دارند که هنوز هم در ابتدای پائیز و پس از برداشت محصول برنج، شاهد جشن عروسی نوعروسان و تازه ‌دامادها هستند./ صدا و سیما

انتهای پیام/1000

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار