دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۲۴۰۵
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۸
در نشست خبری رئیس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی مازندران عنوان شد:
استفاده از ماسک برای افراد سالم توصیه نمی‌شود/ ممنوعیت فروش ماسک در داروخانه‌ها/ دست‌ها؛ شایع‌ترین عامل انتقال آلودگی/ کارخانجات آرایشی بهداشتی مازندران برای تولید مواد ضدعفونی‌کننده به‌خط شدند
مسوولان بهداشتی مازندران با اشاره به قدرت انتشار بالای کروناویروس در جامعه، توصیه‌هایی برای مردم داشتند؛ از تأکید بر رعایت بهداشت فردی به‌ویژه شستشوی دست‌ها و پرهیز از ترددهای غیرضرور تا عدم استفاده از ماسک برای افراد سالم و همچنین عدم توجه به شایعات.

به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، "کرونا ویروس" که سازمان جهانی بهداشت(WHO) نام آن را کووید ۱۹ (COVID-19) قرار داده است، ویروس جدیدی‌ست که شباهت زیادی به سارس یا سندروم تنفسی حاد، آنفلوآنزا و سایر سرماخوردگی‌ها دارد. این ویروس از طریق سرفه و عطسه، تماس با سطح آلوده به ویروس که ناشی از قطره‌های تنفسی فرد بیمار است؛ منتشر می‌شود.

هنور درباره دوره کمون یا نهفتگی این بیماری بحث‌های فراوانی‌ست، برخی 10 روز، برخی 14 روز و برخی تا بیشتر از سه هفته اعلام کرده‌اند.

کرونا ویروس تاکنون در 20 کشور ورود پیدا کرده است، صنعت و اقتصاد را تحث تاثیر قرار داده، تا حدی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است "جهان باید آماده ورود به مرحله همه‌گیری کرونا شود" . در همین ایران، برخی از کشورهای همسایه که با آنها مراودات تجاری و فرهنگی داشتیم، مرزهای خود را به روی ما بستند. بنابراین موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است.

نکته مهم این است که ابتدا باید شناختی از این ویروس داشته باشیم و بتوانیم با آن مقابله کنیم، اکنون مسئله‌ای که همه ما باید رعایت کنیم؛ پرهیز از حضور در تجمعات، پرهیز از مسافرت‌های غیرضرور،  رعایت بهداشت فردی و کنار گذاشتن مصافحه و روبوسی‌ست.

کرونا ویروس همانطور که گفته شده، از طریق عطسه و سرفه و تماس با قطره‌های تنفسی فرد آلوده است، بنابراین حتی‌الامکان از افرادی که سرفه و عطسه می‌کنند دور باشیم.

سرعت انتقال سریع ویروس کرونا سبب شده است که مسوولان با حساسیت بیشتری به این حوزه ورود پیدا کنند، این ویروس شوخی‌بردار نیست و به‌ویژه کادر درمانی که با بیماران مشکوک، کرونای مثبت و افرادی که شاید دوره کمون بیماری را می‌گذرانند، در تماس هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دارند کما اینکه دیده و شنیده‌ایم معاون وزیر بهداشت نیز با تست مثبت، اکنون در قرنطینه است.

روز گذشته 6 اسفندماه، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نشستی را با اصحاب رسانه داشت، سید عباس موسوی که با نظر استاندار مازندران مسوول اطلاع‌رسانیدر خصوص "کرونا ویروس" است، می‌گوید: برای مقابله با این ویروس باید فرهنگ اجتماعی رعایت شود، باید از دست دادن و روبوسی کردن پرهیز کنیم، شستشوی دست‌ها بسیار مهم است، اگر این موارد ساده و قابل انجام که خرجی هم ندارد را انجام دهیم؛ بخش مهمی از مرحله پیشگیری را به‌خوبی انجام داده‌ایم.

وی درباره تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در استان بیان کرد: تاکنون تنها یک مورد فوتی داشتیم و تست 3 نفر نیز مثبت اعلام شده است.

آوای خزر: با احتساب مرگ یک نفر در بابل این عدد تا روز گذشته 2 مورد بوده است و امروز مجموعاً تعداد فوتی‌ها، ناشی از کرونا ویروس در مازندران به 3 تن رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین تعداد مراکز درمانی که در این استان برای درمان بیماران کرونا در نظر گرفته شده است را 5 مورد به‌علاوه یک مورد نیز در حوزه بابل اعلام کرد.

این مسوول از مردم خواست تا دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند که دچار بیماری نشوند.

موسوی در پاسخ به این سوال خبرنگار آوای خزر که برخی داروخانه‌ها در این شرایط داروهای سرماخوردگی را بدون نسخه می‌فروشند و بیمار را که شاید به کووید 19 مبتلا باشد، به سمت مراکز درمانی و مطب‌ها راهنمایی نمی‌کنند، گفت: در این شرایط داروخانه‌ها نمی‌توانند و توصیه نمی‌کنیم که این اتفاق بیفتد، بیماران باید به پزشک خانواده مراجعه کنند، زیرا او نخستین فردی است که می‌تواند بیمار مشکوک به کرونا را شناسایی و او را برای مراحل درمانی راهنمایی کند.

وی با اشاره به مسافرخیزبودن مازندران ضمن اینکه تأکید داشت باید از مسافرتهای غیرضرور پرهیز شود، بیان کرد: در ورودی استان ایستگاه‌های تب‌سنجی مستقر شده است.

لازم نیست همه از ماسک و دستکش استفاده کنند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در سخنانی با توجه به اینکه یکی از سوالات و ابهامات خبرنگاران در خصوص استفاده از ماسک بوده است که باید بالاخره ماسک بزنیم یا نزنیم، تصریح کرد: نیاز نیست که افراد سالم ماسک بزنند، افرادی که سرماخوردگی یا بیماری خاص دارند باید استفاده کنند و کادر درمانی به این دلیل که با بیماران در تماس هستند باید با زدن ماسک و استفاده از دستکش، از خود محافظت کنند.

حامد روحانی‌زاده ادامه داد: باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که دستکش و ماسک برای ساعاتی قابل استفاده و پس از آن، خود، منشأ آلودگی‌ست. بنابراین دستکش و ماسک را برای افراد سالم توصیه نمی کنیم.

وی درباره جمع‌آوری قلیان‌ها از قلیان‌سراها نیز گریزی به مصوبه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان زد که طبیعتاً در این شرایط، حساسیت‌ها بیشتر است و براساس مصوبه باید جمع‌آوری شوند.

این مسوول، شایع‌ترین راه آلودگی را از طریق دستان آلوده عنوان و اظهار کرد: نیمی از موفقیت ما زمانی است که به شستشوی دست‌ها اهمیت بدهیم. 

استفاده از ماسک برای افراد سالم توصیه نمی‌شود/ ممنوعیت فروش ماسک در داروخانه‌ها/ دست‌ها؛ شایع‌ترین راه انتقال آلودگی/ واحدهای آرایشی بهداشتی مازندران برای تولید مواد ضدعفونی‌کننده به‌خط شدند

روحانی‌زاده همچنین اظهار داشت: هیچ مدرک و سند علمی دال بر اینکه چه ماده غذایی در جلوگیری از کرونا یا بهبودیافتن مبتلایان مؤثر است، منتشر نشده است اما شاید برخی مواد غذایی کمک‌کننده باشند، لذا از شهروندان می‌خواهیم که در درجه نخست به پاکیزگی و ضدعفونی‌کردن دست‌ها اهمیت بدهند و پس از آن، مواد غذایی سالم مصرف کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به اینکه چرا ماسک در داروخانه‌ها موجود نیست، می‌گوید: وزارت بهداشت دستور داده است که تمامی ماسک‌ها از داروخانه‌ها جمع‌آوری و در اختیار هیأت امنا قرار بگیرد تا برحسب نیاز کشور توزیع شود.

داروخانه‌ها اجازه فروش ماسک را ندارند

محمدرضا شیران بیان کرد: هیچ داروخانه‌ای حق توزیع ماسک را ندارد، کما اینکه در این زمینه بیش از 5 هزار عدد ماسک را تاکنون جمع‌آوری کردیم.

وی ادامه داد: 40 مورد تخلفات جزیی صنفی از داروخانه‌ها در این شرایط داشتیم که دو مورد احتکار ماسک بوده است.

معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین اعلام کرد که تنها تولیدکننده ماسک مازندران یک کارخانه در کلاردشت است که روزانه 30 هزار عدد ماسک تولید می‌کند.

شیران همچنین با اشاره به اینکه از ظرفیت خالی شرکت‌های تولید لوازم آرایشی بهداشتی استفاده کردیم، تصریح کرد: مجوز 3 ماهه و موقت به این واحدها دادیم که ژل و مواد ضد عفونی‌کننده را تولید کنند تا بتوانیم نسبت به ضدعفونی کردن محلات و مکان‌های پر رفت و آمد اقدام کنیم.

وی از تحویل نخستین محموله مواد ضدعفونی‌کننده به میزان 4 هزار لیتر خبر داد و گفت: در منازل نیز بهترین و در دسترس‌ترین مواد، آب و صابون و مایع دستشویی است.

بی‌توجهی و وسواس زیاد، هر دو مضر هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در جمع خبرنگاران می‌گوید: از یک سو بی‌توجهی و از سوی دیگر نیز وسواس، سیستم‌ها را دچار چالش می‌کند.

تورج اسدی با بیان اینکه استفاده از ماسک در شرایط خاص قابل استفاده است، می‌گوید: ماسک در شرایط عادی و برای افراد سالم توصیه نمی‌شود.

وی تأکید دارد که مردم باید همکاری، و حتی‌الامکان از ورود به بیمارستان‌ها و ملاقات با بیماران، حضور در اماکن شلوغ و شرکت در مراسمات پرهیز کنند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران تأکید دارد که خانواده‌ها برای کارهایی که ضرورت ندارد از منزل خارج نشوند.

اخبار مازندران

انتهای پیام/ 1001

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار