دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۵۸۳
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰
در نخستین نشست شورای آموزش و پرورش مازندران مطرح شد
نشست شورای آموزش و پرورش مازندران در نخستین دورهمی خود به نکات مختلفی پرداخت؛ از خسارات سیل و نادیده‌گرفتن مدارسی که آسیب دیدند تا برنامه‌ریزی برای هفته معلم و معرفی بیشتر طرحی به نام «ایران مهارت».
از نادیده گرفتن خسارت‌های مدارس تا برنامه‌ریزی برای هفته معلم و اجرای طرح «ایران مهارت»در مدارس مازندران

به گزارش خبرنگار آوای خزر از شهرستان ساری، نخستین نشست شورای آموزش و پرورش مازندران صبح امروز با حضور اعضا در سالن نشست‌های اداره‌کل اموزش و پرورش استان برگزار شد.

در این نشست، عسکری نیکزاد مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به دامنه وسیع آموزش و پرورش و اینکه اداره آن مشارکتی است، بیان کرد: همه باید به این نهاد تعلیم و تربیت کمک کنند تا به اهداف خود دست یابد، نیاز به مصوبات قانونی داریم تا با اجرایی‌کردن مناسب مشکلات را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه 33 درصد مدارس استان تخریبی است، ابراز امیدواری کرد که با استفاده از منابع استانی و ملی آموزش و پرورش و منابع سایر دستگاه‌ها که می‌توانند آنها را به سمت این نهاد سوق بدهند، به وضعیت مدارس سامان بدهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه 142 واحد آموزشی مازندران در سیل اخیر آسیب دید و این مشکلات دیده نشده است، گفت: تیم اداری و آموزشی و دانش‌آموزی از ابتدا تا پاکسازی کامل مدارس پای کار بودند، تنها 7 واحد به‌دلیل مشکلات عمده پاکسازی نشدند که جای تقدیر از این نیروها دارد.

نیکزاد ادامه داد: میزان خسارت به واحدهای آموزشی را 122 میلیارد ریال برآورد کردند اما در واقع 170 میلیارد ریال خسارت دیدیم، در این شرایط به‌شدت نیاز به مشارکت خیران داریم، هر چند شاهد کمک‌های آنها بودیم، مؤسسین غیرانتفاعی نیز 300 میلیون تومان مشارکت کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت سمن‌های دانش‌آموزی اظهار داشت: ما باید کار اجتماعی را به خود اجتماع واگذار کنیم، به استاندار مازندران اعلام کردیم که تا پایان فروردین، 100 هزار دانش‌آموز در سمن‌های دانش‌آموزی عضو شوند که این مهم نیز محقق شد و 99 هزار و 500 نفر به عضویت این نهاد مردمی درآمدند که اسامی آنها باید وارد سامانه شود.

دبیر شورای آموزش و پرورش مازندران با اشاره به طرح«ایران مهارت» تصریح کرد: این طرح شامل دوره‌های کوتاه‌مدت آموزش مهارت است که استارت آن در استان از سال گذشته زده شده است و اکنون نیاز به همکاری شورا داریم.

از نادیده گرفتن خسارت‌های مدارس تا برنامه‌ریزی برای هفته معلم و اجرای طرح «ایران مهارت»در مدارس مازندران

*** چه گرامیداشتی بهتر از هفته معلم؟

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با اشاره به میلاد امام زمان (عج) و توجه به امیدآفرینی مقوله ظهور منجی، اظهار کرد: طبیعی است که وعده حق باید تحقق یابد، ظهور حضرت کمک می‌کند که حقیقت هستی و عدل و داد در عالم گسترش پیدا کند.

حسین حسن‌نژاد پیشاپیش با تبریک روز معلم گفت: گرچه تجلیل دیگران از معلم خوب است اما اگر معلمان از خود معلمان تجلیل کنند حتما کاری معلم‌گونه انجام شده است و جامعه این را می‌پذیرد.

وی با بیان اینکه امروز معلمان از مراجع مورد اعتماد مردم هستند، افزود: هیچ گرامیداشتی بهتر از گرامیداشت معلم نیست، معلمان با همه مشکلاتی که در جامعه داریم سهم خود را به خوبی ایفا کرده‌اند.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران درباره طرح ایران مهارت، گفت: طرح ایران مهارت یک فرآیند جدید از طرح کاد است، یک مسیر را قبلا رفتیم و موفق نشدیم و امروز اگر بخواهد همین فرآیند اجرا شود با مشکل مواجه می‌شویم لذا باید با برنامه‌ریزی مناسب طرح ایران مهارت را اجرا کنیم.

وی ادامه داد: تدوین‌کنندگان و مدیران طرح ابتدا باید به این طرح ایمان و باور داشته باشند، زیرا می‌تواند کمک‌کننده خلاقیت باشد، استفاده از بخشی از فناوری‌ها برای ایجاد شغل را به دانش‌آموز بشناساند.

حسن‌نژاد گفت: با همکاری فرمانداران، شهرداران و دهیاران از امکانات شهرستان‌ها برای قدردانی از معلمان استفاده شود، باید از مشارکت همگانی در این مسیر استفاده کنیم.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با بیان اینکه باید به هم کنیم تا آموزش و پرورش بهتری داشته باشیم، اظهار کرد: هر کدام از ما هر تصمیم درستی که بگیریم حتما تمام جامعه از آن منتفع خواهند شد، تصمیمات امروز شورای آموزش و پرورش در برنامه‌های آینده تأثیرگذار خواهد بود.

وی درباره سمن‌ها گفت: اگر قرار است آموزش و پرورش به بطن جامعه برود و کار مردم را به خود مردم بسپاریم، هیچ چیزی بهتر از سمن‌ها نیست.

*** اجرای طرح نشاط در 100 مدرسه قائم‌شهر

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران نیز در این نشست گفت: برای سالجاری از فضاهای موجود در آموزش و پرورش برای محله‌محور کردن ورزش و بحث نشاط اجتماعی استفاده شده است.

سمیه قاسمی‌طوسی بیان کرد: به همین منظور، پایلوت را در قائمشهر برای 100 مدرسه در نظر گرفته‌ایم و به مرور زمان با نظر و هماهنگی آموزش و پرورش مازندران در سایر مدارس نیز اجرا خواهد شد.

*** تجهیز نمازخانه‌ها با مشارکت سازمان‌ها

در این نشست آقای محمد شعبانی معاون پرورشی مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به مصوبات شورا در حوزه نماز اظهار داشت: مقرر شد که کارگاه‌های نماز تشکیل شود، با صدا و سیما نیز هماهنگی شد تا نماز مدارس پخش شود، همچنین با توجه به اینکه 1200 نمازخانه در مدارس داریم که بیشتر به صورت کلاسی است خواستار ساخت نمازخانه‌های مستقل شد.

وی ادامه داد: از آنجا که براساس مصوبه شورای مرکزی آموزش و پرورش، 26 سازمان برای تجهیز نمازخانه ازجمله تامین فرش سجاده‌ای مدارس ورود پیدا کردند؛ ما هم برنامه دادیم و سهمی به ارگان‌ها اختصاص داده شد تا مشارکت داشته باشند که امیدواریم باتوجه به سیل اخیر، در سال تحصیلی آینده تجهیز نمازخانه‌های مدارس صورت بگیرد.

*** تشکیل ستاد ویژه برای هفته معلم

معاون برنامه‌ریزی و توسعه نیروی انسانی اداره‌کل آموزش و پرورش مازندران در این نشست با تقدیراز فعالیت‌های صورت‌گرفته در شورا و اشاره به اینکه در آستانه روز و هفته معلم قرار داریم، گفت: اگر جامعه بخواهد سعادتمند شود باید ارادت خود را به صورت عملی به معلمان نشان بدهد و یک اقدام فراشورایی نیاز دارد.

جوادی‌بورا ادامه داد: تاکنون هیچ ابلاغی درباره مراسم هفته معلم اعلام نشد، امیدواریم حتی شده قدردانی معنوی از این قشر زحمتکش صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه چیزی به نام معلم نمونه نداریم و اکنون به جلوه‌های خاص پژوهشی و آموزشی پرداخته می‌شود، تصریح کرد: کارکنان آموزشی و پرورشی داریم که علیرغم بیماری یا مشکلات به حوزه پژوهش و آموزش با نگاه خاص و ابتکاری پرداخته‌اند و فعالیت آنها در راستای تحقق اهداف تعلیم و تربیت بوده است، لذا یکی از شاخص‌های ما چنین افرادی هستند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه نیروی انسانی اداره‌کل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به روزشمار گرامیداشت هفته معلم بیان کرد: نکته مورد تاکید در تسریع و اطلاع‌رسانی است، همچنن انتظار می‌رود که از سوی استاندار به عنوان رئیس شورا، یک ستاد ویژه برای راهبری برنامه‌های هفته معلم تشکیل شود، بخشی از اعتبارات فرهنگی شهرداری نیز به ستاد گرامیداشت هفته معلم اختصاص یابد(کمک‌ها می‌تواند با اختصاص مکان باشد).

از نادیده گرفتن خسارت‌های مدارس تا برنامه‌ریزی برای هفته معلم و اجرای طرح «ایران مهارت»در مدارس مازندران

*** پایین‌آمدن تب تحصیل در رشته تجربی

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به طرح دوره‌های کسب و کار «ایران مهارت»، اظهار کرد: مازندران در لیست 8 استانی بود که این طرح را از سال گذشته کلید زد، در گذشته نیز «طرح کاد» را داشتیم اما هیچ مهارتی در آن حاصل نمی‌شد، اکنون صفر تا صد این مهارت در مدرسه و در 200 مهارت است.

اسفندیار نظری بیان کرد: سال گذشته 10 درصد دانش آموزان در 8 شهر زیر پوشش این طرح قرار گرفتند اما امسال آن را به 30 درصد در دانش‌آموزان پایه هفتم تا دهم رساندیم که در فوق برنامه اجرا می‌شود.

وی با قدردانی از رسانه‌ها گفت: اکنون تب رفتن به رشته تجربی را توانستیم پایین بیاوریم، دانش‌آموز فرصت بیشتر و بهتری برای انتخاب، فرصت و تغییر را دارد، با اجرای طرح ایران‌مهارت، دانش‌آموزان ما در پایه نهم، رشته تحصیلی و آینده خود را براساس علاقه، استعداد و توانایی انتخاب می‌کنند.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش مازندران در پایان سخنان خود سه درخواست داشت؛ یکی اینکه ردیف اعتباری خاصی به طرح ایران مهارت اختصاص یابد، تعرفه آموزشی اجرای دوره‌های کوتاه‎مدت در مدارس کاهش یابد و سوم اینکه تفاهمنامه‌هایی بین سازمان‌های فنی و حرفه‌ای و آموزش و پرورش برای تحقق بهتر این طرح منعقد شود.

*** یادآوری شأن معلم در جامعه

نماینده خیران شورای آموزش و پرورش مازندران در این نشست با اشاره به برنامه‌های هفته معلم اظهار کرد: در برنامه‌های پیشین چیز خاصی در اهمیت جایگاه معلم ندیدم و جای معلم بسیار کم است.

شهسوارانی بیان کرد: در این شرایط بودجه‌ای حداقلِ اقدام این است که در مراسمی شأن معلم را به جامعه یادآور بشویم، برای آنها مراسمی بگیریم که در آنجا محور معلم باشد.

وی درباره «طرح کاد» و طرح جدید «ایران مهارت» معتقد است که طرح کاد، طرح بدی نبود، الزاماتی داشت اما اجرای خوبی نداشت، طرح ایران مهارت در 200 مهارت نیز خیلی خوب است که بین بخش خصوصی و آموزش و پرورش باشد. در این زمینه بخش خصوصی آماده مشارکت است.

نماینده خیران همچنین خواستار راه‌اندازی کارگروه ویژه برای تدوین چارچوب اجرایی دستورالعمل بند ه تبصره 9 قانون بودجه سال 97 یا بند د تبصره 9 شد.

اخبار مازندران

انتهای پیام/ 1354

مطالب مرتبط
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار