دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۴۹۰۰
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۴
تهیه نان سالم در این روز‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌های ایرانی است. آشنایی با طرز تهیه نان لواش خانگی و پخت آن تا حدودی نگرانی‌ها را کاهش می‌دهد.
آوای خزر/ این روزها با شیوع کرونا بسیاری از افراد برای بیرون آمدن از خانه و خرید نیازهای روزانه به خصوص خرید نان و اطمینان از رعایت موارد بهداشتی با نگرانی‌های زیادی مواجه شده اند؛ بنابراین چه بهتر که بتوانید نان را به صورت خانگی تهیه کنید.

مواد لازم تهیه نان لواش خانگی:

  • آرد گندم یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آرد سفید یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • نمک یک قاشق چایخوری سرصاف
  • مایه خمیر یک قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق مرباخوری
  • آب ولرم ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار برای عمل آمدن خمیر مایه
  • آب ولرم برای خمیر ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

نان لواش

طرز تهیه نان لواش خانگی :

پیش از شروع به تهیه خمیر لازم است بدانید که میزان آب بستگی به نوع آرد شما دارد. آب را تا جایی اضافه کنید که آرد تبدیل به خمیر شود.

  • برای تهیه خمیر نان لواش خانگی ابتدا خمیر مایه، شکر و ¼ لیوان آب ولرم را با هم مخلوط کنید. آب حتما باید ولرم باشد تا خمیر مایه عمل بیاید. خمیر مایه نیز باید تازه و سالم باشد تا به خوبی پف کند و حجیم شود. برای عمل آمدن خمیر مایه درب ظرف را بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید.
  • در این فاصله آرد گندم و آرد سفید را چند بار الک و با هم مخلوط کرده و نمک را اضافه کنید. آرد‌ها را هم بزنید تا مزه‌دار شوند.
  • خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.
  • سپس کم کم آب را اضافه کرده و مرتب با دست هم بزنید و ورز دهید تا خمیر درست شود.
  • روی یک تخته آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید و ورز دهید. با ورز دادن چسبندگی خمیر را بگیرید در این صورت نیاز نیست دیگر آرد اضافه کنید، چون نان سفت می‌شود. ۱۰ دقیقه زمان برای ورز دادن خمیر کافی است.
  • سپس خمیر را در یک کاسه بگذارید و روی ظرف سلفون بکشید تا خمیر برسد و عمل بیاید. بهتر است خمیر یک ساعت به همین صورت در دمای محیط بماند. به این ترتیب حجم خمیر دو برابر می‌شود.
  • بعد از یک ساعت دوباره خمیر را روی سطح کار بگذارید و ورز بدهید. پف خمیر را بگیرید و چانه خمیر درست کنید. یک بار دیگر باید به خمیر و این بار در حالت چانه استراحت بدهید. استراحت خمیر برای داشتن یک نان نرم و ترد بسیار اهمیت دارد. در این مرحله باید به چانه‌های خمیر ۳۰ دقیقه استراحت بدهید.
  • دوباره روی سطح کارتان مقداری آرد بپاشید و با وردنه خمیر را باز کنید. خمیر نان لواش باید نازک و یکدست باشد.
  • خمیر را چند بار روی دست جا به جا کنید تا کش بیاید و نازک‌تر شود.
  • خمیر را روی بالشتک؛ قرار داده و تا لبه‌های بالشتک بکشید. برای درست کردن نان لواش باید ساج داشته باشید، اما اگر ساج ندارید از پشت یک سینی یا پشت یک ماهیتابه استفاده کنید. ساج یا سینی روحی را روی شعله گاز بگذارید تا حسابی داغ شود. شعله گاز را متوسط کنید و خمیر باز شده را روی ساج یا سینی بگذارید. وقتی یک طرف نان پخت با احتیاط آن را بردارید تا طرف دیگر نان هم بپزد.

نان را بعد از پخت کامل لای پارچه یا سفره بگذارید تا خشک نشود.

برچسب ها: آشپزی ، آموزش آشپزی
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار