دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۸۰۱۰
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۲
مدیرکل انتقال خون مازندران در جمع خبرنگاران اعلام کرد:
امید 48 پایگاه درمانی مازندران به 11 پایگاه انتقال خون استان/ ضرورت افزایش سهم زنان مازندران در اهدای خون/ اختصاص 30 درصد خون اهدایی به بیماران خاص
مدیرکل انتقال خون مازندران با بیان اینکه امید 48 مرکز درمانی استان به 11 پایگاه انتقال خون برای تأمین خون و فرآورده‌های خونی جامعه هدف است، اشاره‌ای به سهم زنان در اهدای خون داشت و گفت: در حالیکه نیمی از مردان و نیمی از زنان استان مصرف‌کنندگان خون هستند اما سهم زنان تنها 5 درصد است که باید این مشارکت بیشتر شود.

به گزارش آوای خزر از ساری،  دکتر ذوالفقار تقوی صبح امروز در نشست خبری با هدف ارائه عملکرد 9 ماهه و تأکید بر اهدای خون توسط خانم‌ها، ابتدا با تسلیت ایام فاطمیه و شهادت سردار سلیمانی اظهار امیدواری کرد که بتوانیم با قرار گرفتن در مسیر این انسان‌های پاک و الهی به جامعه هدف در تأمین خون و فرآورده‌های خونی خدمت کنیم.

وی با این موضوع به سراغ فعالیت‌های سه فصل گذشته رفت و گفت: اگرچه در سه ماهه نخست سال 99 از کاهش 25 تا 30 درصدی اهداکنندگان خون کمی نالیدیم اما اکنون به کاهش 7 تا 8 درصدی رسیده‌ایم.

مدیرکل انتقال خون مازندران با یادآوری اینکه خون مانند سایر اجناس قابل ذخیره‌سازی نیست و نمی‌توانیم بگوییم که "خون را ذخیره‌سازی کنیم و به تدریج در اختیار 48 مرکز درمانی قرار بدهیم"، افزود: خون یک مایع حیات‌بخش است که اگر به صورت مستمر در اختیار بیماران نیازمند به‌ویژه بیماران هموفیلی، تالاسمی و سرطانی‌ها قرار ندهیم مطمئنا حیات‌های زیادی تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

* 30 درصد خون‌های اهدایی سهم بیماران خاص است

دکتر تقوی با اشاره به وجود بیش از 4 هزار بیمار تالاسمی و نزدیک به 14 هزار بیمار خاص در مازندران ، اعلام کرد: نزدیک به 30 درصد خون‌های اهدایی در پایگاه‌های استان به این بیماران تعلق می‌گیرد و اگر نتوانیم به مدت یک‌هفته نیاز خونی را در 11 پایگاه انتقال خون استان تأمین کنیم،48  مرکز درمانی حتماً با چالش جدی مواجه خواهند شد.

وی ادامه داد: علاوه بر بیماران خاص، در طول سال مادران بارداری داریم که پس از بارداری نیاز شدید به تزریق خون دارند و اگر خون مورد نیاز آنها تأمین نشود، مرگ و میر مادران باردار را خواهیم داشت که در شاخص سلامت جامعه تأثیر منفی می‌گذارد.

مدیرکل انتقال خون مازندران بیان کرد: اهمیت خون از بیشتر داروهای گران‌قیمت چه به‌لحاظ پلاسما و غیر پلاسما بااهمیت است.

* برخی از بانوان باورهای اشتباه نسبت به اهدای خون دارند

دکتر تقوی با گریزی به نقش پشتیبانی و حمایتی بانوان کشور در دوران جنگ تحمیلی و بحران‌های کشور، امروز نیز وظیفه آنها را بسی سنگین عنوان و خاطرنشان کرد: بانوان در خانواده در خط مقدم تشویق برای اهدای خون قرار دارند که اگر خودشان شرایط اهدای خون را دارند ابتدا به پایگاه‌های ما در سراسر استان مراجعه و سایر افراد خانواده را نیز به این اقدام نیک تشویق کنند.

وی ادامه داد: معمولاً بانوان باورهای اشتباهی درباره اهدای خون دارند؛ اینکه کم‌خونی یا ضعف و بی‌حالی داریم، ترس از آنژیوکت و به‌ویژه در زمان کرونا ترس از محیط خون‌گیری... درست نیست و باید این نگاه تغییر پیدا کند.

مدیرکل انتقال خون مازندران با اعلام اینکه مصرف‌کنندگان خون در کشور نیمی مردان و نیم دیگر زنان هستند، گفت: حال آنکه نقش زنان کشور در اهدای خون تنها 5 درصد و در مازندران 3.5 درصد یعنی پایین‌تر از میانگین کشوری است.

این مسوول ادامه داد: در کشوری مانند فرانسه 50 درصد اهداکنندگان خون از بانوان هستند، در برخی کشورهای همسایه این عدد به 16 تا 17 درصد می‌رسد و در برخی از استان‌های ما یعنی کردستان، لرستان و خراسان جنوبی زنان سهم 8 درصدی در اهدای خون دارند.

وی بیان کرد: به دلیل اهمیت اهدای خون در بین زنان جامعه، با اداره کل بانوان استانداری، فرمانداری‌ها، شوراها و دهیاری‌ها گفتگو کردیم تا نشست‌های آموزش را به‌زودی آغاز کنیم. در راستای آن نیز یک گروه آموزشی را در انتقال خون تشکیل دادیم که صحبت‌هایی با رابطین داشته باشند.

امید 48 پایگاه درمانی مازندران به 11 پایگاه انتقال خون استان/ ضرورت افزایش سهم زنان مازندران در اهدای خون/ اختصاص 30 درصد خون اهدایی به بیماران خاص

* سهم اهدای خون زنان باید تا پایان سال به 10 هزار واحد برسد

دکتر تقوی با اشاره به اینکه در 9 ماهه امسال تنها 3 هزار واحد خونی سهم زنان بوده است و تلاش داریم که این عدد تا پایان سال به 10 هزار واحد برسد، بیان کرد: سلامت خون بانوان بالاتر از سلامت خون آقایان و دارای کمترین ریسک است و اگر بانوان به جمع اهداکنندگان خون بپیوندند؛ هر خانه تبدیل به یک پایگاه انتقال خون می‌شود.

وی ادامه داد: چه خوب است که بانوان ما در ایام فاطمیه این موضوع را بسط و گسترش بدهند و با اهدای خون به جمع اهداکنندگان مستمر سازمان انتقال خون بپیوندند.

مدیرکل انتقال خون مازندران با اعلام اینکه در سال گذشته، 129 هزار و 168 واحد اهدای خون در استان به ثبت رسید،آمار 9 ماهه امسال در پایگاه‌های انتقال خون را 92 هزار واحد خونی از جمع 114 هزار مراجعه‌کننده اعلام کرد.

* سهم مازندران در اهدای خون 38.33 واحد در هزار است

دکتر تقوی با بیان اینکه براساس اعلام سازمان جهانی خون، اهدای خون اگر 25 در هزار نفر باشد خوب است، گفت: اما این میزان در کشور 25 نفر به ازای هر هزار  نفر است که جای خرسندی دارد.

وی ادامه داد: این رقم در استان سمنان، 40 در هزار و در مازندران به عنوان استان دوم، 38.33 درصد در هزار است.

مدیرکل انتقال خون مازندران گفت: اگر تا پایان سال تبلیغ خوبی داشته باشیم و حداقل حداقل 12 تا 13 هزار واحد خونی دیگر در مازندران به تعداد فعلی(بیش از 92 هزار واحد) اضافه شود؛ به عدد 130 هزار واحد یعنی به میزان سال گذشته می‌رسیم.

* 63 درصد اهداکنندگان خون در مازندران مستمر هستند

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سلامت اهداکننده و اهدا گیرنده برای ما شرط است، اشاره‌ای به شرایط کرونایی داشت و به مراجعه‌کنندگان این اطمینان را داد که نگران سلامتی خود و محیطی که در آن حضور پیدا می‌کنند نباشند، زیرا تمامی شیوه‌نامه‌های بهداشتی با حساسیت بالایی رعایت می‌شود.

دکتر تقوی گفت: در بسیاری از موارد خون اهدایی را از اهداکنندگان مستمر دریافت می‌کنیم؛ یعنی 63 درصد اهداکنندگان خون در استان مازندران مستمر و بقیه بار اولی و باسابقه هستند. بیشتر بار اولی‌ها را جوانان تشکیل می‌دهند. بیشتر اهداکنندگان ما نیز گروه خونی مثبت دارند اما به همه گروه‌های خونی نیاز داریم.

وی درباره اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کووی19 نیز اظهار کرد: در این زمینه استان مازندران خوش درخشید و آمار خوبی داشتیم.

مدیرکل انتقال خون مازندران از همکاران خود که حتی یک روز دورکاری ندارند، قدردانی کرد و گفت: تلاش این است که در این فرصت باقیمانده تا پایان سال مردم را ترغیب کنیم که با خیال راحت در 11 پایگاه انتقال خون مازندران حضور پیدا کنند و در این کار خداپسندانه شریک باشند.

 دکتر ذوالفقار تقوی در پایان گفت: بخش مهمی از پیشرفت و ارتقای فعالیت‌های سازمان انتقال خون مازندران را مدیون رسانه‌ها هستیم، و تلاش این است که با همراهی خبرنگاران بتوانیم به جامعه هدف خدمت شایسته‌ای انجام بدهیم.

انتهای پیام/ 1001

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها