دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۰۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۷
برای نخستین‌بار در کشور صورت گرفت؛
تولید
ریزجلبک‌های "اسپیرولینا پلاتنسیس" نام ماده‌ای سبز – آبی‌ست که از آن به نام «غذای سبز» و «غذای آینده» یاد کرده‌اند، این محصول برای نخستین‌بار در فضایی استاندارد توسط محققان جهاد دانشگاهی مازندران در یک سایت نیمه‌صنعتی تولید شده است.

به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، روز سه‌شنبه اول بهمن‌ماه 98، به‌مناسبت سی‌وهشتمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی مازندران مراسمی در مجتمع تحقیقاتی تولیدی و آموزشی جهاد دانشگاهی واقع در چپکرود جویبار که حالا آن را به نام مجتمع شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی می‌شناسیم، برگزار شد.

یکی از پروژه‌های مهمی که در این روز با حضور مسئولان همیشه همراه، رسماً به بهره‌برداری رسید؛ نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک "اسپیرولینا پلاتنسیس" در کشور است، پروژه‌ای که می‌تواند الگویی برای متقاضیانی علاقه‌مند به فعالیت در این زمینه باشد.

این سایت که با هزینه 5 میلیارد ریال ظرف مدت سه سال ساخته شده است، فضایی به وسعت 600 مترمربع شامل آزمایشگاه و سالن تولید دارد، 10 استخر در سالن تولید تعبیه شده که گنجایش استخرها 50 هزار لیتر است. "اسپیرولینا پلاتنسیس" یک ریزجلبک سبز – آبی‌ست که در دنیا به‌عنوان مقوی‌ترین غذای سبز و البته گران‌قیمت شناخته می‌شود و حتی از آن به‌نام غذای آینده نام برده‌اند.

این محصول استراتژیک دارای ترکیبات پروتئین، اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب ضروری، مواد معدنی و ویتامین‌های امگا 3 و 6 و 9، آهن و اسید فولیک، ترکیبات آنتی اکسیدان، آمینو اسیدهای ضروری و ویتامین‌های گروه B و D است.

تولید

 ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در صنایع کشاورزی، شیلات، دام و طیور، آرایشی بهداشتی و دارویی کاربرد دارد، از مزایای آن برای انسان می‌توان به تقویت‌کننده سیستم ایمنی، کاهش کلسترول، کاهش التهاب، کنترل قند خون، پاکسازی کبد، تنظیم‌کننده فشار خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری از انواع سرطان‌ها و دفع سموم و فلزات سنگین از بدن، اشاره کرد.

 یکی از کاربردهای آن به‌عنوان مکمل غذایی برای ورزشکاران است و از آنجا که  وزارت ورزش و جوانان به‌دلیل واردات مکمل‌های غذایی تقلبی از ورزشکاران خواسته است که با احتیاط بیشتری این مواد را خریداری کنند؛ اسپیرولینا پلاتنسیس می‌تواند یک جایگزین مناسب برای مکمل‌های غذایی به‌عنوان ماده‌ای با پروتئین بالا باشد. (لازم است که بدانیم در آمریکا و چین مزارع رشد جلبک را در اختیار ورزشکاران قرار می‌دهند).

گروه پژوهشی زیست‌فناوری تولید و فرآوری ریز جلبک‌ها جهاد دانشگاهی واحد مازندران به مدیریت واحد عبداللهیان رئیس این نهاد، از سال 94 تحقیقات خود را آغاز کرده است و تاکنون به نتایج مهمی دست یافته است. و این نتایج نهایتاً به احداث یک سایت تکثیر و تولید انجامید که قول آن را نیز رئیس جهاد دانشگاهی این استان از آغاز فعالیتش داده بود.

علاوه بر احداث سایت، دانش فنی تولید نیمه‌صنعتی ریزجلبک‌ها به دست آمد، تولید پودر خشک، خمیر، ریزجلبک زنده و استوک اسپیرولینا پلاتنسیس، ارائه نتایج تحقیقات در مجلات و همایش‌های معتبر ملی و بین‌المللی و استفاده از ریزجلبک تولیدشده در صنایع طیور و آبزیان از دیگر دستاوردهای گروه پژوهشی زیست‌فناوری جهاد دانشگاهی مازندران در این بخش است.

تولید

به گزارش آوای خزر، هر کیلوگرم جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس 300 دلار ارزش دارد، یک بسته قرص 10 تایی با قیمت 170 هزار تومان به فروش می‌رسد، تأثیرات آن بر روی 15 بیماری تأیید شده است. در سایت نیمه‌صنعتی مازندران که نخستین سایت استاندارد کشور و پایلوت این دانش است، ماهانه 50 کیلوگرم ریزجلبک خشک استحصال می‌شود.

واحد عبداللهیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران اعلام آمادگی کرد که محققان و کارشناسان مربوطه، دانش مربوط به تولید این محصول را با اشتیاق در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند زیرا بخش مهمی از نیاز کشور را برطرف می‌کند، در حال حاضر درصد بسیار پایینی از این محصول در داخل کشور تولید و بقیه وارد می‌شود که برخی‌ها میزان واردات را تا 90 درصد هم اعلام کرده‌اند.

به گزارش آوای خزر، با آغاز این پروژه که پایلوت کشوری محسوب می‌شود، امکان توسعه آن در سطح وسیع‌تری وجود دارد، اگر منابع مالی تأمین شود؛ جهاد دانشگاهی مازندران آمادگی دارد که این پروژه را گسترش دهد.

اخبار مازندران

انتهای پیام/ 1354

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار