دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۶۶۶۷
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸
فرار ازمصرف سبزی چه خام و چه پخته برای حفظ سلامت خوب نیست. بنابراین راه‌های ساده‌ای به منظور خوش طعم کردن سبزیجات برای کسانی که آن را دوست ندارند وجود دارد.

به گزارش آوای خزر، به نقل از روزنامه خراسان ، بدن ما بسیاری از ویتامین‌ها، مواد مغذی، فیبر خوراکی، مایعات و ... را از سبزیجات و گیاهان دریافت می‌کند. برخی از گیاهان ترکیبات خاصی در خود دارند که در تقویت سیستم ایمنی و کمک به بدن برای مقابله با بیماری‌ها موثرند و افرادی که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه‌ها دارند کمتر در معرض بیماری‌هایی مثل حمله قلبی هستند.در ادامه به روش‌هایی برای خوش طعم کردن سبزی‌ها اشاره می کنیم:

اضافه کردن نمک

اضافه کردن کمی کره و نمک می‌تواند طعم بسیاری از غذاها را تغییر دهد. کافی است کمی آب و نمک یا کمی کره در تابه تفت دهید و آن را روی سبزیجات بریزید. البته اضافه کردن نمک و چربی ممکن است بخشی از مزایای مصرف غذایی را که تا پیش از این کاملاً سالم محسوب می‌شد، خنثی کند که این مسئله به میزان نمک و چربی که به غذا اضافه می‌شود، بستگی دارد. به هر حال سبزیجات حتی با اضافه شدن این ترکیبات همچنان مواد مغذی خود را به بدن خواهند رساند.

استفاده از همه نوع سبزی‌

سبزیجات فقط شامل موارد کم طعم یا بد طعم و تلخ مشهور مثل کلم ، کاهو و ... نیست. به‌طور مثال نخود فرنگی سرخ شده طعمی کاملاً متفاوت از سبزی‌های مشابه دارد. در حقیقت راحت‌ترین و ساده‌ترین راه برای طعم دادن به سبزیجات تفت دادن آن است که هم بافت آن را خشک و ترد می‌کند و هم طعم آن را بهبود می‌بخشد.

سرخ کردن همچنین باعث مشخص‌تر شدن طعم شیرینی طبیعی بسیاری از سبزیجات می‌شود. نخود شیرین، فلفل دلمه‌ای، هویج و ... از جمله سبزی‌های شیرین هستند که دست کم مشکل طعم متمایل به تلخ برخی از سبزیجات را ندارند.

استفاده از سبزی ها در چاشنی

می‌توان سبزیجات مختلف را پوره یا بسیار خرد کرد و داخل سس یا به‌عنوان محتویات تشکیل دهنده یک غذا (مثلاً داخل کوفته) و ... استفاده کرد. باکمی ادویه می‌توان طعم سبزیجات را به‌خوبی پنهان کرد و بدون تحمل طعم، از مواد مغذی آن بهره‌مند شد.

جایگزین های سالم

بخش زیادی از مواد مغذی سبزیجات در میوه‌ها هم وجود دارد. به‌طور مثال ویتامین A که بیشتر در اسفناج و هویج وجود دارد، در میوه‌هایی مثل انبه، زردآلو و طالبی هم موجود است. فولیک اسید را به جز مارچوبه و کلم بروکسل، می‌توان در خردل سبز، پرتقال و موز هم پیدا کرد.

میوه‌ها منبع خوبی برای تأمین آب و فیبر خوراکی مورد نیاز بدن هستند که از این لحاظ می‌توانند جایگزین خوبی برای سبزیجات باشند. تنها مشکل میوه‌ها، کالری نسبتاً بالای آن‌ها در مقایسه با سبزیجات است. بنابراین کسانی که محدودیت کالری خاصی برای خود در نظر دارند یا مبتلا به دیابت هستند باید در باره مصرف میوه‌ها بسیار مراقب باشند. نکته دیگر در باره میوه‌ها این است که خوردن خود میوه بهتر از مصرف آب میوه آن بدون فیبر است.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: تغذیه سالم ، سبزیجات
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار