دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.
در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.
در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.
از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.
از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.
از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.
مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)
به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.
دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.
سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.
به گزارش آوای خزر، اگر با مصرف شیر دچار نفخ و دل درد نمیشوید، بهترین زمان مصرف آن قبل از خواب است، زیرا در حین خواب، بدن این فرصت را دارد که کلسیم و پروتئین خود را از این ماده غذایی تامین کند. همچنین چون شیر حاوی تریپتوفان است به برقراری خوابی آرام و راحت کمک میکند.
البته مصرف یک واحد شیر (یک لیوان) در وعده صبحانه نیز توصیه میشود چون موجب رفع بیحالی، بیحوصلگی و عصبانیت میشود و مغز را برای یادگیری بیشتر و یادآوری آسانتر آماده کرده و چون کلسیم شیر از جذب آهن غذا جلوگیری میکند و صبحانه کمترین میزان آهن را دارد، مصرف شیر در این وعده مطلوب است، اما بدترین زمان مصرف شیر در وعده ناهار است، چراکه جلوی اشتها بخصوص اشتهای کودکان را میگیرد و از جذب آهن و روی محصولات گوشتی میکاهد.
به نقل از گفتار، در طب سنتی آمده است که افراد سالمند مبتلا به پوکی استخوان و آرتروز، بهتر است شیر را با دارچین میل کنند. دارچین سردی شیر را میگیرد و باعث افزایش جذب مواد مغذی شیر میشود.
در ضمن ویتامین C موجود در میوهها به جذب بهتر آهن و کلسیم شیر کمک میکند، بنابراین مصرف شیر همراه میوههای تازه پیشنهاد میشود.
هر لیوان شیر چند کالری دارد؟
هر لیوان شیر معادل ۲۴۰ گرم است و یک لیوان شیر بیچربی ۹۰ کالری، یک لیوان شیر کم چربی ۱۲۰ کالری و یک لیوان شیر پرچرب ۱۵۰ کالری انرژی تولید میکند.
شیر به طور معمول هنگامی که از گاو، گوسفند، شتر و بز دوشیده میشود، حاوی ۳/۵ درصد چربی است و شیرهایی با چربی بالاتر از ۲/۵ درصد پرچرب و پایینتر از آن کم چرب محسوب شده و به آن دسته از شیرهایی که بین ۰/۵ ـ ۰/۱ درصد چربی دارد، شیر خامه گرفته میگویند.
شیرهای با ۱/۵ درصد چربی برای افرادی که تحرک کافی دارند، شیرهای ۲/۵ درصد برای کودکان و ورزشکاران و شیر خامه گرفته به دلیل نداشتن کلسترول برای مصرف روزانه مناسب است.
چند لیوان شیر بنوشیم؟
بهتر است در طول روز، کودکان زیر هفت سال ۱/۵ تا دو لیوان، پسرها در سن بلوغ سه لیوان، دخترها در همین سن ۲/۵ لیوان، افراد بالغ و سالمند دو لیوان و خانمهای شیرده و باردار ۳/۵ تا چهار لیوان شیر در کنار مصرف سایر لبنیات بنوشند.
برای آنکه کودک به نوشیدن شیر ترغیب شود بهتر است دو لیوان شیر را به چهار نصف لیوان تقسیم کرده و در فواصل معینی که بهتر است در میان وعدهها باشد به او بخورانید.
شیری که به سوپ کودک افزوده میشود جزو واحد شیر محسوب میشود به شرطی که زیاد در غذا نجوشد و اواخر پخت به غذا افزوده شود. اگر طعم و بوی شیر برای خانمهای باردار آزاردهنده است میتوانند از شیر خشک استفاده کنند.
هشدار:
مصرف شیر و فرآورده های آن منجر به افزایش طول عمر، بازده جسمی و فکری بیشتر، کاهش بیماریهای عفونی و استخوانی و رشد مطلوب کودکان و نوجوانان می شود.
مطالعات گسترده انجام شده توسط مراجع بین المللی و مراکز علمی دانشگاهی، نشان می دهد، بین مصرف سرانه محصولات شیری و طول عمر و کاهش سن از کار افتادگی، ارتباط مستقیم وجود دارد.