دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۶۲۷۹
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۹
بخور و بخواب مرغ‌ها دردسر جدید مرغداران
شیوع ویروس کرونا و عدم برگزاری مراسمات و مسافرت‌ها٬ مصرف مرغ را بیش از همیشه کاهش داده و به تبع آن واحد‌های مرغداری با مشکلات مختلفی روبه رو شده‌اند که حل این مشکل نیازمند ورود جدی سازمان‌ها متولی دولتی است.
اختصاصی آوای خزر- توام شدن رشد جوجه ریزی و تولید در مرغداری‌ها در ماه‌های پایانی سال گذشته، برای تامین نیاز بازار شب عید و فروکش کردن تب خرید، موجب پیشی گرفتن عرضه مرغ از تقاضای بازار و افت قیمت آن به کمتر از نرخ مصوب شده است.

از اسفندماه سال گذشته و طی سال‌جاری با شیوع ویروس کرونا در کشور، بسیاری از کسب‌کار‌ها با چالش‌های جدی مواجه شدند و صنعت مرغداری یکی از صنعت‌هایی بود که در این ماجرا، دچار آسیب‌های فراوانی شد.

در پی اعلام تعطیلی واحد‌های مصرف‌کننده فرآورده‌های گوشت مرغ که از واحد‌های خرده تا رستوران‌ها، آشپزخانه‌ها، هتل‌ها و مراکز اقامتی را شامل شد، میزان تقاضای بازار برای عرضه مرغ به این واحدها، با شیب نزولی تندی مواجه شد و ماه‌ها زحمت مرغداران روی دست آن‌ها باقی ماند.

کاهش تقاضا موجب شد تا با ماندن مرغ‌ها در مرغداری‌ها، روز به روز بر وزن آن‌ها افزوده شود و جدا از زیان مرغداری‌ها، حالا با بالا رفتن وزن، تمایل خریدارن به دلیل ذائقه خرید مردم به سمت مرغ‌های با وزن کم‌تر نیز کاهش یابد و اگر تصمیم مناسبی اخذ نشود، بسیاری از فعالان این صنعت که هم اکنون نیز با مشکلات اقتصادی شدیدی دست و پنجه نرم می‌کنند، رو به ورشکستگی خواهند نهاد.

عزیزالله شهیدی‌فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این‌باره اظهار کرد: شیوع کرونا به بسیاری از واحد‌های صنعتی، تجاری و اقتصادی کشور خسارت زد، اما بخش کشاورزی به جز در بخش طیور و پرورش مرغ، تاکنون خسارت چندانی از شیوع کرونا ندیده است.

وی با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام مازندران برای ساماندهی و تنظیم بازار داخلی، خرید مرغ را از هفته گذشته از کشتارگاه‌ها آغاز کرده است، افزود: یک‌هزار و ۳۰۰ تن مرغ تاکنون از کشتارگاه‌های استان به قیمت هر کیلوگرم ۱۲ هزار و ۹۰۰ تا ۱۳ هزار تومان خریداری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: خرید مرغ مازاد مرغداران ادامه دارد و شرکت پشتیبانی امور دام کشور، هیچ محدودیتی در این خصوص ندارد.

شهیدی‌فر در خصوص مشکل کنونی مرغداران مازندرانی گفت: بر اساس قانون، شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ‌ها را باید از کشتارگاه‌ها خریداری کند، اما با توجه به شرایط پیش آمده، برنامه خرید مرغ از مرغداران نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس این برنامه که احتمالا فردا در کارگروه تخصصی استانی مصوب می‌شود، شرکت پشتیبانی امور دام استان موظف است ۵۰ درصد خرید روزانه خود را از تولیدکننده مرغ و ۵۰ درصد را از کشتارگاه‌ها انجام دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد: روزانه تا ۲۰۰ تن مرغ مازاد اکنون از کشتارگاه‌های استان خریداری می‌شود که با تصویب این برنامه، خرید روزانه ۱۰۰ تن سهم مرغداران و ۱۰۰ تن نیز سهم کشتارگاه‌ها خواهد بود.

هر چند این اقدام شاید کمی از آلام مرغداران بکاهید، اما درمان قطعی نیست؛ چرا که بخور و بخواب مرغ‌ها در مرغداری ها، تعداد مرغ‌های سنگین وزن را به شدت افزایش داده است و بنا بر اعلام مرغداران وزن تعداد قابل توجهی از آن‌ها به بیش از ۳ کیلوگرم نیز رسیده است و این در حالی است که خرید تضمینی مرغ تنها به مرغ‌های با وزن حداکثر ۱.۸ کیلوگرم تخصیص می‌یابد و همچنان دردی از درد مرغدارن دوا نمی‌کند.

در حال حاضر تمامی مرغ‌ها در مرغداری‌های استان آماده کشتار است و اگر هر روز از این بازه زمانی مرغ دیرتر به کشتار برسد برای مرغدار به لحاظ تامین غذا مرغ صرفه اقتصادی ندارد لذا با توجه به تقاضای پایین، مرغدار محصول خود را با قیمت بسیار پایین‌تری به بازار مصرف عرضه می‌کند.

در شرایط فعلی بدیهی است که با توجه به تداوم روند فعلی خرید مرغ از سوی پشتیبانی امور دام بعید است که اتفاق خاصی در بازار اتفاق بیفتد، از این رو انتطار می‌رود خرید مرغ با سایز بالا در دستور کار قرار گیرد و اگرنه دیری نخواهد انجامید که مرغداران با ورشکستگی مواجه خواهند شد.

سقوط آزاد قیمت این روز‌های مرغ در بازار در کنار نامتناسب بودن عرضه و تقاضا و کشش نداشتن بازار موجب زیان سنگین مرغداران در استان شده است و بنا بر اعلام مسئولان در شرایط کنونی مرغداران هر کیلوگرم مرغ را با ۳ هزار تومان زیان می‌فروشند.

هر چند در شرایط بحرانی این روزها، کاهش تعرفه صادرات مرغ و یا کاهش قیمت نهاده‌های دامی بتواند به حفظ ثبات قیمت بازار کمک کند، اما پاسخگوی حل مکشل اصلی یعنی مرغ‌های انباشت شده در مرغداری‌ها نیست و هر روزی که مسئولان برای تصمیم گیری دست روی دست بگذارند، اضافه وزن این مرغ‌ها بیشتر و بیشتر و زیان مرغداران نیز سنگین‌تر می‌شود.

با افزایش گلایه‌ها و نارضایتی مرغدارن و انتقال آن به مسئولان ذیربط، خوشبختانه رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در نامه‌ای به سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خواستار تسهیل در خرید مرغ  شد.

شهیدی فر در بخشی از این نامه اظهار کرد: شیوع ویروس کووید ۱۹ و بیماری کرونا باعث ایجاد شرایطی شد که به لحاظ کاهش مصرف، موجب انباشت مرغ زنده در مرغداری‌ها و افت شدید قیمت آن در استان و کشور شده و جمع آوری مرغ مازاد از ضروریات است چرا که ادامه این روند نه تنها موجب انباشت مرغ در مرغداری‌ها شده است بلکه با توجه به افزایش وزن روزانه موجب تولید مرغ بالاتر از وزن ۲۲۰۰ گرم می‌شود که استاندارد‌های تولید را دچار خدشه می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام کشور در حال خرید مرغ تا سقف ۱۸۰۰ گرم از مرغداران است، تصریح کرد: با توجه به این اقدام، مشکل بطور کامل مرتفع نشده و نیاز به صدور مجوز خرید مرغ تا وزن ۲۲۰۰ گرم است.

وی در پایان خواستار انعطاف در آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌های ارسالی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام شد تا ضمن نیل به منویات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید بتوان برای جلوگیری از تنش‌های احتمالی مترتب بر این صنعت، از مشکلات آتی کاسته و شاهد تعادل در تولید و حاشیه بازار باشیم.

جدا از تصمیم به جای رئیس جهاد کشاورزی برای افزایش بازه وزن خرید تضمینی مرغ در مازندران که باید دید مورد موافقت قرار می‌گیرد یا خیر، اما بنظر می‌رسد با توجه به حجم بالای تولید مرغ در استان و همچنین وجود تعداد قابل توجه مرغ‌های با وزن بیش از ۲.۲ کیلوگرم در مرغداریها، این راهکار به طور موقتی جواب دهد و باید مسئولان به فکر یک چاره اساسی باشند.

تنظیم: مجتبی قربانی

انتهای پیام/۱۳۶۲


نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار