دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۷

روزه‌داری در بیماران دچار اختلالات روان

فضای معنوی ماه مبارک رمضان می‌تواند به کمک بسیاری از افراد آید تا از طریق معنویت و تمرین صبر به تمدد اعصاب و آرامش خود کمک کنند؛ از سوی دیگر افرادی که دارای اختلالات روان هستند باید به نکات روزه‌داری سالم نیز توجه داشته باشند.
 ماه مبارک رمضان، ماه معنویت و تمرین صبر، کنترل کشش‌های نفسانی و تقویت روح و روان است و آرامش روحی و تمدد اعصاب از نتایج روزه‌داری محسوب می‌شود. براساس بسیاری از آمار‌های اعلام در ماه مبارک رمضان میزان جرم و جنایت به پایین‌ترین حد خود می‌رسد، دلیل آن‌ هم چیزی جز کنترل خشم نیست.

امروزه بسیاری از کارشناسان نسبت به افزایش اختلالات روانی هشدار می‌دهند. براساس آخرین سنجش سلامت روانی که در کشور انجام شده است حدود ۲۴ درصد از جمعیت ۶۴-۱۵ ساله ایرانی به یکی از اختلالات عصبی روانی(خفیف و یا شدید) مبتلا هستند.
 
توجه به امور معنوی بهترین درمان برای بسیاری از بیماری‏‌های روحی و روانی انسان است، براساس یافته‌های روانشناسان نقش روزه در سلامتی روح و روان انسان به مراتب بیشتر از نقش آن در سلامتی جسم است، زیرا گرفتن روزه علاوه بر کاهش و حتی درمان بسیاری از بیماری‏‌های روحی، منجر به تقویت روان افراد می‌شود. در حال حاضر نیز از امور معنوی به‌عنوان یکی از روش‌های درمان بیماری‌های اعصاب و روان یاد می‌شود.
 
با توجه به اینکه ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی نظیر قتل، توهین، جرم، پرخاشگری و ... در جامعه ریشه روحی و روانی دارد، روزه‌داری یکی از بهترین روش‌ها جهت تقویت صبر و تحمل افراد و کاهش خشونت و پرخاشگری است.
 
اگرچه روزه خود می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اعصاب و روان کمک کند، اما جمعیتی نیز وجود دارند، که از این بیماری‌ها رنج برده و لازم است در روزه‌داری به نکات مهمی جهت روزه‌داری سالم توجه کنند.
 
از نگاه پزشکی، هر بیمار مبتلا به اختلال روانی که براساس تجویز روان‌پزشک در طول روز باید دارو مصرف کند، نباید روزه بگیرد؛ مانند بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، مانیک‌ها، مبتلایان به افسردگی‌های شدید و بیمارانی که هیچ نوع تغییری نباید در شیوه زندگی، رژیم غذایی و در وضعیت خواب آن‌ها ایجاد شود، افراد دارای افسردگی‌های خفیف، اضطراب‌های شدید و برخی وسواس‌ها که در طول روز باید دارو مصرف کنند نیز نباید روزه بگیرند.
 
بیماران مبتلا به بیماری‌های اعصاب و روان باید علاوه بر تغذیه مناسب در ایام روزه‌داری، برنامه خاصی برای دارو‌های خود در افطار و سحر داشته باشند، چنانچه این بیماران در طی مراحل بهبود از تغذیه مناسب برخوردار نباشند، از نظر مکانیسم‌های روانی ضعیف‌تر عمل کرده و به خوبی نمی‌توانند با تغییرات حاصله از نظر سبک زندگی روزانه در این ماه کنار بیایند در نتیجه با عود و تشدید علایم بیماری مواجه می‌شوند.
 
مبتلایان به بیماری‌های روانی پیشرفته از نوع سایکوز و بیماران مبتلا به صرع به دلیل امکان تشنج روزانه نمی‌توانند روزه بگیرند اگرچه این افراد که علامت تشنج آن‌ها ۱۲ ساعته است با صلاحدید پزشک معالج امکان روزه‌داری دارند.
 
منبع : ایکنا
 
انتهای پیام/1000
 
خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما