دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۱۱۰
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۲

چند هفته بعد از تمام شدن دوره رژیم، وزنتان دوباره بالا می‌رود. شما بارها و بارها لاغر شدن را امتحان کرده‌اید اما تا امروز نتوانسته‌اید لاغر بمانید. مشکل کجاست؟ از نظر متخصصان تغذیه عادات غذایی شما بیشتر از میزان غذایی که در بشقاب‌تان می‌ریزید بر چاق شدن و چاق ماندن‌تان تاثیر می‌گذارند. ما در این مطلب، به شما برای اصلاح عادات غذایی‌تان در ۳۰ روز کمک می‌کنیم. از امروز به بعد، به جای کم غذا خوردن به انتخاب رژیم غذایی سالم فکر کنید و از میانبرهایی که در ادامه آورده‌ایم، برای تغییر عادات غذایی‌تان کمک بگیرید.

رژیم غذایی سالم به معنی کاهش حجم غذا نیست

موضوع اصلا میزان کالری دریافتی نیست، بدن شما باید در یک ریتم طبیعی و مناسب قرار بگیرد. اگر بدانید که چه غذایی با بدنتان سازگار است، چه زمانی باید سراغ چه چیزی بروید و چه اصولی را برای انتخاب رژیم غذایی سالم به کار بگیرید، بدون نیاز به هر روز روی ترازو رفتن و کالری شماری لاغر می‌شوید.

رژیم غذایی سالم

هفته اول؛ منوی غذاهایتان را مشخص کنید

اولین قدم: برنامه‌ریزی هفتگی

قبل از ایجاد هر تغییری، باید برای برنامه‌ریزی وقت بگذارید و بدانید که در هفته‌های بعد، چه باید بخورید. برنامه‌ریزی غذایی، احتمال رفتنتان سراغ غذاهای آماده یا انتخاب‌های نامناسب را کمتر می‌کند.

دومین قدم: انتخاب میان‌وعده‌ها

منویی که آماده می‌کنید، فقط نباید شامل نهار و شامتان باشد. شما باید بدانید که در وعده‌های میانه روز چه باید بخورید تا ناگهان بخاطر گرسنگی راهتان را به سمت شیرینی فروشی کج نکنید.میان‌وعده‌های سالم بخش مهمی از تغذیه شما را تشکیل می‌دهند. آنها خستگی‌تان را در می‌کنند، به شما انرژی می‌دهند و توان از دست رفته‌تان در طور روز را احیا می‌کنند.

سومین قدم: رنگ‌آمیزی غذایی

خوراکی‌هایی که برای آشپزی در هفته پیش رو انتخاب می‌کنید را از رنگ‌های مختلف انتخاب کنید. قرمز‌ها و بنفش‌های سرشار از آنتی‌اکسیدان، سبزهای سرشار از فیبر، زردهای انرژی بهش و نارنجی‌های ضد بیماری را به سفره‌تان وارد کنید.

 هفته دوم؛ روی پاکسازی تمرکز کنید

اولین قدم: پاکسازی یخچال

حالا که کمی آگاهانه‌تر به خورد و خوراکتان نگاه می‌کنید، باید سری به یخچال و کابینت خوراکی‌ها بزنید و آنها را از محصولات مضر و ناسالم خالی کنید. کنسروها، مواد غذایی حاوی شکر فراوان، غذاهای آماده و یخ‌زده، بسته‌های چیپس و … راه کنار بگذارید.

دومین قدم: پختن به جای آماده خریدن

حالا که تصمیم به برنامه‌ریزی گرفته‌اید، باید منویی که با اصول سالم‌خوری همخوانی داشته باشد را آماده کنید. مواد غذایی که کمترین میزان فراوری رویشان انجام شده و نگهدارنده کمتری در تولیدشان به کار رفته، باید در اولویت قرار گیرند. منظورمان چیست؟ این است که اگر امکان تهیه سیب تازه از میوه‌فروشی محله‌تان را دارید، آن را به جای سیب‌های درشت صادراتی که یک لایه جلا دهنده رویشان زده شده تهیه کنید، یا اگر می‌توانید به جای خریدن تن ماهی، ماهی تازه صید شده بخرید و خودتان آن را در خانه بپزید.

سومین  قدم: حذف شکر

سعی کنید قند مورد نیاز بدنتان در طول روز را با قندهای طبیعی به بدن برسانید. میوه‌ها، می‌توانند جایگزین هله‌هوله‌های شیرین بسته‌بندی شده شوند، عسل را می‌توانید به جای مربا بخورید و در صورت نیاز به شکر، می‌توانید نوع قهوه‌ای آن را جایگزین نوع سفید کنید تا از اصول رژیم غذایی سالم کاملتر پیروی کرده باشید.

 هفته سوم؛ به بشقابتان نگاه کنید

اولین قدم: کاهش حجم غذا و افزایش تعداد وعده‌ها

اینکه چطور میزان غذای روزانه‌تان را دریافت می‌کنید، بیشتر از آنکه چقدر غذا بخورید اهمیت دارد. سعی کنید به جای پر کردن بشقابتان در وعده نهار و شام، حجم غذا در هر وعده را کم کنید و باقی نیازهای غذایی‌تان را در میان‌وعده‌ها برطرف کنید.

دومین قدم: رنگین کردن بشقاب

سعی کنید در بشقاب غذای‌تان تنوعی از مواد مغذی را قرار دهید. چند برگ کاهو، تعدادی زیتون، چند قاشق ماست ایسلندی و … را کنار بشقاب اصلی غذایتان بگذارید تا چند قدم به رژیم غذایی سالم نزدیک‌تر شوید.

سومین قدم: انتخاب بشقاب کوچک

شاید چشم‌های شما، دیرتر از دلتان سیر می‌شوند و غذا خوردن در بشقاب بزرگ و احساس وظیفه برای تمام کردن غذای داخل بشقاب، باعث چاق شدنتان می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم که امروز در بشقاب کوچکتری غذا بخورید تا ولع‌تان به دریافت کالری بیشتر کاهش پیدا کند.

 هفته چهارم: نوشیدنی‌هایتان را تغییر دهید

اولین قدم: خداحافظی با نوشیدنی گازدار

فرقی نمی‌کند آب گازدار می‌خورید یا نوشابه سیاه. حذف نوشیدنی‌های گازدار یعنی برداشتن یک قدم بزرگ به سمت سالم‌خوری. سر سفره غذایتان آب بگذارید و در وعده‌های عصرانه هم از خوردن آب‌میوه‌های طبیعی لذت ببرید.

دومین قدم: نوشیدن آب بیشتر

کم‌آبی، ریتم طبیعی بدن را بر هم می‌زند و علاوه بر چاق یا بدفورم شدن بدن، مشکلات دیگری را هم برای سلامتتان ایجاد می‌کند. حالا که تصمیم به اصلاح عادات غذایی‌تان گرفته‌اید، بهتر است در تمام روز یک لیوان آب روی میزتان داشته باشید تا گه‌گاه برای نوشیدنش وسوسه شوید.

سومین قدم: شروع روز با سم‌زداها

به جای اینکه در ابتدای روز سراغ نوشیدنی‌های کافئین‌دار بروید، روز را با سم‌زداها شروع کنید. ریختن کمی آب‌لیموی تازه در آب، کمک گرفتن از خاکشیری که با برگ نعناع به آب اضافه کرده‌اید یا استفاده از این دستورها برای آماده کردن نوشیدنی سم‌زدا، به شما برای پیروی کاملتر از اصول رژیم غذایی سالم و اصلاح عادات غذایی‌تان کمک می‌کند.

انتهای پیام/1000

 

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها