دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۲۴۵۵
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۳
رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، ضمن اشاره به ماهیت ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و ارائه راهکارهایی برای به حداقل رساندن موارد ابتلا، گفت: از ابتدای سال جاری ۳۸ مبتلا و ۵ فوت ناشی از تب کریمه کنگو در کشور گزارش شده است.

به گزارش آوای خزر، دکتر بهزاد امیری با اشاره به اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از چند طریق به انسان منتقل می‌شود، گفت: هنگامی که کنه برای خونخواری از یک دام به بدنش می‌چسبد، ویروس به دام منتقل شده و اگر انسان در تماس با خون و ترشحات خونی دام قرار گیرد، شانس ابتلا به بیماری در او به وجود می‌آید.

CCHF یا تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است و زمانیکه کنه‌های هیالوما که ۸۰۰ روز عمر می‌کنند، حیوان را مورد گزش قرار می‌دهند، ویروس به بدن دام منتقل می‌شود و دام طی مدت دو هفته ناقل ویروس خواهد بود؛ در حالی که ممکن است خود دام علامتی بروز ندهد. چنانچه طی این مدت، دام توسط انسان بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی و رعایت نکات بهداشتی ذبح شود و انسان در معرض خون و ترشحات دام آلوده قرار گیرد، احتمال انتقال بیماری به انسان وجود دارد. البته خود کنه آلوده هم می‌تواند انسان را مورد گزش قرار داده و او را آلوده کند.


وی درباره علائم بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: تعداد زیادی از افراد مبتلا به این بیماری علائمی از خود بروز نمی‌دهند، اما افرادی که دچار علائم می‌شوند در فاز اولیه دچار تب ناگهانی، لرز، سردرد، درد عضلانی، درد عضلات شکم و کمر، گیجی، حالت تهوع، استفراغ و پرخونی مخاط می‌شوند و اگر بیماری وارد فاز حاد خود شود، فرد دچار خونریزی زیر پوستی، کبودی بدن، خونریزی داخل ملتحمه چشم، خونریزی مخاط، خونریزی از مجاری بدن و در نهایت درگیری چندین ارگان بدن مثل سیستم گوارشی، ادراری و تنفسی می‌شود که اگر تحت درمان مناسب قرار نگیرد، ممکن است جان خود را از دست دهند. احتمال فوت بیمار در فاز حاد بیماری بین ۱۰ تا ۴۰ درصد است.


وی با بیان اینکه بیشترین موارد ابتلا به بیماری CCHF را در انتهای فصل بهار و تابستان مشاهده می‌کنیم، ادامه داد: در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۱۹ مورد مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند که ۱۱ نفر به علت ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. همچنین از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۸ نفر مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شناسایی کردیم که از این تعداد متاسفانه ۵ نفر جان خود را از دست دادند.


این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر اجتناب از خرید گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، نسبت به محل ذبح دام هشدار داد و افزود: ذبح دام حتما باید در کشتارگاه‌های مجاز با حضور دامپزشکان انجام شود تا با در نظر گرفتن شرایط بهداشتی از احتمال انتقال بیماری از دام به انسان جلوگیری شود. ذبح دام در منزل یا معابر سبب جاری شدن خون‌آبه‌ها، آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری‌های منقله از دام به انسان می‌شود. نگهداری گوشت دام ذبح شده به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌ گراد در یخچال امری بسیار مهم است. البته توصیه می‌کنیم جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌ گراد، مصرف شوند./ایسنا

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار