دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۴۵۰۵
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۴
با رعایت یک سری اصول باید از ورود ویروس کرونا به خانه پیشگیری کرد.

اتونشر عید؛ منتشر نشود//  قند و شکر فله احتمال آلودگی به ویروس کرونا را دارند؟

به گزارش آوای خزر،کرونا یکی از پرخطرترین ویروس‌هایی است که باعث مرگ افراد زیادی به خصوص میانسالان بالای ۶۵ سال، کودکان و افراد با بیماری‌های مزمن می‌شود. به همین علت رعایت نکات بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا در منزل یا بیرون منزل تاثیر زیادی دارد.

۱: باید بلافاصله بعد از ورود به خانه، دست‌ها و صورت خود را با آب و صابون یا مایع حداقل به مدت نیم دقیقه با دقت بالا بشویید یا ضدعفونی کنید.

۲: لباس هایتان را جایی نزدیک در ورودی دربیاورید و با لباس‌های افرادی که در داخل خانه قرنطینه اند، یک جا نگذارید تا حد امکان آن‌ها را بشویید یا ضد عفونی کنید.

۳: کفش‌ها را داخل خانه نیاورید یا همان جا دم در با فاصله از کفش‌های دیگران بگذارید.

۴: اگر در طول روز با جوراب جایی راه رفته اید، همان جا دم در جوراب هایتان را در آورید و پا‌ها و جوراب هایتان را با آب، صابون یا مایع بشویید.

۵: تا جایی که می‌توانید بعد از ورود به خانه یک دوش کوتاه بگیرید و خود را با آب و صابون بشویید.

۶: از هر کسی که وارد خانه می‌شود، اعم از آشنا و تعمیرکار و ... بدون هیچ تعارفی بخواهید قبل از هر کاری، دست هایش را با آب و صابون یا مایع بشوید یا ضد عفونی کند.

۷: به هیچ عنوان با کسی که وارد خانه می‌شود دست ندهید و اگر دست دادید، به سرعت هر دو دست هایتان را بشویید.

۸: خرید از جا‌های شلوغ را به طور کامل متوقف کنید. وسایلی که از بیرون می‌خرید ممکن است دارای آلودگی ویروسی باشند. بنابراین:

کیسه‌های نایلونی خرید را همان دم در خانه، خالی کنید و دور بیندازید.

وسایل درون کیسه‌ها را همان ابتدای ورود به خانه، تا حد امکان ضد عفونی کنید. برای مثال اگر یک بسته شکلات خریده اید، یا بدنه بسته را ضد عفونی کنید یا شکلات را درون ظرفی خالی کرده و بسته اش را دور بیندازید. (یادتان باشد بطری شیر، ظرف ماست، پک ماکارونی و ... در معرض آلودگی اند و ممکن است با دست خودتان یخچال یا قفسه‌های خانه تان را آلوده کنید. ضدعفونی بسته‌ها یادتان نرود).

تا جایی که برایتان میسر است، اقلام غیر قابل شست و شو را نخرید، مثل قند و شکر فله، مرباجات باز، شیرینی، گل و .... اقلام بسته بندی شده را هم حتماً از جا‌ها و برند‌های مجوز دار بخرید هر چند که مجدد احتمال آلودگی هست.

از بیرون غذا سفارش ندهید و مواد غذایی را تا حد امکان به صورت پخته یا کاملاً پخته مصرف کنید.

میوه‌ها و سبزی‌ها را با مواد ضدعفونی کننده بشویید. اگر مواد مخصوص ضدعفونی کننده میوه و سبزی نداشتید، آن‌ها را با کمی مایع ظرفشویی و نمک شست و شو دهید. هر چند ممکن است مایع ظرفشویی گزینه مناسبی برای شستن میوه‌ها و سبزی‌ها نباشد، ولی در شرایط اضطرار، بهترین گزینه ممکن برای از بین بردن ویروس‌های احتمالی روی آنهاست.

۹: وسایلی که از بیرون خانه می خرید را اگر قابل ضدعفونی اند ضد عفونی کنید و اگر نیستند، بعد از لمس شان، دستان تان را ضد عفونی کنید و آن‌ها را در جایی مانند داخل کیسه نایلونی، دور از دسترس قرار دهید، مانند نامه، قبوض، محتویات خرید اینترنتی و ....

۱۰: وسایل داخل جیب تان را فراموش نکنید. مثل موبایل، ریموت، کلید، تسبیح، کارت بانکی، پول، تقویم، کاغذ، شانه، خودکار و .... ممکن است همه مسائل گفته شده را کاملا رعایت کنید، ولی حواس تان نباشد و بعد از ورود به خانه موبایل تان را از جیب تان در بیاورید و آلودگی را از موبایل به دست‌ها و سپس به سایر افراد یا بخش‌های خانه منتقل کنید.

 

۱۱: اگر پنجره خانه تان در طبقه همکف و کنار کوچه است و رهگذران از کنارش می‌گذرند، به هیچ عنوان بازش نکنید.

۱۲: مراقب باشید حیوانات وارد خانه تان نشوند. اگر بالکن تان محل تردد حیوانات - مانند کبوتر و گربه - هست، مواد غذایی را آنجا نگذارید یا بلافاصله بعد از آوردن به داخل خانه، بشویید و ضد عفونی کنید.

۱۳: با تمام این شرایط، ممکن است درصدی خطا باعث ورود آلودگی به خانه شود؛ بنابراین در خانه نیز سطوح پر تماس مانند دستگیره درها، پنجره ها، کمد ها، کابینت ها، یخچال و فریزر، کنترل تلویزیون، اوپن آشپزخانه، میز غذاخوری، سینک ظرفشویی، گوشی و دکمه‌های آیفون، دکمه‌های لباسشویی و ظرفشویی و مایکروفر، دسته‌های مبل و صندلی، میز تحریر، میز آرایش، رایانه، شیرآلات، گوشی و دکمه‌های تلفن، اسباب بازی‌ها و ... (و خود ظرفی که مایع ضدعفونی کننده درون آن است) را مرتباً ضد عفونی کنید و البته دست هایتان را در خانه به طور منظم با آب و صابون بشویید و به صورت تان نزنید.

انتهای پیام/1005

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار