دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۴۴۱۹
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۴
آخرین وضعیت کرونا در ایران و کرونا
بر اساس مطالعات محققان آلاینده های هوا می تواند در انتشار ویروس کرونا نقش داشته باشد.

به گزارش  آوای خزر، از ماه دسامبر تاکنون ویروس بی رحم کرونا در چین شیوع پیدا کرده است، ویروسی که مرگ و میر پایینی دارد، اما سرعت سرایت آن بالاست، این ویروس برای زنده ماندن خود به سرعت افراد را آلوده می‌کند و به بیش از ۱۷۰ کشور جهان سفر کرده است.

آخرین وضعیت کرونا در ایران و کرونا

بر اساس آخرین امار‌ها تاکنون ۱۹۸ هزار و ۷۲۸ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند و از این تعداد ۸۲ هزار و ۷۷۹ نفر بهبود یافته و ۷ هزار و ۹۸۹ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند همچنین از ۱۰۷ هزار و ۹۶۰ مورد ابتلا به کووید ۱۹ در دنیا تنها حال ۶ هزار و ۴۱۵ مورد تقریبا حدود ۶ درصد وخیم گزارش شده است و ۱۰۱ هزار و ۵۴۵ حدود ۹۴ درصد به صورت خفیف به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در حال حاضر اروپا با بیشترین تعداد گزارش ابتلا به موارد جدید و مرگ نسبت به سایر نقاط جهان به جز کشور چین، کانون کووید ۱۹ محسوب می‌شود.

چین، ایتالیا، ایران و اسپانیا چهار کشور رکوددار مبتلایان به کووید ۱۹ محسوب می‌شوند ودر برخی کشور‌ها مثل ایتالیا اعلام قرنطینه شده و افردحق خروج از منزل را ندارند.

علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا، در ایران اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۱۹۲ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۷ هزار و ۳۶۱ نفر رسید.

او افزود: خوشبختانه ۵ هزار و ۷۱۰ نفر از بیماران کووید ۱۹ در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است. متاسفانه با جان باختن ۱۴۷ نفر از بیماران، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به یک هزار و ۱۳۵ نفر رسید.

ویروس کرونا را بشناسید

مهمترین راه شکست کرونا و مبتلا نشدن به کووید ۱۹ قطع زنجیره انتقال با رعایت نکات بهداشتی و پرهیز از سفر و تردد است، افراد با تردد می‌توانند ناقل ویروس باشند و بیماری را به سار افراد منتقل کنند و جان خود و دیگران را به خطر بیندازند.

حالا جالب است بدانید که آلاینده های هوا هم می تواند در انشتار ویروس کرونا تاثیرگذار باشد، به همین دلیل تردد کمتر می تواند به سلامت جامعه کمک کند.
 
از دیرباز آلودگی هوا به عنوان یک پارامتر اثرگذار بر سطح سلامت جامعه مطرح بوده است و نقش آن در افزایش مرگ و میر و نرخ بیماری‌های قلبی-عروقی و تنفسی در بسیاری از مطالعات اپیدمیولوژیک به اثبات رسیده است. اما در روز‌های اخیر با انتشار ویروس کرونا و بیماری تعداد قابل توجهی از افراد در سرتاسر دنیا، این سوال مطرح می‌شود که آیا سطح آلودگی هوا می‌تواند به عنوان یک عامل مؤثر بر نرخ اثرگذارپذیری از این ویروس باشد؟

آتنا رفیعی پور دکترای بهداشت حرفه ای و عضو انجمن علمی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ارتباط آلاینده های هوا در انتشار ویروس کرونا گفت: کرونا ویروس‌ها از دسته ویروس‌های شبه آنفولانزا هسند که با اندکی تغییر در ساختار خود توانسته اند شدت اثرگذاری خود را افزایش دهند. آنفلوانزا یک بیماری مسری است که در اثر گروه خاصی از ویروس‌ها ایجاد می‌شود و می‌تواند عوارض شدید تنفسی و قلبی عروقی، مرگ و میر و بار اقتصادی قابل توجهی را برای دولت‌ها به دنبال داشته باشد.

او ادامه داد: ویروس کرونا به عنوان نوعی از ویروس آنفولانزا از شیوع بالایی برخوردار است و می‌تواند در صورت عدم رعایت بهداشت فردی به راحتی از طریق ترشحات تنفسی فرد ناقل به دیگران منتقل شود. اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد امکان مواجهه غیر مستقیم با این ویروس است.

رفیعی پور  بیان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که ویروس‌های شبه آنفولانزا می‌توانند در نتیجه تبخیر مایعات مخاطی و بزاق بر روی سطوح نشسته و سپس در اثر فعالیت‌های ثانویه و از طریق نشستن بر روی گرد و غبار‌های هوابرد در فضا به حالت تعلیق دربیاید. ذرات معلق هوابرد به دلیل اندازه کوچک خود می‌توانند مدت زمان طولانی تری را در هوا معلق باشند و برای مدت طولانی تری افراد را در معرض مواجهه با آن‌ها قرار دهد.

ارتباط آلودگی هوا با انتشار ویروس کرونا

دکترای بهداشت حرفه ای دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: از طرف دیگر مطالعات اخیر نشان داده اند که آلاینده‌های هوا اثرات جانبی آشکاری بر سلامتی انسان دارند و می‌توانند منجر به افزایش عوارض ناشی از پنومونی و بیماری قلبی و تنفسی شوند. تخمین زده می‌شود که آلودگی هوا منجر به ۱۷ ٪ مرگ و میر سالانه در کشور چین می‌شود که هر سال رقمی در حدود ۶/۱ میلیون نفر می‌شود.

رفیعی پور گفت: آلاینده‌های هوابرد مانند دی اکسید نیتروژن (NO۲) و ذرات معلق هوابرد (PM) با ایجاد رادیکال‌های آزاد در بدن، آسیب به دستگاه تنفسی و کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت‌های ویروسی و باکتریایی را به دنبال دارد. نتایج یک تحقیق علمی بر روی دو گروه تحت مطالعه نشان داد که افزایش حساسیت به ویروس‌های در گروه‌هایی که در معرض NO۲ بودند را بیشتر از گروهی است که هوای تمیز استنشاق می‌کنند و در یک مطالعه از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ در پکن اعلام شد که آلاینده‌های هوا، خطر ابتلا به آنفولانزا را افزایش می‌دهد.

دکترای بهداشت حرفه ای دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد:  مواجهه با ذرات معلق هوابرد با ابعاد کوچکتر از ۵/۲ میکرون از طریق اختلال در عملکرد ریوی و ماکروفاژ‌های آلوئولار، حساسیت فردی را به ویروس‌ها افزایش می‌دهد برخی محققین معتقدند افزایش در نرخ ذرات معلق هوابرد با کاهش در رسیدن امواج اشعه ماوراء بنفش به زمین منجر به کاهش احتمال نابودی ویروس‌ها می‌شود.

رفیعی پور اظهار کر: گاز دی اکسید گوگرد (SO۲) به عنوان یکی از آلاینده‌های منتشره از ماشین‌های سنگین و برخی صنایع مصرف کننده سوخت‌های فسیلی از الاینده‌های رایج دیگر هوا است که به دلیل حلالیت زیاد در دستگاه تنفسی فوقانی جذب می‌شود و می‌تواند فعالیت سیستم ایمنی بدن انسان را کاهش دهد. در برخی مطالعات آزمایشگاهی اخیر نیز اشاره شده است که رطوبت نسبی کم باعث افزایش بقای ویروس آنفلوانزا شده و انتقال ویروس را تسهیل می‌کند. از طرف دیگر درجه حرارت پایین نیز فاکتور دیگری است که با تضعیف سیستم ایمنی بدن به شیوع آنفولانزا کمک می‌کند.

دکترای بهداشت حرفه ای دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: با توجه به نتایج مطالعات صورت گرفته می‌توان گفت که آلاینده‌های هوابرد می‌تواند در افزایش زمان تعلیق ویروس کرونا مؤثر باشد و از این رو انجام اقداماتی نظیر تعدیل فعالیت‌های صنایع مولد آلودگی و تردد غیر ضروری ماشین آلات می‌تواند به عنوان یه راه حل موقتی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/1005

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار