دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۴۱۷۷
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۱
شرکت‌های بزرگ در سراسر دنیا راهکارهای موثری را برای محافظت از کارمندان درمقابل ویروس کرونا و جلوگیری از گسترش بیماری اتخاذ کرده‌اند. این روش‌های عملی و ساده در سراسر جهان در حال اجرا هستند.
نقش مدیران برای محافظت از کارمندان در مقابل کرونا
به‌گزارش آوای خزر، به نقل از پایگاه خبری فوربز، یک روز قبل از اینکه سازمان جهانی بهداشت کویید۱۹ را به عنوان یک همه‌گیری جهانی (pandemic) اعلام کند، هلدینگ آلفابت که شرکت مادر گوگل است، ‌از تمام کارمندان آمریکای شمالی خواست دورکاری کنند. شرکت‌های بزرگ دیگری نیز راهکارهای متفاوتی برای جلوگیری از گسترش ارائه کردند.

در ادامه به راهکارهای متفاوت مدیران برای محافظت از کارمندان در مقابل ویروس و جلوگیری از گسترش آن اشاره می‌شود. لازم به ذکر است این روش‌های عملی و ساده در سراسر جهان در حال اجرا هستند.

ضد عفونی‌کردن محل کار
اولین اقدامی که اکثر شرکت‌ها در سراسر جهان به کار بسته‌اند، ضدعفونی کردن محل کار است. ضدعفونی و میکروب‌زدایی تمام سطوح به ویژه سرویس‌های بهداشتی، ‌ شیرآلات، دستگیره، صفحه کلید، صندلی و تمام سطوح مشترک نقش مهمی در جلوگیری از انتشار ویروس دارد. علاوه بر آن فراهم‌کردن تجهیزات ضدعفونی از جمله ژل و الکل برای کارمندان و نصب آن در راهرو و آسانسور و توزیع دستورالعمل استفاده از این محصولات نیز نقش مهمی در آموزش همگانی و ارتقای سطح آگاهی افراد دارد.

درخواست از کارمندان بیمار برای استراحت در منزل
دومین قدم مدیران برای جلوگیری از گسترش ویروس، درخواست دورکاری از کارمندانی است که در معرض بیماری قرار دارند یا دارای برخی نشانه‌ها مانند سرفه هستند. البته این درخواست باید به دور از پست، جایگاه، قومیت یا نژاد کارمندان باشد تا منجر به ننگ اجتماعی نشود.

تشویق کارمندان به دورکاری و تشکیل جلسات مجازی
دورکاری کارمندان مهمترین قدم برای جلوگیری از گسترش ویروس است. از طرفی باید تشکیل جلسات عمومی تا حد امکان لغو شود و می‌توان جلسات را به صورت مجازی و با استفاده از ویدئو کنفرانس برگزار کرد. مدیران می‌توانند از طریق تماس تلفنی یا تصویری وظایف محوله به کارمندان را پیگیری کنند.

برنامه‌ریزی برای کارمندان
مدیران موظف هستند در صورت دورکاری، برنامه کاری منسجمی در اختیار کارمندان قرار دهند تا از بی‌نظمی و سردرگمی آنان جلوگیری شود. از طرفی با صدور اطلاعیه‌های جاری به صورت مجازی باید کارمندان از سیاست‌های مربوطه توسط کارفرمایان مطلع شوند.

ایجاد امنیت شغلی در صورت بسته شدن محل کار
در صورتی که شرکتی برای مدت موقت تعطیل شد، کارمندان باید تا حد امکان از حقوق و مزایای استحقاقی برخوردار باشند و امنیت شغلی داشته باشند. حفظ آرامش افراد در این شرایط بحرانی بسیار ضروری است.

تجدیدنظر در برنامه سفرهای کاری و لغو سفرهای غیر ضروری
مدیران باید سفرهای غیر ضروری را تا حد امکان لغو کنند و در صورت وجود سفر ضروری، دستورالعمل‌های بهداشتی لازم را به کارمندان گوشزد کنند.

در دسترس بودن مدیران
در صورتی که در اداره‌ای سیاست دورکاری اتخاذ شود، مدیران باید در ساعت‌ اداری در دسترس باشند تا به سوالات کارمندان پاسخ دهند و از سردرگمی و بی‌نظمی کارمندان جلوگیری کنند.

آنلاین بودن مدیران فنی
دورکاری کارمندان یا نیاز به برگزاری ویدئوکنفرانس یا کار با نرم‌افزارهای خاص از منزل، نیازمند وجود مدیران فنی ماهر و آنلاینی است که در هر لحظه مشکلات احتمالی را برطرف کنند.

ایجاد فضای مناسب و بهداشتی
در صورتی که امکان دورکاری وجود نداشته باشد، محیط کاری باید کاملا مناسب این شرایط باشد؛ برای مثال کارمندان با رعایت فاصله حداقل یک و نیم متری از هم نشسته باشند، دستورالعمل‌های لازم برای رعایت بهداشت به دیوار نصب شده باشد، حتی المقدور از غذاهای سرد استفاده شود. بوفه یا رستوران تعطیل شود و کارمندان به طور پیوسته از نظر تب و سایر علایم غربالگری شوند و در صورت امکان یک متخصص بهداشت در محل حاضر باشد.

ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین روز گذشته(یکشنبه) درباره آخرین آمار مبتلایان، درگذشتگان و بهبود یافتگان ویروس کرونا اعلام کرد: تاکنون ۱۳ هزار و ۹۳۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۷۲۴ نفر فوت کرده و ۴ هزار و ۷۹۰ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار