دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۲۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۸
روز گذشته مدیرعامل شرکت تعاونی شترمرغ‌داران یزد از واردات شترمرغ‌های مریض و عرضه شترمرغ مردار در مراکز توزیع فرآورده‌های پروتئینی خبر داد.

ماجرای فروش گوشت شترمرغ مریض چیست؟

به گزارش آوای خزر،کسرایی، یکی از واردکنندگان شترمرغ به استان یزد گفت: همیشه کم لطفی شترمرغ‌داران استان خراسان جنوبی شامل حال ما بوده است. به عنوان کسی که سال‌ها در کار واردات شترمرغ به استان بوده‌ام معمولاً شاهد هستم هنگام بارگیری و جابجایی گاهی این مشکلات پیش می‌آید.

تشکری یکی از تولید کنندگان گوشت شترمرغ در استان یزد هم گفت: اگر کشتار شترمرغ در استان مبدا انجام شود شاید این ادعا درست باشد. اما وقتی که شترمرغ زنده وارد استان یزد می‌شود کاملا تحت نظارت دامپزشکی است. با وجود کشتار شترمرغ در داخل استان امکان هرگونه بیماری و مرده بودن دام وجود ندارد. اصلا شترمرغ مثل گاو و گوسفند نیست که بیماری‌هایی مثل تب مالت و تب برفکی و کریمه کنگو وجود داشته باشد.

وی افزود: از سوابق مدیرعامل شرکت تعاونی شترمرغ‌داران استان یزد بی‌خبر هستم اما کل عمر این شرکت تعاونی ۲۰روز است و هرچند فرد مدعی به هیچ عنوان رئیس اتحادیه نیست اما قطعا این مواضع بر روی بازار شترمرغ استان تاثیرگذار خواهد بود.

عملکرد شرکت تعاونی شترمرغ‌داران

ابویی یکی از بزرگترین پرورش‌دهندگان شترمرغ در استان یزد نیز با تکذیب ادعای توزیع گوشت شترمرغ بیمار و مرده تصریح کرد: اساسا امکان این اتفاق وجود ندارد چراکه رنگ، بو، طعم و حتی ظاهر گوشت مردار کاملاً متفاوت است. ادعاهای مدیرعامل شرکت تعاونی شترمرغ‌داران باعث نابودی این صنعت در استان خواهد شد. در حال حاضر سرانه مصرف گوشت شترمرغ به ازای هر ایرانی ۱۰۰ گرم در ماه است و همین سرانه اندک هم با این ادعاهای کذب به کلی از بین خواهد رفت.

وی ادامه داد: استان یزد توانایی تولید سالانه شش هزار جوجه شترمرغ مورد نیاز پرواربندان را ندارد بنابراین مجبوریم که از استان‌های دیگر وارد کنیم. کمتر از یک ماه از تاسیس این شرکت تعاونی که متاسفانه اعضای هیئت مدیره آن به صورت خاصی فعالیت می‌کنند، می‌گذرد. در همین چند روز شش بار از این شرکت تعاونی شکایت شده که نشان از حواشی زیاد اعضای هیئت مدیره آن دارد.

مدیرعامل این شرکت تعاونی هدف از طرح این مسائل را ترغیب مردم به استفاده از گوشت‌های تولید داخل استان عنوان می‌کند در حالی که با این وضعیت دیگر کسی رغبتی به مصرف گوشت شترمرغ نخواهد داشت.

ابویی با اشاره به اینکه رنگ گوشت شترمرغ مرده کاملاً مشخص است گفت: گوشت حیوانی که خون در بدنش جریان دارد سفیدرنگ است و وقتی که هر قسمت لاشه را ببریم خون بیرون می‌زند چرا که خون در زمان کشتار از بدن حیوان خارج نشده است. بنابراین این ادعا که گوشت شترمرغ مرده در استان یزد توزیع می‌شود کذب محض است. در صورتی هم که شترمرغ‌های وارداتی به استان مریض بوده باشند، قطعا بسیاری از شهروندان دچار بیماری می‌شدند در حالی که حتی یک گزارش در این خصوص وجود ندارد به همین دلیل تمام این ادعاها باید با سند و مدرک اثبات شود. همچنین گفته می‌شود شترمرغ‌داران از روغن‌های مستعمل در رستوران‌ها استفاده می‌کنند. اما سوال اینجاست وقتی همین روغن‌ها در تولید صابون‌های سنتی هم به کار می‌رود چرا برای دام استفاده نشود.

وی گفت: شترمرغ‌داران در تمام طول سال به امید بهره‌برداری در ماه‌های پایانی سال تلاش می‌کنند اما با یک ادعای دروغ تمام زحمات آن‌ها بر باد رفت. شاید این شائبه‌ها در بازار محصولات پروتئینی مثل سوسیس و کالباس که بیشتر مصرف‌کنندگان آن قشر کم درآمد و متوسط جامعه هستند تاثیر چندانی نداشته باشد اما قطعا در بازار گوشت شترمرغ که مصرف‌کنندگان آن اغلب از قشر پردرآمد جامعه هستند تاثیر منفی خواهد داشت. از آنجا که طرح این ادعا از سوی مدیرعامل شرکت تعاونی شترمرغ‌داران دور از ذهن به نظر می‌رسید با یکی از اعضای سابق هیئت مدیره این شرکت در خصوص دلایل اختلافاتی که باعث خروج او از هیئت مدیر شرکت شده گفتگو کردیم.

متولی نظارت بر واردات شترمرغ، شرکت تعاونی است

در همین ارتباط یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی شترمرغ‌داران استان یزد گفت: بیش از سه سال است که به دلیل واردات شترمرغ‌های مولد و پیر به استان مزه گوشت شترمرغ خراب شده است. از آنجایی که شترمرغ یک حیوان استرسی است، احتمال تلفات هنگام جابجایی بالا می‌رود و از طرفی توسط پرواربندهای خارج استان و با نهاده‌های نامرغوب پرورش می‌یابند که این موارد کیفیت گوشت را پایین آورده است. چرا باید گوشت درجه یک از استان خارج شود و گوشت قیمت پایین و بی‌کیفیت وارد استان شود.

وی با تایید دوباره بر واردات گوشت مرده و مریض از استان‌های همجوار اظهار کرد: به دلیل افزایش نرخ کرایه حمل و نقل تراکم شترمرغ‌ها هنگام جابجایی بسیار بالا رفته و همین مسئله به تلفات بیشتر منجر شده است. طبیعی است که وارد کننده در این حالت هرگز این موضوع را اطلاع نمی‌دهد و همانجا اصطلاحا حیوان را حلال خواهد کرد. نظر ما این است که شرکت تعاونی کار نظارت را همزمان با دامپزشکی به دست بگیرد و اینطور نباشد که دامپزشکی فقط یک کاغذی بدهد تا هر کسی که خواست اقدام به واردات شترمرغ به استان کند. این واردات بی‌رویه به استان باعث شیوع آنفلوآنزا و نیوکاسل در مراکز پرورش شترمرغ استان شده و این در حالی است که بهترین جوجه با کیفیت خوب در داخل استان تولید می‌شود. بنابراین حتماً باید شرکت تعاونی به عنوان مرجع رسمی، متولی امر و صاحب مهر باشد. وی با رد ادعای تخلف و تقلب در انتخابات مجمع شرکت تعاونی شترمرغ‌داران استان تاکید کرد: اداره تعاون روستایی دو بار انتخابات این مجمع را برگزار کرده و این شائبه‌ها از سوی افرادی مطرح می‌شود که اصلا شترمرغ‌دار نیستند و در حقیقت شرکت تعاونی باعث کسادی بازار دلالی آن‌ها شده است./روزنامه آفتاب یزد
انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار